Let´s talk about sex

nightroll

New member
Let´s talk about sex

והיום: המורדים והפושעים. הרב מרדכי אליהו אומר: אלו בני תשע המידות. מהן תשע המידות? ובכן, למרות שהם נקראים תשע המידות, היתה אינפלציה ויש עשר. אלו עשרה מצבים בהם אסור לבעל לקיים יחסי מין עם אשתו. ע"פ תורת הנסתר (אני מצטטת, לא קובעת), אדם שנולד מאחת מתשע המידות סביר יותר שיהיה נשמה מפוקפקת (וזה היה PC) אז מהן תשע (עשר) המידות?
בני אנוסה - הבא על אשתו באונס או כשהיא אינה מרוצה.
בני שנואה - הבא על אשתו בשעה ששונאה אף על פי שבד"כ הוא אוהבה. ואם אינו אוהבה ואינו שונאה מותרת. ובלבד שלא יהיה בדעתו לגרשה.
בני נידה או נידוי - הבא על אישתו כשהיא או הוא בנידוי ואסור עליהם תשמיש המיטה. (בימי המחזור, אדם אבל בימי השבעה, וכיו"ב)
בני תמורה - אדם שיש לו שתי נשים, ובא על אחת, וחשב שהיא השניה.
בני מורדת או מריבה - הבא על אשתו שאינה רוצה בו כבעל. וגם אדם שמתקוטט עם אשתו כל הזמן אבל בכ"ז מקיים איתה יחסי מין, אסור אם הוא מקיים איתה יחסים לצורך סיפוק גופני בלבד ולא לצורך קירבה ושלום.
בני שכרות - הבא על אשתו כשהוא או היא שיכורים ואין בהם כוונת אהבה. והכוונה - שיכור עד שכרון חושים. אבל אם רק "התבסמו" מותר.
בני גרושת הלב - הבא על אשתו שבדעתו לגרשה והיא לא יודעת. ואם היא יודעת ומוכנה לשכב איתו בכ"ז - מותר.
בני ערבוביה - הבא על אשתו בשעה שהוא חושב על אישה אחרת ו/או שהיא חושבת על גבר אחר, ולכן אסור לקיים יחסי מין בתחילת הלילה (קרי- בערב) או בסופו בשעה ששומע קולות בני אדם, כדי שלא יחשבו עליהם במקום על בן הזוג. ומי שחושב שלא יוכל להתרכז באשתו לאורך זמן אסור לו להאריך בתשמיש (וכאן בסוגריים כותב הרב מרדכי אליהו: "אע"פ שבד"כ ראוי להאריך, כדי שאשתו תזריע(=אורגזמה) תחילה"
בני חצופה - אסור לאדם לבוא על אשתו כשתבעה ממנו יחסי מין במילים מפורשות. אבל אם היא מפתה אותו בדרכים אחרות, מותר. ואת זה הוסיפו מאוחר ולכן יש לנו 10 מידות:
בני ישנה - אסור לאדם לבוא על אשתו כשהיא ישנה, ואם היא ישנה אסור לו להעירה לשם תשמיש. מי אמר שההלכה לא דואגת לאישה?

מעניין... מקום למחשבה.

והמחשבה הראשונה שעולה בי, היא: האם נוסח גליון הנחיות שכזה גם עבור נשים, במסגרת הדאגת ההלכה לאשה? (וללא מרכאות, בכוונה). או האם האשה נתפסת כמושא פסיבי, נייח, שכבודו/ה פנימה...? גם הסעיף "בני חצופה" מעורר בי כמה הרהורים נוגים... לכרכר, לעפעף, לשמוט כתפיה סטייל ריטה ולגלות מבלי משים חלקת מחשוף ענוג - זה כן, מותר. אבל לאמר מפורשות? - עד כאן. אופס, פספסתי משהו...? והוא, הוא בכלל לא צריך לדבר... רק לבוא. עליה. האירי עיני, נייטי...

giulietta

New member
ליליתה

זה חלק מהענין של צניעות. צניעות לא רק בחוץ, עם גברים זרים, גם בין כותלי ביתך.

nightroll

New member
לילית וליהי (תגידו את זה מהר...)

חיכיתי לראות מי הראשון שהקטע הזה ימשוך אצלו אש
1. אני חושבת שפיספסת את קורטוב הציניות במשפט הסיום שלי, הטוען שההלכה דואגת לאישה. כאישה דתית בעצמי, אני לא מרגישה מושפלת במיוחד בחיי היום יום שלי, אבל כשאני קוראת משפטים שדנים בקלות הדעת של נשים, או "אל תרבה שיחה עם האישה" או איסורים שונים על אישה להיות עורכת דין או שופטת - זה חורה לי מאוד. אני מחכה ליום שיקום רב עם ביצים ויצהיר שהגיע הזמן לתקן את מעמד האישה גם בהלכה, להוציא את המוטיבים שמשפילים את האישה ולא להחביא את המוטיבים שמהדרים אותה. 2. העונש שקיבלה חווה על זה שהיא פיתתה את אדם עם פרי עץ הדעת:"אליו תשוקתך והוא ימשול בך" (בראשית, בפרקים הראשונים, לא מתחשקלי ללכת לבדוק איפה בדיוק) יען כי בכל הקשור בתשוקה - האישה נתונה לתכתיבים של הגבר או של האופי הגברי. מצד שני, עניין החצופה מתייחס לאישה שבאה אל הגבר ואומרת לו "תזיין אותי" (זו תשובה גם לליהי). לומר לו "אתה בא למיטה?" או כל נוסח מעודן אחר - מותר. לדעתי מספיק להתפשט לידו
פרט שאולי פספסת בתמונה הגדולה: ההלכות הללו נכתבו בתקופות שבהן לנשים לא היה מעמד או זכויות, לפני מאות שנים. באותן תקופות אישה היתה רכוש של הגבר לכל דבר, לא רק ביהדות אלא בכל העולם ובכל הדתות. גם אני מוחה על מיושנות ההלכות הללו, וגם לדעתי יש מקום לניסוח מחדש, אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב. בכל אופן, האנשים למענם נכתבו ההלכות הללו לא התחתנו מבחירה אלא בשידוך, לא בהכרח מרצון, מה שהעלה את הצורך להכניס בהלכה פרטים כאלו שדואגים שגבר לא ישכב עם אישתו אם הוא לא אוהב אותה, או אם הוא רוצה לגרש אותה, ומאחר והאישה לא היתה יותר מחפץ ששייך לו, היה צריך להבהיר לגבר שאסור לו לשכב עם האישה כשהיא ישנה או לאנוס אותה וכו´ אגב, אפשר להסתכל על זה גם ככה: לא חסרים גם בימינו, בכל הדתות ובכל העמים, גברים שאונסים את האישה, גברים שמתייחסים אליה כשאל רכוש, גברים שיש להם מאהבת ועליה הם חושבים כשהם עם האישה, וכו´. לפחות ביהדות יש הצהרה רשמית נגד זה.

נייטי, לא פספסתי את הקורטוב ההוא../images/Emo8.gif

לטעמי, עידנת אותו מעט... נכון הוא שעבור אותן תקופות חשוכות, לפני מאות שנים, זהו טקסט מתקדם ומאיר עיניים. אבל ההלכה בת זמננו עדיין לא מוצאת לה את הזמן ו/או הנכונות להתעדכן ולהתאים את הפסיקות הנושנות לימינו אנו, ולא רק בתחום האישות, אלא גם בתחומים אחרים, כמו שמירת שבת וסוגיות טכנולוגיות שונות. מדוע?

nightroll

New member
משלוש סיבות עיקריות

הסיבה הרשמית: אין כנסת גדולה ואין סנהדרין, ובלעדיהן אסור לשנות הלכות. הסיבה התת רשמית: אין רב עם ביצים שיקום ויצהיר שיש מקום לתיקון הסיבה האמיתית לדעתי: אם המנהיגים הרוחניים הם אנשים כמו הרב עובדיה יוסף, שממשיכים להתייחס לאישה כאל תת יצור, ואם ההלכות נקבעות ע"י גברים שקצת מקובעים בתקופות העבר - למה שמשהו ישתנה? למרות שספציפית לגבי "כל כבודה בת מלך פנימה" אני דווקא מסכימה. היופי האמיתי שלי הוא לא בשדיים, בישבן או בואגינה שלי.

כבודה של בת מלך...

העניין הוא בהקבלה בין יופי - חיצוני או פנימי - לבין כבוד (בכל אינטרפרטציה למונח הטעון הזה). לא הערכתי לאחרונה את מצב מפלס הכבוד שלי - ללא ספק, הוא לא נמצא בכל המקומות שציינת
לטעמי, החצנת המיניות היא אקט הנתון להחלטה ובחירה אישית של כל אדם, אשה או גבר. ועל מניעיה של החלטה כזו - לאן או לכאן - לא מעט פסיכולוגים "עשו קופה".

nightroll

New member
את צודקת ../images/Emo13.gif

אבל העובדה שאני מפנימה את המיניות שלי עושה אותי סקסית בטירוף... תשאלי את פנטום...

../images/Emo12.gif

נותרתי ללא מילים... אבל היא צודקת במה שהיא אומרת... אני נותן לה גיבוי...

giulietta

New member
משהו משובש בגבר הזה

איזה פרימיטיבי. הוא לא יודע שאין קשר בין רגש לסקס? איפה שחר שיסביר לו?

העשירי לא כל כך נראה לי

זהו גזר דין מוות לגזע הפולני. או שמא זה בסדר שבהתחלה היא ערה ורק תוך כדי נרדמת - ומה אז ? האם הוא צריך להפסיק או להעיר אותה ?

ומצד שני, קיימת...

דיבר ה"חצופה" מרומם ומאציל את הפולניות... "יש דברים שלא מדברים עליהם... הכביסה... של השכנים... ומה יגידו... והצבע של התקרה... אני?? אני אמרתי <משהו> בעניין סקס?? ס-ק-ס?!!"

nightroll

New member
הצבע של התקרה

כמו גם מספר הסדקים וקורי העכביש בתקרה... זה sex talk של פולניה...

למעלה