leonard cohen ומאיר

leonard cohen ומאיר

אני שומע הרבה השפעה של לאונרד בשיריו של מאיר, ואני רואה בניהם דמיון בהרבה תחומים,ראשית הקול המאוד עבה ועמוק של שניהם, ואפילו העובדה ששניהם היו משוררים לפני שהיו זמרים! האם היה בניהם קשר? כל שהו? עד כמה הוא הושפע? האם מישהו מכיר דוגמא ספציפית של אהדה של מאיר באחד השירים, כמו לדוגמא באחת ההופעות(או בבראבי או ההופעה השנייה שיצאה על דיסק) בסוף השיר שלל שרב מצוטט מאיר שורה משירו של לאונרד כהן "dance me to the end of love" אבל אני מניח שדוגמא זו היא אחת מני רבים, אולי לא כולן ברורות ככה אבל אם מישהו בכל זאת יכול להוסיף משהו לדברי

yossnet1

New member
מסכים

גם לדעתי מאיר קיבל השראה מלאונרד כהן. כשביקרתי בבית אריאל שירז סיפרה שלאונרד כהן היה אחד הזמרים האהובים על מאיר. לדעתי הדוגמא הכי טובה היא שיר פצועי אהבתנו מברנרד ולואיז.גם בשיר מים רבים ממודה אני ובארול משירי חג ומועד ונופל ניתן לראות השפעה של לאונרד כהן.

מה לגבי הכתיבה?

נושאי הכתיבה של לאונרד כהן היו בעיקר מלחמות וסקס, ושל מאיר לא כ"כ רחוקים האלו,לא היית אומר שגם סגנון הכתיבה ונושא הכתיבה דומים?ג

ilovelior

New member
אם הייתי צריך להגדיר

לא הייתי אומר שהם רושמים על מלחמות וסקס. הם רושמים על האדם. לטוב ולרע. וגם זו הגדרה די צולעת.

tsahallah

New member
במבט מאוד שטחי מוזיקלית

שניהם חצי מדברים חצי שרים אצל לאונרד כהן זה בחלק מהשירים אצל מאיר אריאל זה כמעט כולם, לפחות באלו שהוא עצמו שר.

למעלה