Lens Hood - אחרית דבר

steiff

New member
Lens Hood - אחרית דבר

כזכור מגן השמש של ה-16-55/2.8 שלי התפגר בפריז לפני חודש.

הזמנתי מגן חדש מהסוחר היחיד באי-ביי שהציע מגינים. 35 דולר ארה׳ב כולל משלוח מהונג-קונג. הגיע אתמול. ארוז בשקית נייר ועטוף היטב בפצפצים. הגיע שלם. נראה מקורי. נכנס ויוצא להפליא (חובבי ״פו הדוב״ בודאי מכירים את הביטוי).

בינתיים הספקתי להיות בהונג-קונג לביקור עבודה. קפצתי ל״בוטיק״ של פוג׳י לקנות סוכך מקורי - אין ב״בוטיק״. קיבלתי טלפון של המעבדה. המעבדה מבקשת דפוזיט של 50 שקל בשבי לבכלל לבדוק אם יש להם במלאי. ואם יש או צריך להזמין מיפן - זה יגיע כשיגיע. למה לקנות עוד סוכך? ״שיהיה״. אם נשבר הראשון - יישבר גם השני.

יצרתי קשר עם המוכר ששלח לי את הסוכך המקורי - עוד נשארו לו שניים במלאי. נתן לי הנחה ומכר לי עוד אחד ב-32 דולר בלבד כולל משלוח ״אוברנייט״ למלון בהונג-קונג. חזרתי הביתה עם הסוכך השלישי לפני שהסוכך השני הגיע בדואר.
 

slarti

New member
נראה שגם פוג'י מבינים שסוככים זה איכסה :)

תשאל אותם אם יש להם פילטר :)
&nbsp
 
השרות מיפן היה מהיר יותר

שלום
הסוכך היה פה תוך פחות מ-10 ימים! מקורי (זהה 1:1 לזה שחשבתי שאבדתי ומצאתי). לא נורא אם יש סוכך ספר בתיק. לך תדע...
למרות שהסיפור שלך, של סוכך שניזוק לא קרה לי בחיים, ותמיד השתמשתי בסוכך.
 

steiff

New member
קניתי מהמוכר היחיד שהציע את הסחורה

והוא היה מהונג קונג.
הוא שלח תוך יומיים והחבילה עזבה את הונג קונג תוך שלושה ימים. אחר כך שלושה שבועות היא היתה בלימבו בין הונג קונג לדואר ישראל. מרגע שהגיעה לארץ עוד 4 ימים והגיעה אלי.

נשברו לי בעבר סוככים. זה די ספציפי לדגם. הסוכך של 16-85 של ניקון נשבר לי שלוש פעמים. אחרים עמדו בהתעללות רבתי ללא פגע.
 
יפן - אין על יפן

שלום
לא רוצה להיכנס למאבק מותגים, שהרי המותג שלך ושלי שונים...אך נדמה לי שהסוככים של קנון לסידרת ה-L איכותית מאוד. גם הלוגיקה של החיבור במצב מנוחה (הסוכך מסוכך על גוף העדשה) ובמצב צילום (מסוכך על קידמת העדשה בפני אור)
טובה מאוד.
 

steiff

New member
קנון מייצרים סוככי שמש?

חשבתי שהעדשות שלהם מגיעות בלי.
 
מאוד רציתי סוכך של אולימפוסי או Niko

שמאוד מתאים לעדשה של Canon, רק שהקוטר לא מתאים...
אם תבקש יפה אשים חומר סיכה (Jlo) כדי לקבל התאמה.
 

steiff

New member
השרשור הזה נסוב על סוכך לעדשה של פוג׳י

והמוכר היחיד בכל רחבי העולם הקיברנטי שהציע סוככים כאלה למכירה היה ממוקם בהונג קונג.

יכול מאד להיות שסוככים לעדשות של קנון או ניקון או אולימפוס עדיף לקנות ביפן. אולי גם סוככים לעדשות של פוג׳י עדיף היה לקנות ביפן אם מישהו היה מוכר אותן ביפן.

מסתבר שהסוככים לעדשה הספציפית הזו של פוג׳י לא נמכרים בכל מקום
אפילו לא ביפן.
 

slarti

New member
לטענתם הם לא... רק תמונה מאוד מאוד מאוד מאוד דומה :)

 

steiff

New member
את התמונה המאד דומה אכן אפשר היה לצלם באותה נקודה

אבל הדמיון בין העננים בין שתי התמונות מדהים מכדי להיות מקרי.
 

e zi

New member
משהו ממש מסריח בצילום באתר של קנון:

  • מבחינת השמיים, ברור שתצורת העננים + שובל הסילון זהים או קרוב-מאוד לזהים.
  • חלק ממקורות האור בתמונה אחת חסרים בשנייה, וחלק ממקורות האור בתמונה השנייה חסרים בראשונה (מעגלים כתומים).
  • מבחינה אחרת, נראה שצילמו ביום אחר: הצמחיה על הגדות עבותה הרבה-יותר (מעגלים אדומים). אלה לא דברים שיכולים להשתנות מרגע לרגע.

---
נראה שהאיראנים יכולים ללמוד מעורך הפוטופוש כאן, אין לשכפל משגרים בניסויי הטילים בתמונות שהם משחררים לעיתונות.

 
למעלה