Legendary Pink Dots

galgi12

New member
Legendary Pink Dots

מגיעים לארץ (בפעם השלישית)

ושני הדברים המשמחים ביותר עפ"י הכתבה זה שהכנר (המצוין) מההרכב המקורי ייצטרף ושהם ינגנו הרבה חומר מוקדם (אחרי Shadow Weaver part 2 מ-1993 הפסקתי לעקוב אחריהם...התחילו לעייף...)
העשור הראשון הוא הטוב ביותר שלהם לדעתי (1982-1993)

למי שלא מכיר - הלהקה הוקמה ע"י Edward Ka-Spel (שירה) ו-Phil Knight aka Silverman (קלידים) שהם גם השניים הקבועים בכל גילגולי הלהקה. Ka Spel הוא הזמר עם הקול הטוב ביותר בהיסטוריה של המוסיקה. נקודה.

הנה טעימה לוירטואוזיות של הכנר ושל הזמר

Celluloid Hero

New member
שמעתי עליהם

יש פה מן הדילמה, כי נראית לי להקה מעניינת מאוד מחד, שכבר רציתי לשמוע בעבר, אבל מאידך, משימה בלתי אפשרית שכזו ,אפילו יותר מהמשימה שהייתה לי עם The Fall (שהוכתרה לבסוף בהצלחה מסחררת עלי ידי) בזמנו, להכיר טונות של חומרים בזמן קצר ביותר כדי להעריך אותם בהופעה. נראה לי שאני מתחיל לבדוק את העניין. במקרה הכי גרוע אני ארוויח "רק" כמה אלבומים חדשים טובים.

galgi12

New member
יש לך שלושה וחצי חודשים

...שזה לא מעט זמן...

ובכנות, למרות האהבה הגדולה שלי אליהם, זה לא שכל אלבום מעשרות האלבומים שהוציאו שונה לגמרי מהשני...

הסגנון, בגדול מאוד, די דומה.

שוב, אני חסיד של העשור הראשון - הטעם המוזיקלי שלנו שונה מאוד אז אל תסמוך עליי כמובן אבל אני הייתי הולך כרונולוגית:

82-87:

Brighter Now - הראשון מ-82. פה הכל התחיל. וככה הוא גם נשמע. התחלה. התחלה מעולה.
Curse - השני מ-83. מאסטרפיס! נחשב ע"י רבים ממעריצי הלהקה כאחד הטובים ביותר
Faces in the fire - זהו EP משנת 84. מצוין.
The Tower - מ-84 ממשיכים את המסורת המצוינת, מכיל כמה שירים יותר מוכרים כמו Poppy Day ו- A lust for powder
The Lovers - גם מ-84 (שהייתה שנה פוריה מאוד לנקודות הוורודות) - האלבום מאגד סינגלים שלא יצאו באלבומים קודמים+קטעים בהופעה חיה- זה האלבום להתחיל איתו - מאוד מגוון. הצד הרומנטי-פסיכאדלי של סוויטת האוהבים לצד קטעים ארוכים על גבול הפרוג וסיומת ממש מפחידה - Premonition 16 (אדוארד קא-ספל משתמש הרבה במוטיבים חוזרים כמו סדרת ה"תחושה המוקדמת", השם "ליסה" (מעין אלטר-אגו שלו) ועוד. גאון/פסיכי לא קטן האיש. הסינגל Curious Guy, אולי השיר המוכר ביותר מהתקופה הזו, גם נמצא באלבום
Asylum - אלבום כפול ומאוד מורכב מ-85. הדעות לגביו לא אחידות - חלק טוענים שזו פסגת היצירה שלהם וחלק שזה האלבום הרע ביותר שלהם. הלהקה עברה ככל הנראה תקופה קשה בשנה זו שהשפיעה על היצירה. בשנה זו החל קא-ספל לשתף פעולה עם סטיבן סטייפלטון מ-NWW והשפעות של מוזיקה תעשייתית ניכרות במוסיקה)
Island of jewels - אלבום נהדר מ-86. מעין אתנחתא לאחר הכובד של ASYLUM
Greeting 9 + Premonition 11 - יצא רק ע"ג CD - מכיל 3 קטעים מאלבומים קודמים בהופעה חיה משנת 87 ובביצוע הרבה יותר טוב מהמקור + יצירה לא קלה של 17 דקות. חובה לדעתי.

88-93:
אמשיך אח"כ...יש לי תחושה מוקדמת שהבת שלי עומדת להתעורר

Celluloid Hero

New member
נכון, הטירוף שלנו שונה..

אבל יש לו נקודות מחופפות חופפות- POP GROUP למשל, סיקרט צ'יף 3, כל מני הזיות שחלקנו פה בעבר. תכל'ס אני סומך עליך לגמרי בכל הנוגע לדברים הזויים שמסוף הסבנטיז והלאה. אז אני נראה לי אתחיל מהתחלה איתם. אבל אל תעצור :)

Celluloid Hero

New member
עדכון קטן מהשטח

דבר ראשון : אתמול גילית שאפשר למצוא את כל האלבומים שלהם להאזנה מלאה ובאיכות נהדרת, באתר ה bandcamp (מה שזה לא אומר) -

http://legendarypinkdots1.bandcamp.com/

וזה טוב, כי הדיסקים שלהם יקרים תחת, ואני לא מוכן לקנות אותם בכאלה מחירים. גמרנו, אני לא מוכן לשתף פעולה עם העניין הכלכלי המכאיב הזה , והרכושניות המוטרפת הזאת ( ה 200 דיסקים החדשים שמעלים פה אבק אצלי על המדף שעוד שניה מתמוטט לי על הראש, עשו לי קריסת השכמה.. ).

דבר שני : האזנתי לאלבום השני Curse פעמיים. אהבתי. האמת, הופתעתי עד כמה מדובר במוזיקה עדינה. הגיטרות ממש ממש קבורות מאחור, אם בכלל, והדגש הוא על אינסטרומנטציה אלקטורנית מינימליסטית, וכל מני כלים אקוסטיים מרשרשים. מאוד מעניין לאוזניים שלי. גם הסולן נהדר. כל העניין מזכיר לי משהו בין פינק פלוייד המוקדמים לדונובון, רק בגירסה האלקטורנית המינימליסטית הפוסט/פאנקית של תחילת האייטיזית. שילוב מעניין. אבל כרגע, אני בספק אם שווה להשקיע כסף בלראות הופעה חיה של הסגנון הזה. צריך לבדוק עוד כמה אלבומים שבהמשך.

galgi12

New member
Sing while you may

הסלוגן של הלהקה אשר קיבל משמעות בשיר הזה

A message from our sponsor

I will not desert you
I just stepped back a little...
Kept a low profile
Smiled as you made those little songs for me,
Build those temples

I'm flattered really!

And I know some of you curse me, some fear me,
some think I died and some think i've never existed in the first place!

Feel easy!

I'm reasonable!

I won't interfere!

No matter what you do!

I'd never interfere...

Never interfere...

SO SING! SING WHILE YOU MAY!

(It may not be very long...)

למעלה