Leg 7 : מילאנו (LIML) - ברן (LSZB)

אבירן171

New member
שוב, גרב אדומה מתעלה על עצמו

כל הכבוד! אגב, פאנל יפה.. אם אפשר לדעת מאיפה? בברכה, אבירן..

פשוט מדהים, כרגיל. + ../images/Emo32.gif

אני כל כך נהנה מהביצוע שלך, פשוט כיף לראות. כמובן שהתמונות בהתאם. אגב, אם לוקחים את הנקודות השנייה והשלישית, וממשיכים את הקו המחבר ביניהן באותו הכיוון צפונה במקום לפנות צפון מערבה (ימינה, לפי הנתיב של גרב), ועל-ידי כך מגיעים ישר לאזור הגבוה יותר של האלפים והקרחונים, נגיע לאותו מקום בו שהיתי בחופשתי האחרונה, עד לפני שלושה ימים, כשחזרתי למילאנו ולארץ. למקום קוראים Saas Fee, מקום מדהים. הכניסה למכוניות אסורה, מחנים אותן בחניון בפאתי העיירה, ונכנסים רגלית או בעזרת מונית חשמלית זעירה, אחת מיני מעטות. העיירה עצמה נמצאת בגובה של כ-2000 מטר כמדומני, ומוקפת בכמה מהפסגות הגבוהות בשוויץ. בעיר עצמה יצאתי לרוץ במשך החופשה, ואחרי 2 ק"מ כבר נגמר לי האוויר. עד כדי כך האוויר שם דליל. פדלאה מוחלטת אני לא, רק קצת... טיפסנו על פסגת הר הנקרא Mittahorn בגובה של 3300 מטר לערך מעל פני הים. הטיפוס הוא תלול ביותר, למעשה ממש טיפוס צוקים בקצהו העליון. בחלק האחרון של הטיפוס השרירים כואבים, הנשימה כושלת, אתה תלוי על קיר, ואם אתה מסתכל 80 מעלות למטה, אתה רואה את הק"מ וחצי שיש לך ליפול. הכבלי אבטחה שיפרו את המצב הפסיכולוגי רק במעט. יום לאחר מכן, עשינו סקי-קיץ באתר הפעיל כל השנה, על צלע ההר הגבוה המשקיף על כל האזור, Alallin, 4027 מטר מעל פני הים. הסקי עצמו בסביבות 3800 מטרים. יום לאחר מכן, טיפוס רגלי לפסגת הAlallin, עם נוף מדהים שרואים בד"כ רק בהנמכה או בטיפוס לציריך או ג'נבה. ובכל הסיפור הזה, דבר אחד לא מסתדר... 3300 מטר =~ 9900 רגל. 3800 מטר =~ 11400 רגל. 4000 מטר =~ 12000 רגל. חמצן לא היינו צריכים. אפילו מעיל לא, קרינת השמש שם חזקה להחריד, ונשרפתי בפניי בהתאם. סתם מפונקים הנוסעים האלה, לא מוכנים לנשום בתקלת דיחוס מעל גובה 10. בפעם הבאה שהולך לי לחץ בקבינה, אני מנמיך לגובה 14, לא רגל ולא אצבע אחת מתחת. מי שלא נאה לו - שיחנק. עד כאן "הכה את המומחה" להיום.

iiyama1413

New member
Saas Fee

איתי, תבוא ל- Saas Fee בחורף, אחד מאתרי הגלישה היפים ביותר שהייתי בהם (אם כי יחסית קטן). אכן מקום מדהים, והסקי בגובה הרב באמת דורש מאמץ ומנוחה רבה יותר מבד"כ.

תודה על הפירוט ...

לפחות כשאני חוסך במילים ולא מבלבל את השכל , מישהו אחר עושה את העבודה למעני

tcu6

New member
נהפוך הוא, נהנה מכל התיאורים שלך ומשאר

התגובות והתוספות המרחיבות ומעשירות את הנושא. שוב לג מהנה מאוד.

tcu6

New member
מה מי לא אוהב שוקולד? לא חברים, כעת הוא בטח

ידלג גם על הוופל הבלגי והשוקלוד שם. הוא יחזור עם שוקלוד לחברים?

אל תדאגו

אני אביא לכם מזכרת מכל תחנה . שוויץ משעממת , שוקולד אתם יכולים לקבל מאמא ואבא . אני אביא לכם דברים מעניינים , מישהו הזמין משהו מסויים מהחלונות האדומים באמסטרדם ?
, או איזו חיה נכחדת מגרינלנד ?

באזל זה סיפור מעניין

שדה התעופה שם מאוד מסקרן אותי , שדה ייחודי שמשותף לשלושה ערים בשלושה מדינות שונות - מולהאוז בצרפת , באזל בשוויץ ופרייבורג בגרמניה . הטרמינל גם מחולק לצד השוויצרי ולצד הצרפתי , דבר נורא מעניין . מכיוון שאני לא אעצור שם (כמה שטיסה של 30 מייל זה נחמד , זה בזבוז זמן
) במסלול הטיסה ללוקסמבורג (הלג הבא) קבעתי ש VOR הכניסה לשטח הצרפתי יהיה מעל שדה זה . שם אני אצא מה FIR השוויצרי שבו אני אהיה על 3 וחצי אלף רגל ואכנס ל FIR הצרפתי בגובה של 1,000 רגל . כלומר יהיה מאוד מעניין באזור של השדה הזה וכמובן שהסנרי שם יהיה מעודכן כדי שיהיה לכולנו Eye Candy . אם בכל זאת אתה רוצה העוגיות , תבקש שישגרו לי אותם לאוויר - מבטיח לנסות לאסוף אותם

piper cub

New member
פשוט מדהים ../images/Emo45.gif

מסלול מגניב, תמונות וסיפור דרך מעניינים, נהנתי לקרוא (ולראות
). דרך אגב, באחד הימים טסתי ממילאנו צפונה וגיליתי בתוך האלפים מסלול קצרצר עם גישה לא פשוטה; LSZS. הוא נמצא בתוך עמק בגובה 8200 רגל, אין כל כך איך להסתובב בתוך העמק, ואם לא מצליחים לנחות (עם ציפור גדולה), צריך לעשות סיבוב ארוך. חוצמזה שיש שם בתנאי מז"א "רגילים" של הסימולטור רוח צד של 12-18 קשר. אני לא רוצה לחשוב איך זה בכלל בחורף... בהצלחה בהמשך הטיסות, ישר כח!

למעלה