"Led Zeppelin - Celebration Day" - הסרט הרשמי

AeroTom

New member
"Led Zeppelin - Celebration Day" - הסרט הרשמי

עכשיו זה רשמי. סרט ההופעה של האיחוד מ-2007 יוצא לאקרנים ברחבי העולם באוקטובר ובאמצע נובמבר אמור לצאת גם על DVD\CD.

טריילר:
http://www.youtube.com/watch?v=VbusDxLekPQ&feature=youtu.be

הקרנות בעולם:
http://www.ledzeppelin.com/news/2012/09/13/celebration-day-cinema-listings

מקווה שיביאו אותו להקרנות מיוחדות גם בישראל, כמו שעשו עם "פרל ג'אם 20".

The Walrus

New member
ערך נוסטלגי נטו

אפילו מהקטעים הנוצצים בטריילר, למרות שהלהקה נשמעת יותר טוב מציפיתי, פלאנט פשוט לא סוחב. אני לא מצפה שישמע כמו פעם, ולא בא אליו חס וחלילה בטענות, אבל עדיין, אני לא רואה אף סיבה לקנות או להתרגש מהDVD הזה. מוזיקלית הסיכוי שיתרום משהו שיקטין אפילו בעשירית האחוז את הlegacy של זפלין, אפסי. כל מה שנשאר זה ערך נוסטלגי במקרה הטוב.

AeroTom

New member
אם זה יוקרן פה אני אלך לשם ההנאה

לא רואה סיבה שלא. לגבי ההוצאה - אני כבר שנים לא מאזין לזפלין, אז יהיה אולי נחמד קצת לחזור ולשמוע מה יצא מזה. גם חלק מהשירים בסט ליסט של ההופעה עניינו אותי מבחינת העיבודים הקצת חדשים או העובדה שבוצעו פעם ראשונה בלייב.

זה לגמרי נוסטלגי. לגבי DVD או CD אין לי מושג אם אקנה בנוסף, במידה ואראה את הסרט בקולנוע. במידה ולא, בטח אקנה את הוצאת ה-CD. זה בהחלט לשם ההנאה והנוסטלגיה. זה לא אומר שזה רע

noamrap

New member
כבר לפי הטריילר רואים ש...

זו לא הופעה חיה. זה צילום חי עם המון תיקונים אולפניים.
לד זפלין הייתה מפלצת מרהיבה ומהפנטת בהופעות חיות. הלהקה תמיד שמרה על סאונד חי אותנטי.
מה שרואים כאן זה ההיפך הגמור מזפלין האמיתית.
זה מזכיר לי את הדיוידי החדש של הלהקה של גלן יוז (עם ג'ו בונאמאסה וכו'...) שראיתי. כשפתאום באמצע שיר,גלן יוז מרים את שתי ידיו מהבס לכמה שניות טובות וברקע שומעים בבירור תפקיד גיטרה בס עצבני ורועם (שמן הסתם גלן יוז הקליט אחר כך באולפן לדיוידי הזה).
או לחילופין - דיוידי של להקת בלאק קרואוז שנקרא CABIN FEVER בו הסולן מתחיל שיר כלשהו כשהוא לובש חולצה לבנה, ופתאום באמצע השיר הוא עם חולצה שחורה. הם בטח למדו לערוך סרטים בבית הספר לקולנוע של אבי ביטר.
לא יודע מה איתכם, אבל אותי דברים כאלה מאד מבאסים.

בגלל זה אני נשאר נאמן רק לסרטי ההופעות החיות מפעם. אז לא הייתה מניפולציה כזו חסרת טעם.

AeroTom

New member
קצת קשה לדעת מהזמן של הטריילר את זה...

גם ב-DVD הכפול מ-2003 יש שימושים לא של הופעה נטו כלשהי, עם קטעים וגרסאות מכמה ערבים שונים בהקלטות של הגרדן וארל'ס קורט למשל. פייג' עבד על זה שנים וזה ממש לא הסאונד המקורי הישן של ההופעות כפי שהוא בול היה. בהרבה מקרים.

אגב ב-DVD של הקרואוז זה לקוח מכמה ערבים וזה ממש לא סרט הופעה רגיל, אלא דוקו-הופעה של ההקלטה שלהם של האלבום. אלו לא היו הופעות, אלא הקלטת אלבום לייב מול קהל. הם מראים שם צילומים מכל הערבים כשהגרסאות השולטות הן אלו שנכנסו בסוף לאלבום. אני לא רואה עם זה שום בעיה ולא היו שם שום תוספות. ככה זה נשמע גם באלבום וככה בדיוק זה הוקלט. וככה בדיוק זה גם פורסם...ההקלטות של האלבום איך שהיו והצילומים שלקוחים מכל חמשת הערבים האלה אצל ליבון ז"ל.

בסרט הופעה חיה נטו כלשהו גם אני מעדיף שישאירו את זה איך שזה, בלי תוספות ועבודה "משלימה". הרבה פעמים בהוצאות רשמיות זה כן קורה. אבל רוב הפעמים ממש לא בצורה שמפריעה או לוקחת יותר מדי מהאותנטיות של ההופעה.

גם "פעם" היו מניפולציות

אבל הן היו יותר פשוטות, לא הפוטושופ השמיעתי של היום.

כך למשל אנחנו יודעים שאלבומי הופעות רבים, שיצאו בשנות השבעים, בהם נטען שההקלטה נלקחה מהופעה אחת, היו למעשה אוסף הקלטות מכמה הופעות שונות, שנערכו ביחד. בעריכה הוצאו גם רעשי רקע, צלילים שלא היו במקום ודברים נוספים. האם גם הקליטו מחדש דברים באולפן? זה לא מן הנמנע.

The Walrus

New member
לפי מה בטריילר?

זה שמה שרואים בתמונה לא תואם את הסאונד? ברור, כי זה טריילר. הוא בהגדרה לא אמור להיות אותנטי.
חכה להופעה האמיתית כדי לשפוט.

AeroTom

New member

ובתגובה לשרשור, או noam בפרט - זה קצת מרגיז לפעמים שאנשים שופטים מוצר לפני שהם בכלל שמעו או ראו אותו גמור (בלי קשר לבוטלגים עם סאונד מזעזע ולא ראוי להוצאה רשמית שיש לפני כן). לא שאני בא להגן על זפלין או משהו, כבר שנים שהם לא הכי מעניינים אותי מוזיקלית, אבל בואו נחכה שהדבר הזה יצא ואז נעביר ביקורת עליו, לטוב ולרע. קצת לא פייר.

למעלה