le a a aa fel kedai leistakel

sheikh yamani

New member
le a a aa fel kedai leistakel

paam lo mi zman itpaleta eikh efsakh leatil safek al diburei serek shelakhem bekesher la neimut ve shalva shel kfarim aravim she kol kakh naimim letiulim yesh be ayara palestinazit mozayon le terror she tmunato nilvet

א.א.אפל

New member
הייתי באחד המוזיאונים האלו

שמציגים את הצד הטוב שבשימוש בטרור ובאלימות... זה באמת עצוב... לפחות בזה הם הקדימו אותנו- לנו לקח הרבה שמן לבנות את מוזיאון הפלמ"ח, מוזיאון האצ"ל ועוד...

הפלמ"ח לא היה ארגון טרור?

אני מסכים אם ההנחה הזאת אבל לפי ההנחה הזאת גם הפתח אינו ארגון טרור הם עושים דברים דיי דומים חוץ מזה שהפלמ"ח לא פגע באזרחים במכוון

אז אתה רואה? כאן ההבדל

כאשר אנשי פת"ח יורים בחיילים בשטחים הם באמת לא טרוריסטים, הם חיילי אוייב שגם בהם יש להילחם, אבל זה לא נקרא טרור. לעומת זאת כשהם יורים באזרחים ויורים פצצות מרגמה (שאת זה הם עושים ביחד עם כוח 17) זה נקרא טרור. הפלמ"ח לא היה עושה את זה.

א.א.אפל

New member
ממעשי הפלמ"ח

-פיצוץ גשרי רכבות - חבלה באוניות גירוש לקפריסין -נסיון לפוצץ רדאר של הצבא הבריטי (כל זה מעיון של 5 דקות ב"ספר הפלמ"ח"... תן לי עוד זמן ואני ימצא עוד.)

וואלהההההה...

הם היו לא בסדר כשהם פגעו באוניות גירוש. היו צריכים לאפשר גירוש המוני של יהודים לקפריסין. הם היו לא בסדר כשהם פגעו ברדאר של הצבא הבריטי הכובש. מה הקשר בין זה לבין טרור? (פשוט מפליא אותי שאתה שאפילו את ערפאת לא מוכן להחשיב לטרוריסט כל כך מתאמץ להחשיב את הפלמ"ח לאירגון טרור)

א.א.אפל

New member
עניין של הגדרה...

כשהם פגעו באוניות גירוש מדובר היה באוניות שגירשו אותם מישראל אליה הם הגיעו בעלייה שאפילו האנשים שעלו בה מכנים אותה בלתי חוקית. לא מדובר בגירוש המוני, מדובר בגירוש של עבריינים. הם לא היו בסדר כשהם ניסו לפגוע ברדאר! ומה עם ארגון פלשתיני כלשהו ינסה לפגוע בבסיס של הצבא שלנו, הכובש, בשטחים? הארגון לא יזכה לכינוי של "ארגון טרור" בעיתונות-ובצדק? וזה הכל עניין של הגדרה. אולי חבלה בבסיס שלנו בשטחים היא לא פעילות טרור מכיוון שלא מדובר באוכלוסיה אזרחית, כמו שאפשר לא להגדיר את הפעילות של פגיעה ברדאר כטרור. בכ"א- פגיעה בגשרי רכבות- אינה פגיעה גם באוכלוסיה אזרחית?

א.א.אפל

New member
למה לרשות להסגיר טרוריסטים

לישראל? ירי על מכוניות הוא הרי לגיטימי, והחוק נגדו הוא רק של הכובש הישראלי...

חזיר בר

New member
הפלמ"ח לא היה ארגון טרור

פיצוץ של גשרי רכבות אולי פוגעת,בוא נקרא לזה,באיכות החיים של האוכלסיה האזרחית, אבל גם כשצבא פותח במלחמה נגד צבא יריב הוא גם פוגע באיכות החיים של האוכלסיה האזרחית של אותה המדינה,אבל הוא לא ארגון טרור. הפלמ"ח לא פגע באזרחים בכוונה תחילה ופה כל ההבדל.

א.א.אפל

New member
יש משהו בזה

וצריך לזכור שירי בכבישים בשטחים שנעשה ע"י פלשתינאים בא כדי לפגוע באיכות החיים של האוכלוסייה. למרות שלדעתי, מעשית צריך להחשיב אותם כחיילים, הם הרי חומה אנושית שמתוגמלת ותוגמלה מראשיתה ע"י ממשלותינו. התגובה הראשונה שלי ל"שייח הימני" הייתה בגדר פרובוקציה: להראות לו שדברים שהוא באופן טבעי רואה כפסולים קיימים גם בצד השני והוא מצדיק אותם. שימו לב שהדיון הוא רק על הפלמ"ח ולא על האצ"ל והלח"י, ונראה לי שעליהם יש הסכמה שהם ארגוני טרור באופן חד- משמעי.

חזיר בר

New member
כל הטרור במדינה

הוא לשם פגיעה באיכות החיים של האוכלסיה האזרחית בארץ, החמאס לא מאמינים שהם יהרגו את כל הישראלים בעזרת פיגועים.

המוסד

New member
הפלמ"ח האצ"ל והלח"י היו אירגוני

שיחרור לאומיים שנקטו לעיתים פעולות טרור לגיטימיים בניגוד לחמאס לג´יהאד ולאש"ף שהם אירגוני השמדה לאומית, השמדת המדינה שלנו כמובן בניגוד לאירגונים הערביים, האירגונים העבריים לא רצו את בריטניה, ולעומת זאת אש"ף ודידיו כן רוצים את "בריטניה" אגב ההגנה הפעילה טרור לא רק נגד הבריטים אלא גם נגד אירגונים שלא סרו למרותה בשביל גחמות פוליטיות, ולשיא הגיעה בסזון הבוגדני, ובאלטלנה שבה חיסלה לא רק את מצבור הנשק הגדול ביותר והחשוב ביותר שהיה אמור להגיע לארץ בטענות שונות ושיקריות אלא גם הרגה חמישה ניצולי שואה שהיו על סיפונה, כל זה בשביל שלא יהיה רשום בהיסטוריה כמה חשובות היו פעולות האצ"ל לניצחון היישוב...

חזיר בר

New member
אלטלנה

ההגנה לא הפעילה טרור, המעשה שהממשלה הזמנית עשתה,גם אם מאוד בעייתי,הוא מובן. הקמת צה"ל ופירוק המחתרות היתה חובה,והמעשה בהכנסת הנשק שלא יועד לצה"ל אלא למחתרות היה כמעט מרד בממשלה הזמניצ. האצ"ל והלח"י,למיטב ידעתי לא עשו רק "פעולות טרור לגיטמיות" אלא פגעו גם באזרחים חפים מפשע,ואין בזה שום לגיטמיות.

המוסד

New member
האצ"ל ביקש ש20 אחוז מהנשק יגיע

לכוחותיו שבירושלים ששם לפי ההסכם הוא עדיין יכול להתקיים, בואו לא נשכח שהפלמ"ח קרא לתותח "התותח הקדוש" והקצין הצעיר התלהב ואמר "ירינו בהם כמו ברווזים במים" אגב, תנחש מי היה הקצין?

חזיר בר

New member
אין לי מושג

ראה,טעויות נעשו,אבל האצ"ל עשו טעות גדולה,מה עם ה-80% האחרים? הממשלה הזמנית היתה בבעיה,ולשפוט את אחד מהצדדים בחומרה גדולה מידי זאת יכולה להיות טעות שלנו.

המוסד

New member
חבר...

ה80 אחוז הנותרים היו מובטחים לצה"ל למרות שצה"ל יכל לקבל את הכל (האצ"ל רק ביקש) ועוד כמה דברים...החבר´ה על הספינה לא ידעו שהולכים לפוצץ אותם ולא ידעו על האוליטמטום

למעלה