Last king of Scotland

Julia307

New member
Last king of Scotland

ראיתי את הסרט היום , סיימתי לפני שעה קלה. ג'יליאן אנדרסון משחקת בתפקיד קטן, אבל מוצלח. אם כי לא זו הסיבה המרכזית שאני כותבת כאן על הסרט. הסרט, ובייחוד הכוכב הראשי פורסט וויטאקר, בהופעה גאונית ממש, בתפקיד אידי אמין השליט העריץ של אוגנדה בשנות השבעים, מבוסס על זכרונותיו של מי שהיה רופאו האישי, בחור ממוצא סקוטי (השחקן ג'יימס מקאווי שגם הוא נותן הופעה מצויינת). הסרט מצייר סקטצ' מהיר אבל חזק של אפריקה, והאלימות שמאפיינת חלקים מהחברה האפריקנית, בפרט האלימות הפוליטית של המנהיגים (עריצים במקרים רבים) שעולים לשלטון. ההופעה של וויטאקר מוצלחת כל כך גם כי מחברת בין שני הקטבים בסרט, זה של העם האוגנדי ומנגד זה של השליט, העריץ . ג'יליאן משחקת בתפקיד אישתו של רופא בריטי שעובד ומתנדב באוגנדה סמוך לעלייתו לשלטון של אמין. בינה לבין הרופא הצעיר, גיבור הסרט ,נוצר מתח מעניין ומפתיע בהפתחות שלו על פני העלילה . היא נפלאה למדי, משחקת היטב (גם אם התפקיד קטן משקיוויתי) ושונה מאוד ממה שהכרנו. וכמה טוב שכך. האמת שהבלונד הזועק שלראשה לא מוסיף לה בעיני, אבל היא מצליחה להראות יפה גם בזה. ממליצה לצפות.

Gilliana

New member
כן חביבתי, אבל...

... את מספיילרת למי שטרם ראה, כך שמן הראוי היה שתוסיפי סימן ספויילר להודעה.

Julia307

New member
זה לא יותר אינפורמציה מהטריילר

אין כאן שום אינפורמציה על מה שקורה. מה גם שמדובר בפרשה היסטורית , ומכייוון שההסטוריה כבר התרחשה, אין חדש. בכל מקרה אני שמחה לראות את אנדרסון מתפתחת ומקבלת תסריטים שראויים לכישוריה.

Gilliana

New member
סליחה, סליחה...

טריילר = ספויילר, רק לידיעתך. ואני למשל, לא רואה טריילרים, ואני לא היחידה. ולגבי הפרשה ההיסטורית - נו באמת, לא כל העלילה עוסקת בפרשה ההיסטורית, הרופאה הבריטית אותה מגלמת ג'יליאן היא בטח ובטח לא חלק ממנה - נכון? הטיעון הזה ממש, תסלחי לי, לא רלוונטי.

Julia307

New member
למה את תמיד תוקפת.?

אז את לא רואה טריילרים, אוקיי. אז על זמני החופשי והמועט, כתבתי כאן על סרט שאנדרסון משחקת בו והשתדלתי לעשות זאת בתמצות ובמינימום מידע האפשרי. הרבה מאוד אנשים רואים טריילרים. אם את רואה שאני עושה משהו שלא לטעמך, ומאחר שכבר הסכמנו ששתינו מאוד שונות, פשוט תמשיכי הלאה . אני לא מבקרת כל הודעה שאת כותבת למרות ששמונים אחוז מהן לא מכילות אף משפט שאסכים אליו.

Gilliana

New member
שוב תסלחי לי...

... אבל אני לא תוקפת. עשית משהו שלי אישית הפריע, מכייון שבתור מי שלא ראתה את הסרט, ספיילרת לי (ומן הסתם לא רק לי). את לא יכולה גם לעשות דברים שאינם מקובלים וגם להתלונן אח"כ כשמעירים לך על כך. בכל פורום מקובל לשים סימני ספויילר כשכותבים על סרט חדש (אני מקווה שעל כך שהסרט חדש, אין מחלוקת) ובסה"כ ביקשתי שתתחשבי באנשים. אח"כ את עוד באה בטענות שאני תוקפת אותך??? אולי במקום לחפש כל הזמן תוקפים תנסי להבין שעשית טעות? מה בשם אלוהים הקשר לכך שאנחנו שונות???

לא נורא קורה, אנשים טועים

כולנו פה בני אדם.. כולנו טועים. לא מדובר בספויילר רציני (עד כמה שהבנתי לא ממש ראיתי את הסרט).

Gilliana

New member
נכון, כולם טועים

כולנו בני אדם וכולנו יכולים לטעות, אבל למה כאשר אני מעירה למי שטעה על טעותו אני מואשמת בכך שאני תוקפת אותו והוא עוד מחפש דרכים להצדיק את הטעות? זו התהיה היחידה שלי...

Julia307

New member
לא "טעיתי" אין שום ספויילר

נדמה לי שגם אם הייתי כותבת חמשיר ביפנית עתיקה אולי הייתה מוצאת משהו to pick . בראיונות עצמם שאנדרסון שמה באתר שלה היא מדברת על התפקיד ומספרת , אז מה לא נקרא אותם כי יש שם אולי ספוילרים? אין כאן שום ספויילר תצפי בסרט בעצמך ותראי. זה סרט עמוק, אומנותי ומעניין וחבל שבמקום לדבר על התוכן, הויכוח נגרר לנושא הזה.

Gilliana

New member
הפעם באמת עברת כל גבול

את מתנהגת כאילו את בת יחידה בפורום, חסרת התחשבות, אנוכית ותסלחי לי, חצופה. בשם מי את בדיוק אומרת "אז מה, לא נקרא אותם?" - דברי בבקשה בשם עצמך ואל תתיימרי לדבר בשם אחרים. ההתייפיפות שלך בדמות "וחבל שבמקום לדבר על התוכן, הויכוח נגרר לנושא הזה" ממש לא מטהרת את הריח הרע (מאד) שעולה מהודעותיך.

Ice Age

New member
אני לא רואה שום ספויילר

לפרסם מה שאפשר לראות בטריילר זה הגיוני ולא צריך להתעצבן על כל דבר.

היא צודקת../images/Emo10.gif../images/Emo215.gif

יש אני פותחת ריב
אבל גילי,רציני,מה שהיא אמרה בכלללללללללללללללללללללל לא מתרב למה שיש בסרט
אני את הדברים האלה עוד לפני הסרט,זה לא פגע בכלל

aerynsun

New member
OK קראתי את ההודעה הראשית

שגילי אומרת שיש ספוילר. ואני לא נותנת כאן שום טיעון לכאן או לכאן אבל רק אוסיף שגם אם זה לא נראה ספיילר , תיאור הסרט יכול להוות ספילר למי שלא ראה, אז עוד תוספת קטנה של אייקון אדום וחמוד לא היתה מזיקה... אממ..טוב, כן תפסתי צד. נו טופ, זה מאחורנו.

FeLL67

New member
אם קודם היו לי ספקות

עכשיו אני בטוחה שאני רצה לראות. אני לא חושבת שג'יל תאכז , מדהימה מדיי

aerynsun

New member
הסרט יושב אצלי במחשב כבר יומיים

או יותר עם תרגום...חח ועדיין לא ראיתי. ולא קראתי גם את הספוילר

Gilliana

New member
ואצלי התקליטור יושב כבר שבוע...

... ליד ה-DVD, בהיכון, וכל יום אני מגיעה אליו עייפה מדי... מה יהיה?

למעלה