אני ראיתי ../images/Emo58.gif לכל הסדרה
והיו לי הרבה מחשבות על הסדרה, בעיקר בגלל שזו אחת הסדרות הראשונות ביפן שמתעסקות בנושא הקווירי בצורה כל כך פתוחה ומודעת. גם נושאים אחרים בסדרה, כמו אלימות נגד נשים ואונס, טופלו בצורה שנדיר לראות במדיה ביפן. אני לא יודעת מספיק בשביל לקבוע כי זה מראה את הלך הרוח של הדור הצעיר יותר ביפן ואת ההגדרות שלו לנורמה וצדק, אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שזה מה שהיוצרים ניסו להציג. מהבחינה הזו, אני חושבת שדווקא הדמות של ארי, כביכול דמות שולית, סיפקה את הבמה לרעיונות האלו. היא האישה היפנית הצעירה המודרנית הכי ממוצעת שאפשר למצוא, ולמרות זאת היא אולי הדמות הכי חשובה בסדרה מהבחינה הזאת. היא הקונצנזוס, היא הצעיר שלא חושב כמו ההורים שלו, היא הפער התהומי בין יפן של אחרי המלחמה ליפן שמתקרבת לרעיונות המערביים בצעדי ענק ומאמצת אותם לחיקה, ואולי מעיפה מבט לשורשים של עצמה - לפני שהייתה אפליה נגד נשים, ונושא של עמימות מינית והומוסקסואליות לא היו עניין שעורר מהפיכות. היא ממלאת את התפקיד המסורתי של ה-OL (טוב, לא בדיוק, אבל דיילת אוויר זה מספיק קרוב
) שמחפשת להתחתן ולעבור את כל מסלול החיים הסטראוטיפי שאישה יפנית כביכול צריכה לעבור, אבל זה כל היופי בה. היא הדור שמסתכל על הנושאים האלו, ואולי לא מתעסק בהם ביום-יום, אולי עדיין לא יודע איך לאכול אותם ואיך לגשת אליהם בזמן אמת, אבל כן מודע אליהם ומופתע פחות לשמוע על קיומם. הדמויות של רוקה, מיצ'ירו וטאקרו בהחלט שוברות את המסגרת של הנורמות החברתיות המקובלות ביפן. רוקה אמנם עושה זאת בצעדים זהירים, אך עדיין מתמודדת עם הזהות המינית שלה, היוצרים בחרו להתמודד עם נושא נורא עדין וסבוך של טראנסג'נדריות, ובמסגרת של הסדרה עשו זאת בהצלחה. אני לא חושבת שהם עשו את זה בשביל להציג את הנושא את זה, אלא השתמשו בו בתור מנוע דוחף לעלילה. ההתייחסות לנושא מצד אחד כדבר ש
קיים, שאנשי מקצוע ביפן כן מטפלים בו, ומצד שני להראות את כל הקשיים של רוקה הנובעים ממנו, בהחלט עושה איתו צדק. מיצ'ירו משחקת את האישה המוכה בצורה מאוד משכנעת - עד הסוף של הסוף. אבל עדיין, היא בוחרת בבחירה שלהרבה נשים מוכות אולי קשה להגיע אליה, וממשיכה הלאה. היא לא עומדת בפני עצמה, אלא שם בשביל להבליט את את זוג הדמויות ה'קוויריות' של הסדרה ולהמחיש את הכוח שלהן. בלי רוקה וטאקרו, היא כנראה לא הייתה בחיים, כי רק בגלל דרך החיים והמחשבה ה
שונה שלהם, היא הצליחה לראות שיש דרך אחרת. אני חושבת שיותר מהכל, הדמות שלה מראה את הכוח של
לא תמיד ללכת בדרך הישרה, המקובלת. אם ביפן לא מקובל להתלונן במשטרה על אלימות בין בני זוג, והדרך היחידה של האישה המוכה היא לספוג את זה, וזו הנורמה, אז הנה באים החברים שלה, שחורגים מכל מסגרת אפשרית ולא מתאימים לשום הגדרה של נורמה, ובזכותם נפתחת דרך חדשה. גם אם להם בעצמם קשה, עצם פתיחת הדלתות אחד לשני מחזיקה אותם ועוזרת להם להמשיך הלאה. אני מאוד אוהבת את הפתרון של הפרק האחרון. כמו שכל הילדים הלא מקובלים בכיתה בסוף יוצרים חבורה משל עצמם, כך כל החריגים מבחינת מסגרת משפחית מקימים משפחה אלטרנטיבית.
בתור חסידה של הרעיון של 'משפחה מסוג אחר', אני חושבת שזה מסר מאוד חשוב להעביר במדיה שלא מתעסקת בו יותר מדי. אז זו אמנם סדרה שנכנעה לתכתיבי הרייטינג בסופו של דבר, ולא מציגה את הדברים בצורה מושלמת, אבל אם היא מהווה תקדים ליצירה נוספת שעוסקת בנושאים דומים, הרי זה מבורך.