Last Exit To Springfield

Last Exit To Springfield

אוקיי, עושה רושם שאין יותר מדי סימני חיים בפורום הזה (כנראה שהמעריצים האמיתיים רואים קלטות כל היום), אבל ננסה לחלוק את זה בכל זאת עם מי שבכל זאת פה ויש לו זיכרון טוב או אוסף קלטות ראוי. ראיתי עכשיו בוידאו פרק מהעונה הרביעית שנושא את השם שבכותרת. אף פעם לא ראיתי אותו מוזכר ע"י אף אחד ואני עצמי לא זכרתי אותו בתור פרק בולט, אבל אחרי הצפייה היום הגעתי למסקנה שמדובר באחד הפרקים הכי מרגשים שראיתי. הפרק הוא הפרק שבו ליסה נאלצת להרכיב גשר זוועתי במיוחד לאחר שמיסטר ברנז מבטל את ביטוח השיניים לעובדים במפעל הגרעיני, והומר מתמנה לראשות איגוד העובדים כדי להאבק בו. בניגוד לרוב הפרקים יש רק עלילה מרכזית אחת (לכאורה שתיים, המאבק של הומר והגשר של ליסה, אבל הן יותר מדי קשורות זו בזו כדי שיחשבו עלילות נפרדות), והכל זורם בצורה מושלמת. אני מניח שהיו פרקים עם יותר בדיחות (לא שכאן חסר), אבל בפרק הזה פשוט אין רגע משעמם או לא משעשע. הומר נאבק בנאיביות אופיינית עם מיסטר ברנז, (שבאופן נדיר מעריך אותו ברוב שלבי הפרק) במה שלדעתי מהווה את אחת ההופעות המוצלחות שלו אי פעם, ויש לא מעט רגעים בהם מתרכזים במחשבות של הומר, שהם תמיד בלתי נשכחים (למי שזוכר את הפרק נזכיר כדוגמא את הסצנה שבה ברנז מנסה לשחד את הומר והומר חושב שהוא מתחיל איתו, או את הניסיון לקשר בין ביטול ביטוח השיניים לעובדה שליסה זקוקה לגשר). הנגינה והשירה של ליסה עם השובתים מחוץ למפעל הגרעיני היתה פשוט מרגשת בעיני, והזכירה לי מה אני באמת אוהב בסימפסונס - קודם כל סיפור שאפשר להתחבר אליו, רק אח"כ בדיחות חזקות. כמובן שבלי שניהם העסק חסר טעם, אבל סדר העדיפויות ברור. מומלץ מאד לצפייה חוזרת או הורדה (למרות שלדעתי על המחשב זה לא אותו דבר).

The€lement

New member
They Got The Money But we Got

The Power... ככה הלכה השורה האחרונה לא ?
פרק נחמד , אני זוכר אותו מטושטש.... מה שהזכיר לי פרק אחר שהיה קשור לליסה עם הנסיכה הקטנה של ספרינגפילד... שהומר אומר (
) לבארט שנשים אוהבות שהם מקבלות מחמאות... אז בארט מתלהב ושואל אם הוא יודע עוד דברים "מגניבים" על נשים והתגובה ברורה...

behemot

New member
they have the plant but we have the

power אכן ליסה שרה מאוד יפה. ואז לני מבקש ממנה לנגן LIQUID GAZ...

sideshow

New member
אכן פרק טוב מאוד..

אהבתי במיוחד את הקטע עם הבריונים השכירים(HIRED GOONS). ואם כבר הזכרת את נושא שירתה של ליסה(יארדלי סמית), נוכל בהזדמנות זו להזכיר אירוע נוסף שהראה את כושר השירה של הילדה, בפרק Round Springfield עונה 6, כאשר היא שרה דואט מרגש עם מרפי "חניכיים מדממים "Jazz Man".

sideshow

New member
אכן פרק טוב מאוד..

אהבתי במיוחד את הקטע עם הבריונים השכירים(HIRED GOONS). ואם כבר הזכרתם את נושא שירתה של ליסה(יארדלי סמית), נוכל בהזדמנות זו להזכיר אירוע נוסף שהראה את כושר השירה של הילדה, בפרק Round Springfield עונה 6, כאשר היא שרה דואט מרגש עם מרפי "חניכיים מדממים "Jazz Man".

המלים של השירים

ב-Last Exit to Springfield, יש שלושה קטעים שליסה שרה מחוץ למפעל הגרעיני. בראשון היא שרה "Come gather around children, it´s high(?) time you learn, about a hero named Homer, and a devil named Burns", ואז לני מבקש ממנה לנגן את Classical Gas, והיא מוכיחה שהיא מוצלחת גם בנגינה על גיטרה ולא רק על סקסופון. בפעם השנייה שהיא שרה המנגינה היא אותה מנגינה אבל עכשיו המלים הן "So we´ll march day and night, by the big cooling tower, they have the plant, but we have the power", ואותו דבר בפעם השלישית, רק שאז כולם מצטרפים אליה. אגב, משהו מעניין ששמתי לב אליו עכשיו - בפרק הזה הומר לא מצליח להבין שברנז מנסה לשחד אותו וחושב שהוא מנסה להתחיל איתו. גם בפרק אחר בעונה התשיעית, כשבארט והומר עובדים בקרנבל ושומרים על הדוכן של ה-Carneys, הומר לא מצליח להבין שצ´יף וויגום מבקש שוחד, גם אחרי שהוא שואל אם הוא ראה את חברו "Bill" ואומר בליווי קריצות שהוא מחפש את "Mr.Bribe". לעומת זאת, בפרק שבו הוא מחפש (ומוצא) את אחיו האבוד, הוא חושב שהאיש שהוא מנסה לבקש ממנו לאתר איפה אחיו גר (אני לא זוכר בדיוק מה הג´וב של האיש הזה, אבל מדובר באח האבוד של ד"ר היברט) מבקש שוחד, למרות שדווקא במקרה הזה זה ממש לא נכון.

למעלה