רשמים ראשונים על על רצועה.
חשוב לי להבהיר שלא מדובר בביקורת, אלה ברשמים שכל שיר ושיר הותירו עלי אחרי ששמעתי מספר סיבובים על האלבום. Marry The Night - לא אהבתי משמיעה ראשונה, אבל השיר גדל עלי כל שמיעה ושמיעה. בגדול מדובר בפתיחה די חלשה בעיניי. השיא של השיר מגיע רק לקראת סופו בדקה 3:35 שאז הפקת מתחילה להשתגע עם ביטים כבדים וכל מיני צלילים אלקטרונים. Born This Way - כולנו מכירים. היה בינוני בהתחלה ונשאר כזה. לא מתאים לרוח האלבום וסינגל ראשון חלש. Goverment Hooker - מעולה מעולה מעולה! אלקטרו פופ עם נגיעות של טכנו והאוס. ממחיש יפה את הסאונד השונה שיש באלבום הזה משאר אלבומיה של גאגא. Judas - שוב, כולנו מכירים. לא מדובר בשיר רע, פשוט עם שאר האלבום הוא לא ממש משתלב, בדומה לBTW. בגדול זה שיר טוב. Americano - וואי איך אני אוהב את השיר הזה! ההתחלה שמזכירה סרטי מיוזיקל ,הביט הכבד והמהיר והסאונד הספרדי ביחד עם שירה בשפה האיטלקית מצד גאגא ופיזמון צעקני יכולים לגרום ללא מעט סלידה מהשיר, אבל אני התחברתי אליו אוטומטית. ח ז ק! רוצה אותו כסינגל! Hair - אני מניח שכולכם שמעתם אותו עד עכשיו. הוא לא רע, אבל בין 2 "שירי הסקסופון" שקיימים באלבום, The Edge of Glory אוכל אותו בלי מלח. Schiße - עוד רצועה מעולה! טכנו / האוס לפנים והייתי שמח לראות את גאגא מעיזה יותר ולראות יותר רצועות כאלה באלבום. הגרמנית שולטת כאן, והיא מצליחה לגרום לנו להאמין שהיא דוברת גרמנית שוטפת אפילו שהיא מצהירה בהתחלת השיר שהיא לא. Bloody Mary - חזק! אחד השירים הכי טובים באלבום. גאגא הכי טובה שהיא מעיזה, וכאן היא לוקחת את הליריקה של ג'ודאס לשלב הבא עם איזכורים בלתי פוסקים לישו וצליבות. הרגשת רטרו של שנות ה90 עם סאונד מעודכן. סינגל! וחסר לה שלא. Bad Kids - השיר הראשון שלא היה לי סבלנות להקשיב עד הסוף. חלש. Highway Unicorn (Road 2 Love) - חמוד. מנסה בכוח להיות הימנוני ולעשות הרגשה טובה, לא הכי מצליח לו. Heavy Metal Lover - ענק, סקסי וחושני! מאוד אלקטרוני. מאוד דאנס. מאוד גאגא. הפיזמון הורס אותי כל פעם, כמה פשוט ככה טוב. Electric Chapel - עוד שיר ענק! מתחיל טיפה רוקיסטי וממשיך מעט כנסייתי עם פעמונים וגיטרות חשמליות. You & I - השיר הכי רגוע באלבום. מזכיר לי את בלדות הקאנטרי של שאניה טווין, ושאניה טווין זה תמיד מצויין. אהבתי את גירסת הסטודיו שמפיחה בשיר חיים חדשים. The Edge of Glory - עוד שיר שבטח שמעתם וכבר אמרתי שאני מאוד אוהב אותו. שיר מצויין ואחד החזקים באלבום. שמח שהוא יוצא כסינגל. בכלליות: אלבומה השלישי של גאגא מסתמן כלא מאכזב. האלבום של דורנו? לא, ממש לא. אלבום פופ טוב שמופק מצויין? בהחלט כן. הוא פחות רדיו פרנדלי מקודמיו ובשמיעות ראשונות קצת קשה לדעת מי מהשירים יתאימו לקהל הרדיו הכללי. למעשה, גם אחרי כמה שמיעות אני לא בטוח אם יש לה כאן מספיק סינגלים "בטוחים" כדוגמת J או BTW, אבל זה בעצם מצוין כי לשם שינוי אני רוצה לראות את המוזיקה של גאגא מתאימה לפרסונה שהיא, ויש כאן לא מעט רצועות מוזרות, גדולות ובומבסטיות כאלה. היא בהחלט לקחה את כל הסאונד של מפלצת התהילה לשלב הבא ברצועות כמו Schiße , Goverment Hooker ו - Bloody Mary