LAC וקלקסן

TIPTIP11

New member
LAC וקלקסן

שלום,

אני מאוד לחוצה בנוגע לטיפול שאני מקבלת כי לפני כמה ימים גיליתי שאני בהריון...אשמח מאוד לעזרה. לרופאים אין תורים קרובים.

בעקבות הפסקת דופק של עובר בשבוע 12 בהריוני השני (ההריון הראשון היה תקין) עברתי בדיקות קרישיות מלאות (כולל בדיקות גנטיות) ורק בדיקת LAC היתה לא תקינה.
קריוטיפ העובר נלקח לבדיקה והיה תקין.... כמו כן, לאבא שלי היה בגיל 50 שבץ מוחי קל ונמצא לו LAC גבולי והומוציסטאין לא תקין.
נאמר לי לעשות את הבדיקה שוב אחרי 12 שבועות. התוצאות למטה.

לאחר מכן ביצעתי פעם שלישית את הבדיקה (כדי לוודא שוב את התוצאות) לאחר חודש מהבדיקה השנייה (לפני שבוע) במעבדה אחרת. התוצאות למטה.

יש לי LAC או לא?
בדיוק גיליתי שאני בהריון והתחלתי לקחת (כבר כמה ימים) קלקסן 60 + קרטייה 100. אני שוקלת 65. אני ממש מפחדת אם המינון מתאים או לא.

הנה התוצאות כולן:

לפני 4 חודשים:

Sec 48 LAC-SCREEN-RVVT
הטווח: 37-46

Sec 32 LAC-CONFIRM-RVVT
הטווח: 30-40

1.49 SCR RV/CONF RV
הטווח: 0.8-1.4

Sec 28 PTTFS
הטווח: 25-35

Sec 32.8 PTT(FSL)
הטווח: 28-45

1.16 PTT(FSL)/PTT(FS)
הטווח: 0.8-1.6

לפני חודש (אחרי 12 שבועות מהתוצאות הראשונות): רק SCR RV/CONF RV לא תקין - האם זה נחשב תוצאה שתומכת בבדיקה הקודמת ובטיפול שאני לוקחת?

Sec 46 LAC-SCREEN-RVVT
הטווח: 37-46

Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT
הטווח: 30-40

1.56 SCR RV/CONF RV
הטווח: 0.8-1.4

Sec 30 PTTFS
הטווח: 25-35

Sec 39.2 PTT(FSL)
הטווח: 28-45

1.31 PTT(FSL)/PTT(FS)
הטווח: 0.8-1.6

לפני כשבוע: LAC-SCT-RATIO מאוד גבולי - האם זה נחשב תוצאה שתומכת בבדיקות הקודמות ובטיפול שאני לוקחת?

LAC-dRVVT-RATIO 1.23
הטווח: עד 1.5

LAC-SCT-RATIO 1.19
הטווח: קטן מ 1.2

TIPTIP11

New member
שלום ד"ר

שלום ד"ר רימון,

אתמול בבוקר (אם אתה זוכר) הייתי במרפאת הריון בסיכון באיכילוב, וד"ר סקורניק התקשרה אליך להתעייץ.

החלטתם שאני לא צריכה בכלל טיפול בהריון.
אם אני בכל זאת אמשיך בעצתו של פרופ' קופרמינץ שרשם לי את הטיפול (שאני עדיין לוקחת), אז האם אוכל להמשיך להגיע למעקב הריון בסיכון במרפאה באיכילוב? (קלקסן 60 + קרטייה 100, שוקלת 65)

בכל זאת אני שואלת שוב, ומתנצלת אם זה לא מקובל - התוצאות השניות והשלישיות בדיוק על הגבול (ולכן הן לא ממש חיוביות ולא שליליות).
אולי הגבול הזה כן משפיע על הריון (אחרי שכבר היתה תוצאה אחת חיובית) ? ואז כן צריך טיפול כלשהו? (אם לא קלקסן 60, אז אולי טיפול או מינון אחר?)

בכל מקרה, אני אדבר עם פרופ' קופרמינץ שוב ואשלח לו את מכתב הסיכום של ד"ר סקורניק. אבל כרגע הוא לא בארץ.

תודה רבה

מעקב

במקרים גבוליים הדעות חלוקות
לא משנה מה תחליטי אין מניעה שתמשיכי מעקב אצלינו

למעלה