LAAX

עמרT

New member
LAAX

היי והכל

אז הייתי בלאקס, שוויץ. היה מדהים מעולה ושאר סופלימנטים. 1-8.3.14.
אחלה אתר, יקר, מדוגם ועם אופפיסטים שלא נגמרים. נחתנו בציריך, 1.5 שעות נסיעה רגועה, כמעט כולה על כבישים מהירים.
3 עיירות במרחב הגלישה (235 ק"מ)- פלימס, לאקס ופלארה. אנחנו היינו בפלימס שהיא הכי גדולה עם רוב המסעדות ושאר בילויים. לאקס הוא מרכז חדש שנבנה מהייסוד כעיירת סקי תיירותית "היי-טק" סטייל. בפלארה לא הייתי, בעייתי לגלוש לשם ולוקח הרבה זמן להגיע משם במעליות למסלולים - פחות מומלץ ללון בעיירה זו.
ציוד - 180 פרנק שוויצרי (להכפיל ב- 4 לשקל) לסנובורד בלבד (בלי נעלים, יש ביותר זול עם מבצעי אינטרנט מראש). מהמקום שאני השכרתי אפשר את הציוד צמוד למעלית המרכזית בסוף כל יום ואפשר להחליף ציוד כמה שרוצים (סוגי בורד שונים).
טיסה - 460 דולר לאדם עם אל על שבת-שבת. הטיסה חזרה שלנו הייתה רק ב 22:00 בלילה אז הספקנו לעשות מסלול הליכה גריאטרי יפה ונעים לאורך הנהר בחזרה מהאתר לציריך. גם בציריך עצמה היה לנו זמן להסתובב - נראה כמו כל עיר אירופאית אחרת.
סקי-פס - רחמנא ליצלן: 350 פראנק ל-6 ימים. לא היו תורים ב-כ-ל-ל כל השבוע חוץ מיום שבת (שישי שלהם) בו הייתה המתנה של מקסימום 5 דקות.
דירה - 660 פראנק שוויצרי (תכפילו ב-4 לשקל) עם מטבח מאובזר ל 2 אנשים ללא ארוחות כלולות בכלל (הכנו בעצמנו).
רכב - הרבה יותר מדי, בערך 1700 ש"ח לשבוע אחרי חיובי שרשראות שלג וצמיגי חורף (firefly-hertz). יש הסעות ישרות לאתר מציריך אבל גם הן מאוד מאוד יקרות.
אוכל - 800 ש"ח לשני אנשים בלי להתקמצן על מצרכים, קנינו בסופרמרקטים (בשר, ירקות, גבינות, נקניקים,בירה, מאפים שתיה).
רוב המסעדות יקרות ויוקרתיות מאוד, מסעדות גורמה ושאר פלצנות. יש גם פיצריות או המבורגרים או נודלס-בר כאופציה פחות יקרה, לא ניסינו. אנחנו היינו רק ב"חוויה" שוויצרית של פונדו-בשרי, עלה 450 ש"ח (!!) לשני אנשים (לא כלול ב 800 של האוכל הכללי...) היה מעניין, היה refill כמה שרצינו אבל לא באמת שווה את הכסף...

מסלולים: בעיקר כחולים ואדומים, רובם כיפים וזורמים, יש תחזוק טוב מאוד שלהם ע"י חתולי שלג בכל יום. יש מספר קטעים מישוריים שעלולים להעיק בעיקר על הסנובורדיסטים, בעיקר 2 המסלולים האדומים שיורדים מ- la siala 2810.
מרחבי אופפיסט עצומים בצדדי כמעט כל מסלול עם מספר מסלולים "צהובים" מעולים ביותר! רוב המסלולים רחבים עד רחבים מאוד. יש קרחון בגובה 3000 מ' (עם T באר די מייאש שמגיע לשם, אבל שווה לפחות פעם אחת). כל הרכבלים הם מסוג ישיבה איכותיים, רובם עם "בועה" או גונדולות טובות.
4 סנופארקים לכל הרמות והגילאים ממתחילים גמורים דרך כל השלבים עד סופרפייפ ו-4 קיקירים אדירים ברצף ומסלול שלם מלא במתקנים. יש גם "אדקמית פריסטייל" שבה אפשר להתאמן וללמוד (בתשלום מכובד כמובן) איך לעשות פעלולים.
אפרה-סקי: בלאקס ובפלימס יש מספר ברים ממש בתחתית המסלולים בעיירה, כולם מגיעים לשם לשתות איזו בירה או שתיים בסוף היום. יש גם מועדונים, ארנה בפלימס וריידר פלאס בלאקס.
מסעדות רבות, רובן איכותיות מאוד או לפחות ברמת מזנון איכותי פזורות בכל האתר. אין שום דבר בתפריט מתחת ל 4 פראנק, גם אם זה אספרסו פשוט. שליש בירה מקומית - 20 ש"ח, חצי ב- 30. מנת צהרים מלאה על ההר, ללא שתיה, 80 ש"ח בערך.
האנשים הגולשים והעובדים באופן כללי בכל האתר ובעיירות נחמדים ומסבירי פנים מאוד. כולם מדברים אנגלית טובה והבודד שלא ידע ישר קרא למישהו שיודע. אותי ספציפית הזמינו לבירה וצייסרים על ההר סתם ככה בכיף כי הייתי חברותי.
לנו היו תנאי שלג חלומיים ונדירים. יומיים ראשונים מעונן חלקית עם שלג קל, יומיים נוספים שלג בינוני-כבד ללא רוח כמעט ויומיים אחרונים עם פאוודר חלומי של מז"א בהיר ללא רוח כשהכל בטמפ' מתחת לאפס.
יש גישת wifi חינם בכל המסעדות על ההר דרך הרשמה מראש באתר המאוד מאוד מסודר ומפורט שלהם או פשוט בפתקי שם משתמש וקוד שמקבלים חינם בהר (אני לקחתי תמיד ב nagens 2127).
לבעלי סמארטפון שגולשים איתו: מומלץ גם להוריד את האפליקציות map2snow וגם iskiswiss - תוך כדי גלישה הם עוקבים אחריכם ויש מספר רב של פרסים שאפשר לקבל אם גולשים מספיק. לדוגמה, אני קיבלתי בירה 1+1 חינם כי התחלתי לגלוש לפני 9 בבוקר וכן תיק עם כלמני מדבקות וסטיקרים של האתר כ יגלשתי ב 5 מסלולים נבחרים. אם אתם ממש טובים אפשר לזכות ב3-4 ימים סקי חינם לשניים בלאקס.

מסלולים נבחרים: 70, מסלול אופפיסט טהור. מחייב לעלות ברגל כ 200 מ' ביציאה מהמעלית (אין שלטי אזהרה על זה לפני...)
10 האדום שאח"כ הופך כחול, מהיר כיף זורם וללא שיפועים מוגזמים. החלק ההתחלתי שלו שיורד מ la siala עלול לגרום לכם ללכת קצת, יש ירידה תהומית עם עלייה תהומית אח"כ ובלי מספיק תנופה נתקעים באמצע...
מסלול 76,צהוב - מדהים מדהים מדהים בפאוודרררר!!!
83+82, צהוב - עוד פאוודר נהדר חלקו בין עצים.
40, 66, 61,64 - אדומים נהדרים ורחבים עם הרבה אופציות אופפיסט מהצדדים.
35+39, שחור - חוץ מהשיפוע האימתני בהתחלה השאר כיף כיף כיף זורם ומהיר ביותר.
למי שאוהב בשר טוב ולא לחוץ בכסף - לעצור לארוחה ב startgels 1509.

לא לפספס!! בתחתית 35 שהוא גם תחתית 44 (כחול נחמד בפני עצמו) ב lavadinas 1904 - זולה עם כיסאות שיזוף מול נוף הרים מושלג מכל עבר. הקימו שם מנגל גדול שמריץ מני נקניקיות טובות עם לחם איכותי (זה הפלאפל שלהם) והכל ניתן ללא תשלום בתנאי שקניתם משהו מהבר ליד. חוויה מומלצת ביותר!

בקיצור : איכותי, יקר ואם מז"א אתכם - חלומי ללא גבולות!!

עמרT

New member
א. צהרים: במקום לשלם 100 ש"ח על ההר כל יום

הכנו סנדוויצים מפנקים וביחד עם א.בוקר טובה זה לגמרי הספיק ויותר עד הערב.
אני מתמיד גולש עם תיק גב קל שמכיל שקית מים ושאר מנעמים. זה גם סוגר את הפינה של מיגון גב...

daniweb

New member
עשית לי חשק לנסוע לשם

ואז הסתכלתי על החשבון בנק שלי....:)

תודה על הסקירה המושקעת

לא הבנתי מה כל כך יקר?
הרכב טיפה, והמסעדות הרגילות, נכון? כל השאר מחירים סבירים.

davesh

New member
מה כ"כ יקר?

סנובורד לשבוע לא כולל נעליים 180 פרנק = 148 יורו. באוסטריה אתה משלם סביב ה-100 יורו לבורד+נעליים.
באוסטריה, חצי ליטר בירה ב-4-4.5 יורו, תלוי בסוג הבירה, כלומר 19-22 ש"ח, לעומת 30 בשווייץ.
סקי פס ל-6 ימים בשוויץ: 350 פרנק = 288 יורו, ובאוסטריה פחות מ-200 יורו.
450 ש"ח לארוחת פונדו? באמת נשמע קצת יקר, אבל זה גם מאד תלוי במה בדיוק אתה מקבל.

אהבתי את הקטע של הפרסים, יכול להיות תוספת נחמדה.

davesh

New member
גם בארץ, 450 ש" לארוחה זוגית ללא שתיה

וללא תוספות נחשב לא זול. אפילו אם זו ארוחה בשרית.

marceloros

Member
מנהל
תזמין באל גאוצ'ו את הסטייק המשויש שלהם

זה של הפרות ששותות שמפניה ומקבלות עיסוי שבדי כל יום.
תגיע גם למחיר הזה באילת בלי מע"מ.

davesh

New member
אתה כבר הולך איתי לאקסטרים ...

גם אני שילמתי 600 ש"ח לארוחה זוגית במסעדה של חיים כהן (אבל כולל יין ומנות ראשונות וקינוח), אבל זו לא דוגמא.
גם סטייק KOBE BEEF באל גאוצ'ו זה לא בר השוואה.
פונדו בשווייץ לא נחשב אוכל גורמה, וככזה הוא לא אמור להיות מתומחר כמו סטייק משוייש או מנה במסעדת שף.

marceloros

Member
מנהל
חח אבל זה שוויץ !

טוחנים אותך בידיוק כמו בארץ, רק ששם המשכורת גבוהה.

HelloweeN

New member
ה-KOBE BEEF הכי טוב שאכלתי בארץ

לא עלה 400 ולא 600 שקל, אלא דווקא באזור ה-50 שקל (לחתיכה לא גדולה, כ-250 גרם, אך משביעה למדי) ב"שוקו לולו" בפלורנטין. ואני עוד אחד שלא מת על בשר.

לא צריך לנסוע לשוויץ!

eveik

New member
לגבי הסקי פס - בסאן אנטון זה יותר מ200 יורו

לא יודע לגבי אתרים אחרים. אני חושב שגם הציוד טיפה יותר יקר אבל לא סגור על זה.

marceloros

Member
מנהל
יפה מאוד ושאלות

יש אלבום תמונות או תמונות בודדות שאתה יכול לפרסם לנו?
חישבת עלות כוללת בשקלים או יורו?

עמרT

New member
עלות מפורטת:

טיסה - 1650, כשהזמנו חודש מראש היו כרטיסים אחרונים בלבד ואל-על היו הכי זולים.
סקיפס 6 ימים+כרטיס (אין החזר, נשאר איתך) - 1450+20
בורד בלבד כולל ביטוח - 730
אוכל לאדם לשבוע ללא מסעדות,בישול עצמי לא מתקמצן - 400
על ההר לשבוע (בירה\שוקו\ציפס\גלידה) - 300
לינה (כולל מיסים מקומיים וניקיון חדר חובה) - 1350 לאדם בחדר של 2
רכב ל-8 ימים+שרשראות שלג+דלק (כל ערך הוא לראש, היינו 2 סה"כ) - 140+180+650. על שרשראות שילמנו סתם, לא השתמשנו בכלל - העיירה בגובה 1000מ' בלבד ויש פינוי רציף ומהיר של הצירים באזור.
כאמור, יש העברות עם אוטובוס של LAAX. התענוג עולה 150 פרנק או 600 ש"ח לאדם הלוך חזור מציריך. לנו זה לא הסתדר עם הנחיתות וההמראות ובכלל רכב באתר אפשר לנו להיות בדירה זולה ביותר ביחס למה שיש באתר. היא במרחק נסיעה של 3 דקות מהמעלית ויש חניון מקורה סמוך לו (4 ש"ח לשעת חנייה...). לא הצלחתי למצוא תחבורה ציבורית יותר נוחה בלי להחליף בין רכבת (יקרה) למספר אוטובוסים.

סה"כ ללא אקסטרות של מסעדות ושאר קניות - 6900 ש"ח

יקר למדי והיינו בחדר זול מאוד. אם לוקחים מלון, אפילו בסיסי עם א. בוקר, משלמים לפחות עוד 800 ש"ח לאדם לשבוע.
באתר עצמו רואים פורשה מרצדס ובימרים מגרסאות ספורט כמו מכוניות משפחתיות. ממה שהבנתי הוא ברמת סאס-פי וצרמט.
אני בד"כ ממש לא מתפרע ככה בחופשות סקי, הרבה יותר לכיוון של UCPA, אבל הפעם הייתה הצטרפות מקרים ממספר גורמים שתרמה לבחור באתר קצפת זה.
אגב, סתם לעניין - מדריכי סקי בני 18-19 מרוויחים 4000 ש"ח בשבוע מלא, ברמנים וסדרני חדרים עושים 10000-12000 בחודש...

והבונוס הכי חשוב!
אפס ישראלים כל 8 הימים, גם באתר וגם בעיירות עצמן, גם המקומיים שדיברתי אתם לא פגשו ישראלים באתר זה

ועכשיו מספר תמונות "חצי-מייצג" כי הרוב נמצע על כ- 25 שעות ווידאו שצילמתי עם GoPro (חומרים ערוכים משם יעלו בעתיד)

עמרT

New member
מה זה פונדו בשרי ולמה זה עולה 400 ש"ח?!!

מקבלים מני בשרים מגולגלים קפואים - זה לא נקניק אלא פרוסות דקות של בשר אמיתי. הכי טעים היה בכלל הכדורי בשר.
יש מרק צח מחומם עם פתיליה, דוקרים עם שיפוד את הבשר ושמים בפנים לפחות מדקה ואוכלים עם התוספות והרטבים.
מהכל יש מילוי חוזר כמה שרוצים.
נחמד ומגוון בתור חוויה, די טעים אבל בהשוואה לארוחת סטייקים של 400 ש"ח זה לא עומד בציפיות ועדין היה שווה.

עמרT

New member
הבירה המקומית

אני בכלל מעדיף סטאוט אבל גם זו באה בטוב.
עז ההרים (באדום) היא הסמל הרשמי של המחוז הזה והיא מככבת בו הרבה.

עמרT

New member
הדרך לקרחון

T בר די מייאש אבל שווה את הנוף וממנו עוברים למסלול השחור שמגיע לתחתית המנגל הנ"ל

למעלה