LA

amiKeshev

New member
LA

אמא אחת סיפרה לי בגינה אחר הצהריים שהיא נותנת שלושת רבעי כדור LA. למעשה, מוציאה חלק מתוכן הקפסולה. יש דבר כזה?

facundo te amo

New member
גמאני לוקחת 3/4 :)

אני לקחתי אומנם רק פעם אחת [היום] אבל ככה גמאני עושה.

zivadina

New member
לדעתי, לא מומלץ!

הנה ציטוט מתאור התרופה במסמך של רשות המזון והתרופות האמריקנית: Each bead-filled ritalin LA capsule contains half the dose as immediate release beads and half as enteric-coated, delayed release beads..... והתרגום: כל קפסולת כדוריות של ריטלין LA מכילה מחצית המנה כדוריות לשחרור מיידי ומחצית המנה כדוריות מצופות עם שחרור מושהה.... מסקנה: אם פותחים את הקפסולה ולוקחים רק חלק מן הכדוריות, אי אפשר לדעת כמה כדוריות לשחרור מהיר וכמה כדוריות לשחרור מושהה נטלתם, ולכן לא ברור מהו גודל המנה ומהו גודל ההשפעה שיתקבל. זאת מסקנתי הפרטית, ואתם מוזמנים לשאול את המומחים שלנו.

spidergirl

New member
אבל!!

מאחר שהכדוריות רבות ומעורבבות לחלוטין ומספר הכדוריות מסוגים שונים שווה ההסתברות היא לקחת 50% כדוריות לשחרור מיידי ו- 50% לשחרור מושהה. הפרש של כמה כדוריות לא משנה מאחר שהן רבות כל כך והחלק היחסי של כל כדורית הוא קטן. ולכן אין סכנה. לגבי גודל המנה, עם הזמן לומדים לזהות כמה צריך לקחת כדי שהמינון יהיה מדויק. לסיכום: לא נראה לי ענין גדול. גם אני לוקחת שליש כדור ריטלין(ועוד הרבה קונצרטה). איך אני יודעת מתי זה שליש ומתי יותר או פחות? עם הנסיון מזהים את פירורי הריטלין לפי גודלם.

zivadina

New member
אי אפשר להשוות ל"ריטלין רגיל"

כי ב"ריטלין רגיל" כל החומר הוא אחיד ואין מנגנון השהייה. כל נושא החיתוך והשבירה של הכדור מסתבך כאשר עוסקים בכדורים עם מנגנון השהייה: LA, SR, קונצרטה.

spidergirl

New member
כאמור

דווקא ההשהיה לא מהווה בעיה, בגלל ההסתברות לשלוף 50% מכל סוג.

חגית35

New member
הערה חשובה מאוד!

והיא מופיעה אגב בנספח המצ"ב עמוד 17 למטה. בהחלט חשוב, גם כי יש המפזרים את תכולת הקפסולה על מזון או שתיה (כמונו) ואז יש להקפיד לקחת את כל התכולה.

למעלה