LA/SR

LA/SR

שלום, בני בן ה-12 לקח עד היום SR במינון של 20 מ"ג ליום. כדי שיעבוד יותר שעות ניסינו LA במינון 30 מ"ג, הילד היה עצבני מאוד במשך היום, האם זה קשור, האם יכול להיות שהמינון גדול, האם יתכן שילד יגיב יותר טוב ל-SR מאשר ל-LA? תודה לתשובה יוסי

zivadina

New member
נראה לי

שזה קשור למינון ולא לסוג הכדור. היות ש-SR20 זאת מנה של 8 מ"ג, ואילו LA30 זאת מנה של 12 מ"ג. בנוסף, SR סובל מתופעות לוואי אצל הרבה משתמשים (אבל לא כולם), ו-LA נחשב הכדור עם הכי פחות תופעות לוואי. שניהם משפיעים ל6-8 שעות, כך שלא ברור למה בחרת בשינוי כזה. כאמור, SR20 זאת מנה של 8 מ"ג למשך עד 8 שעות. תנסו לעבור לקונצרטה 36, שזאת מנה של 10 מ"ג למשך עד 12 שעות, כמובן בתאום עם הרופא המטפל. עצבנות יתר בזמן השפעת הכדור עלולה להצביע על מינון יתר.

תודה

עברנו ל-LA לא בגלל תופעות לוואי, דווקא ה-SR היה נהדר, הבעיה היתה שהוא השפיע רק שש שעות (ואפילו קצת פחות) וניסינו עם LA אולי זה ישפיע 8. קונצרטה זה יקר, ואנחנו חברים בלאומית ושם ה-LA במינון 30 מ"ג (בלבד) מסובסד, אין לי מושג כמה עולה 20 מ"ג (אגב, אשמח אם מישהו יגיד לי, אפילו בקופה שלו שאוכל איכשהו לקבל אינדיקציה). כמו"כ הבנתי שקונצרטה עוזר בעיקר להיפראקטיביות ופחות לריכוז וגם ההשפעה שלו בהמשך פחותה משום שהגוף מתקשה לפרק את הכדור, זה נכון? תודה יוסי

zivadina

New member
מי מכר לך את הלוקשים האלה?

קודם כל, אכן, בלאומית LA30 בלבד מסובסד, אבל כמובן שזאת לא סיבה לתת דווקא אותו לילדה אם המנה "גדולה עליה". שנית, קונצרטה גם היא מכילה ריטלין (methylphenidate) ולכן משפיעה כמו LA. מרבים לתת אותה לילדים היפראקטיביים כדי להשיג השפעה ארוכה יותר של ריטלין גם אחה"צ. לעומת זאת, אצל ילדים שאצלם הבעייה בעיקר ברכוז, נותנים כסוי לשעות הלימודים בלבד. היות שכל כדור ארוך טווח (כל אלה שאינם ריטלין "רגיל") מכיל מנגנון פיזור אחר, גם ההשפעה על הגוף של האדם המסוים היא שונה. מצורפת טבלת השוואה בין מחירי התרופות בקופות. במקום שכתוב "אין", הכוונה היא שבית המרקחת של הקופה לא מוכר את התרופה ויש לקנות אותה (עם המרשם) בשוק הפרטי ובמחיר מלא.

zivadina

New member
כי...

הכנתי את הטבלה לפי מדגם אחד מכל סוג, כדי לא לבלבל. אכן, בלאומית החליטו, משום מה, שהם מסבסדים רק LA30 מתוך 3 הסוגים של LA. עדיין מחיר ה-LA קרוב יותר לקונצרטה מאשר ל-SR, היות שרק SR ו"רגיל" כלולים בסל הבריאות של המדינה.

alyne1

New member
מכבי זהב

כדי להיות זכאי לריטאלין ב"מכבי" חייב להיות עם מכבי-זהב??? במידה וכן ,כמה זמן חברות צריך להיות ב"זהב"כדי לקבל מחיר כזה בריטלין. לבעיית קשב בלבד(של ילדה שמוסחת בקלות..)נותנים גם ריטלין או שרק לילדים עם היפרקטיביות ??

למעלה