ktm 525 or 400

תומר ג

New member
ktm 525 or 400

הם בערך אותו המחיר , אותה שילדה ואותו המשקל רק של525 יש הרבה יותר כוח ובכל זאת ה 450 יותר פופולרי, למה ? לא כדאי יותר לקנות את ה 525 ?

ניסן400

New member
תלוי היכן אתה אוהב לרכב.

בשטחים טכניים איטיים, כדוגמת כרמי יוסף, לטרון,גבעת המורה, בינימינה וכו´ ה 450 יהיה יותר טוב. עודף הכוח של ה 525 מהווה חסרון מאד גדול. ה 525 יהיה יותר מעייף לרכיבה ופחות נשלט (לרוב הרוכבים). בשטחים פתוחים כמו דיונות ושבילים מהירים הכוח של ה 525 הופך ליתרון. אישית ,אני רוכב על 400 רייסינג וחוץ מכמה מקרים נדירים לא נתקלתי בבעיה של חוסר כוח. לעומת זאת אחרי סיבוב קצר על 520 שכלל עלייה לא תלולה שהייתה מרוצפת אבנים קטנות, הבנתי שעודף כוח לעיתים הוא חסרון. האחורי לא הפסיק לפרפר והקשה על הטיפוס. כאשר חזרתי ל 400 שלי העלייה הנ"ל נטחנה בקלות.

זאביקDR

New member
חשבתה אולי על הסיבה ...

של400 אתה רגיל ול520 אתה לא רגיל ??? הכרת האופנוע היא משמעותית מאוד ותורמת מאוד להצלחת העליה (או כל מכשול אחר) אני אישית עדיין מטפס יותר טוב עליות עם הDR250 מאשר על הDR350 וזה מהסיבה שעל ה250 יש לי ניסיון של 6 שנים ועל ה350 ניסיון של חודש זאביק

כאן אני חייב להסכים עם ניסן 400

ה520 חזק ואפילו מאד נכון שעל גבי חגב "חלש" יותר או קל יותר רוכב שאינו מכיר את החגב ירגיש טוב יותר אבל עובדתית תביא רוכב טוב \ מעולה \ כשרוני ( מחק את המיותר ) ושמעולם לא התנסה ב400 או ב520 ותן לו לרכב עם שניהם באנדורו הוא יעדיף מיידית את ה400 לאור הכוח הנשלט והלא מתפרץ אם כי ישנם רוכבים שיטענו כי ה520 "מגהץ" יותר ע"ג סלעים ומכשולים

זאביקDR

New member
שלא תבין אותי לא נכון

אני לא מכיר אף אחד מהאופנועים הנ"ל (חוץ מזה שראיתי את שניהם בשטח נהוגים ע"י אנשים שאני לא מכיר) אני פשוט חושב שבעל אופנוע שעולה על אופנוע אחר ולא מצליח לעשות משהו זה לא תמיד שיגלל שהאופנוע פחות טוב זאביק

ניסן400

New member
צודק אבל ...

אני שכחתי לציין שעל ה 400 הרגשתי מייד "בבית". על ה 520 זה לא קרה. אותה עליה שציינתי היא רק דוגמה לכך. חוץ מזה שווה להדגיש שה 400 זהה ל 520 פרט למנוע ...

הגודל קובע?

ההשוואה מוטת ממספר פרמטרים. שטח הרכיבה (אשר הוזכר זה מכבר), משקל גופך (כן, כן, רוכבים כבדים נוטים לייחס לאופנועים מעוטי כו"ס אנמיות, כאשר לו היו שוקלים 20 ק"ג פחות הדברים היו נראים אחרת, שלא נדבר על דברים שהיו נראים וכיום הם מוסתרים ע"י הכרס
), אופי הרכיבה, ועוד... בעקרון מבנה המנוע מעניק יתרון קל ל-400 סמ"ק בשטח צפוף, אך במידה ויוצאים קצת לשטחים יותר פתוחים, הרי שהכח בהחלט יכול לעזור. לגבי החבר שחש בעודף כח ופירפורים בעליה עם ה 520 - שמעת פעם על המצמד? עליך ללמוד לרסן את הכוח בעזרת המצמד וכך תראה שהעלייה הופכת להיות הרבה יותר נשלטת ורציפה. אוסיף ואציין כי הדבר נכון גם עם הנפחים הקטנים יותר. נקודה נוספת בעד עתירי הכח, היא ברכיבה מהירה, כאשר הנך נתקל/ת במהמורה או מכשול בו הנך נדרש להנפה קלילה ומהירה של הגלגל הקדמי - כדאי שיהיו באמתחתך כמה סוסים נוספים, זה ממש עוזר.

ניסן400

New member
מצמד מצמד ....

זה בדיוק העניין. תאר לך שבאופנוע אחד אתה חייב להשתמש במצמד (כדי לעבור קטע מסויים) ובאחר לא. איזה מהם תעדיף? ברור ששימוש במצמד מעייף יותר מאשר לא להשתמש בו. הדבר לא זניח ,ולאורך זמן הוא מורגש.

היועצת נצמדת לשניה לאופנה ולניסן

וטוענת כך: נכון.אמנם אפשר להעזר במצמד - אבל הדרך הטובה ביותר (כמובן עפ"י דעתה של היועצת) היא ללמוד לשלוט בידית הגז... כלומר , עליות בדרך כלל צריכות להתבצע בגז קבוע וללא מצמד כולל עליות רצופות מהמורות וסלעים - פיתוח המיומנות לשלוט באופנוע ולרסנו בעזרת הגז וללא המצמד - משפרת את הרכיבה פלאים... על אותו משקל של מר "נסי ותהני" היועצות טוענת : "נסו ותהנו"

../images/Emo41.gif הצמד אל המצמד ../images/Emo124.gif

ניסן, כנראה שדברי לא היו מספיק מובנים. כוונתי הייתה שגם קטני הנפח (ובייחוד פיצפוני הנפח, קרי 250 סמ"ק ומטה)חייבים להשתמש במצמד להחלקת רציפות התנועה, שהרי ידוע שתוואי השטח משפיע על אחיזת הגלגל המניע ודרך כך על הסל"ד, גם אם לא נשנה את רמת פתיחת המצערת. צדק, ידידי, היועצת החינוכית, בציון השליטה במצערת כמנוף לרציפות התנועה, אך חייב אני להוסיף כי שליטה זו יכולה וצריכה לקבל סיוע ע"י המצמד. כוונתי לא היתה רכיבה במצמד חצי לחוץ כל הזמן, אלא, שתי אצבעות (או אחת) בכוננות ריסון בשטחים המועדים. לסיכום, בדוק זאת בפעם הבאה שתרכב. בהצלחה.

ניסן400

New member
עדיין דבק אני בעמדתי והיא

שאם אפשר לעבור את אותו הקטע עם יותר או פחות שימוש במצמד עדיף כמובן פחות. למה לי לעייף את האצבע (או שתיים) אם אפשר לעייפם פחות ???

ניסן400

New member
אני קיבלתי את הרושם

שערוץ האופנה טוען שאין כל חיסרון בהרבה כוח כי תמיד ניתן לוסת את הכוח בעזרת המצמד.

לא מדוייק , ממה שאותו חגב אופנתי

התכוון זה שככל שהחגב בעל נפח קטן יותר זה מצריך עבודת מצמד טובה יותר מה עוד הוסיף אותו חגבאופנה כי לדעתו כוח בחגב הנו חיובי במהירויות שמצריכות הנפת גלגל זריזה אז ככה נכון , אבל ...עודף כוח שמאפשר הנפת גלגל רביעי במהירות 80 קמ"ש זה נחמד ומרגש אך בסיבובים כשהגלגל האחורי מחליק לאור איבוד אחיזה זה מדליק מרגש ומה שתרצה אך הרבה יותר מהיר ומדוייק לרכב ללא איבוד זנב בסיבוב לפיכך חגב "קטן " יותר יתן חבילה מושלמת יותר ועכשיו שים לב לשורת המחץ חבילה טובה יותר = לרוכב הישראלי הממוצע !!! רוכבים טובים מאד דווקא ירכבו לדעתי מהר יותר ע"ג חגבים כגון ה426 \ 520 ראה ערך מתחרי חו"ל לנו לפשוטי העם נדמה לנו כי אנו רוכבים טובים הרמה היא פחות או יותר אחידה בהבדל של פזה אחת אולי שניים לעומת המתחרים מחו"ל שם ההבדל הנו תהומי מי שראה את פאביו בארץ מדגים יודע על מה אני מדבר ועוד שפאביו כבר לא מתחרה די הרבה זמן!!

ניסן400

New member
ידידי קולרגול.

החגב האופנתי הזכיר את השימוש במצמד בהקשר של ה 520 (זה לא חגב קטן, נכון
?) . כזכור הוא טען שכך צריך לרסן את הפרפורים (שלא קיימים בחגבים הקטנים)

קולרגולי...

ליועצת ברור מה ערוץ האופנה שידר - וגם בשידור הנוסף הוא הבהיר... היועצת לא תוסיף בעניין. ניחא אתה כל הזמן מזכיר את החראקירי הכחול 426(
) , היועצת שזפה ללא הרף את הערך :"מתחרי חו"ל" ומבקשת שתסביר לה היכן שזפת שמישהו/י מהם רוכב/ת יותר מהר על חגבים גדולים?! אגב , השזפת משפטו זה של המבקר ביער? למי כוונתו?
"ודויד עולה במעלה זיתים, עולה ובוכה, וראש לו חפוי בקסדה". (שמואל ב´ טו ל)

אוהו התחלת !! ..נו טוב פרשת השבוע

שכחת שאני בעל הסמכת כמורה ? השבוע נדבר על יהודה איש קריות ( אמנם לא מההלכה היהודית אבל ניחא ) "י"הודה היה מחבריו הקרובים של "המושיע" הלא הוא "ישו " כלשון הגויים וילך "י"הודה ויחבור יחדיו עם הרומאים ויצלבו את מושיעם ועל כך נאמר " הירקת וגם ירשת " אפר ושק שמים בעת תענית ואכן במעלה הזיתים הולך ובוכה דויד בגלל החטא הקדמון שאותו "י" ערך לכבודו

מספיק השתעשענו ועכשיו לדבר האמיתי

המירוץ בצ´כיה מתחיל עוד מעט חברה עוד מספר ימים הטכס \ הזינוק שישה ימים של כירסום טלפיים גויים מול יהודים אור מול חושך

למעלה