Kruzenshtern & Parohod

Free Klezmer

New member
Kruzenshtern & Parohod

שלום, כבר כמה זמן שאני מסתכל בהודעות בפורום הזה ומאוד נהנה לראות מה שאנשים כותבים פה. אז החלתטי שגם אני צריך להצתרף והציג בפניכם צד אחר של הכלייזמר, הכלייזמר המודרני. אז בתור התחלה אני יכתוב על הרכב מיוחד (או מוזר, תלוי איך מסתכלים) שניקרא "קרוזנשטרן ופרוחוד". קרוזנשטרן ופרוחוד הם הרכב ישראלי ממוצא רוסי: איגור קרוטוגולוב (בללייקה, אקורדיון וקולות משונים), רוסלן גרוס בקלרינטים, וגיא שכטר בתופים. באלבום הראשון שלהם הם עשו מוזיקה שאפשר באופן מאוד מאוד כללי לקטלג תחת "כלייזמר", בתנאי שאתם מוסיפים למוזיקת הכליזמר הרגילה גם אלמנטים של ג'אז, פאנק (Punk), קולות של צעצועים, מלמולים בג'יבריש וצרחות בשביל האפקט. בקיצור, זו המוזיקה שהייתי רוצה לשמוע בחתונה של עצמי
הם מגדירים את עצמם כ"כליזמר-הארדקור-אוונגארד", שזו הגדרה טובה עד כמה שניתן. כל אחד מהנגנים שם פשוט מעולה ולמרות כל ה"צרחות" וה"רעשים" זה תענוג וכיף להאזין להרכב המיוחד הזה. אם זה נשמע לכם כמו משהו שהייתם רוצים להקשיב לו תוכלו למצוא חלק מהשירים שלהם באתר הבית שלהם: http://www.aurismedia.com/records/aum001.php עד כה הם הוציאו שני אלבומים מעולים (לפי דעתי) מקווה שגם אתם תהנו...

אתה נישמע אחד אם ניסיון בכליזמר

יש לך אולי קלרינט יד שניה ?.ואלבומים של כלזיזמרים ישנים חדשים ?

Free Klezmer

New member
זה האתר המקורי

http://www.parohod.net/ שם יש מבחר גדול יותר של שירים להוריד

BobMarly

New member
נדמה לי שזה

מחזק את ההגדרות של מושפע/מועתק. המוסיקה הזו מושפעת ממוסיקת כליזמרים אבל היא בפירוש לא מוסיקת כליזמרים. ההרכב בהחלט יוצא מן הכלל והלקרניטן מקצוען לעילא ולעילא. לגבי הצעקות והרעשים זה כבר הרבה עניין של טעם וסגנון. נדמה לי שהאמירה שמוסיקת כליזמרים באה ממוסיקה צוענית/דרוזית ואפילו חסידית, אמירה שלמעשה אומרת שאין היא מקור אלא העתקה, מקבלת כאן דוגמה נגדית של הכוונה המובהקת של השפעה.

BobMarly

New member
ועוד משהו קטן...

מעניין, שלי אינטואיטיבית (ולא כרונולוגית), היה ברור שכליזמר מושפע מקטע האקורדיון ששמענו כאן בקישור שנתן ר' מאיר, לעומת זאת הקטע הזה מושפע ממוסיקת כליזמרים. מעניין מדוע זה יושב לי בצורה הזו בראש? האם גם לכם זה יושב ככה? כמובן שאפשר להגיד במיידי שהקטע התורכי הוא קטע עתיק ולכן מוסיקת כליזמר מושפעת ממנו וזה אולי נכון הסטורית, אבל השאלה איך מוסיקלית אינטואיטיבית זה קופץ לנו לראש האם בגלל שמושג הזמן כל כך טבוע בתוכנו או שיש כאן משהו אחר?

Free Klezmer

New member
אני חושב שזה כן כלייזמרים

זה פשוט סוג או סגנון אחר של הכלייזמר. התפתחות לכיוון אחר של מוזיקת הכליזמרים המורת והוותיקה. כמו שקורה בסוגי מוזיקה אחרים... לדוגמה בג'אז יש כל כך הרבה סגנונת (סווינג, בלוז, ביבופ...). כמובן שההרכב המיוחד הזה שילב בתוכו עוד סגנונת חוץ מהכלייזמר אבל עדיין הסגנון השולט בשירים שלהם זה הכלייזמר. ולא ממש הבנתי למה התכוונת בהודעה השנייה שלך... (אהבתי את הקטע עם האקורדיון!)

BobMarly

New member
התכוונתי לכך

שכשאני מקשיב לאקורדיון, אני אוטומטית חושב שמוסיקת כליזמר מושפעת ממנו, ואילו כשאני מקשיב לקטע השני, אני חושב אוטומטית שהוא מושפע ממוסיקת כליזמר ומעניין שלא קורה לי ההיפך: שהאקורדיון מושפע ממוסיקת כליזמר ושמוסיקת כליזמר מושפעת מהקטע השני. אני עדיין חושב שהקטע שהעלית הוא לא סוג ולא סגנון של מוסיקת כליזמר הוא הרכב של השפעות מכמה כיוונים כשההשפעה העיקרית לא באה מכליזמר אלא יותר מג'אז ובלוז. אפילו הצליל של הקלרינט נוטה הרבה יותר לקלרינט ג'אז ובלוז מאשר לקלרינט כליזמרי (למרות שיש השפעה מועטה של כליזמר).

Free Klezmer

New member
אני חושב שהבנתי אותך...

גם אני חושב ככה.... וזה ניראה לי דיי טבעי לחשוב ככה שהכלייזמר מושפע מהקטע של האקורדיון...

כרגיל אחרי מה שכותב ר' בוב

אין לי הרבה מה להוסיף:) ראשית צריך לשבח את מי שעשה מיקס בתקליט המדובר.למרות הצעקות והעירבוביה,כל כלי נמצא במקומו ויוצא בצורה ברורה. אני חושב ש"האשמה" (אם ניתן לקרוא לזה כך) בעניין שכיום ניתן לשייך כמעט כל קטע שהקלרינט מופיע בו למוזיקת כלייזמר,נעוצה בכמה גורמים. גם בפסטיבל הכליזמרים אשתקד ואשתקדי אשתקד (
) הופיעו ויופיעו להקות שהקשר בינם לבין כליזמרים הוא מיקרי בהחלט.גם השנה שמנהלי הפסטיבל ויועציו האומנותיים החליטו שהבמה תינתן לכליזמרים נטו,עדיין יופיע הבחור שמנגן על מסור ועוד כל מיני אטרקציות חביבות שהיועצים המומחים מתל אביב מביאים לנו לעיה"ק. צריך להבין שהרעיון הכליזמרי כיום הוא IN בשונה מתקופות אחרות שהז'אנר היה גלותי והעם ניסה להתרחק ממנו.בדומה,גם שפת האידיש הייתה לה עדנה. העולם שבאמת אוהב את הז'אנר לא השכיל לצערי לאמץ לו איזה בוב מארלי או יוסלה וקווראטין שמממנו נלמד וכן נעשה. גם גיורא פיידמן שהוא קלרניטן בחסד לא יכול לדעתי להיות אבי האומה הכליזמרית. עם כל הכבוד ויש כבוד, ר' גיורא גם יצר משהו די חדשני.בוודאי שהמוזיקה היא כליזמרית אבל דימוי של קלרינט תוקע בשופר-צורת הנשיפה והבכיות המוגזמות בנגינה-ליווי של תזמורת פילהרמונית-והפיכת העניין הכליזמרי למונח מוקיוני שממנו למדו התלמידים המובהקים בינהם ר' ישראל זוהר למשל,שהפך את הניגון הכליזמרי למשהו שמשלב רקדנים-קסקטים וקפיצות משונות-מימלמול הברות בלתי מובנות באידיש וכדומה..נגמר לי האוויר
לדעתי העניה אם כנים אנו בדברינו הרי שאין סיבה אם כבר פרצנו, לפרוץ יותר ולהעלות רעיונות חדשניים יותר כפי שהעלנו כאן בשירשור הזה. כשפתחנו את הפורום לפני 3 שנים, אולי שניים שלושה אנשים שמעו או האזינו פעם לדייב טראס ונפתלי ברנדווין.אם בזכות הפורום המתוק הזה עוד כמה אנשים הבינו שמוזיקת הכלייזמר היא משהו מכובד לא פחות מחזנות-קאנטרי-שירי ארץ ישראל וכדומה,ולא איזה קירקסון עם רקדנים ומוקיונים הרי שבזאת באנו על שכרינו

דבר ראשון

את מוסא ובר סלע אני שמעתי לפני יותר שנים וגם קצת קונצמן ואפילו את בורנשטין וקורל כנל וגם את ישראל זוהר דבר שני אם תוכל להשיג לי חזנות בMP3 שאוכל להוריד למכשיר שלי אשמח מאוד

חזנות

http://www.chazzanut.com/nusach/mp3s/retseih-shabbat-mussaf.mp3 אתה מצליח להאזין מהקישור הזה

זה לא מה שחיפשתי

זה לא יוסלה לא קוורטין לא הרשמן לא רויטמן ולא גלנץ ואפילו לא קוסוביצקי

Free Klezmer

New member
ואוו...../images/Emo13.gif

לא ידעתי שזה יגרור כאלה תגובות... אני לא יודע הרבה על הההסטוריה של הכלייזמר (אני אשמח ללמוד ולדעת) ואני לא ודע בדיוק מתי זה כלייזמר ומתי זה סתם קלרינט עם אפקטים. אני פשוט נורא אוהב את ההרכב הזה ואני לפי דעתי זה סוג שונה, צד אחר של הכלייזמר שאני נורא אוהב ורציתי להציג אותו פה לפניכם
מקווה שנהנתם לפחות להאזין לזה אני נהנתי מהתגובות, תודה! נ.ב : מה האות ר' לפני השם אומרת?

BobMarly

New member
זה טוב

אנחנו אוהבים הודעות כמו שלך. זה מגרה את המחשבה וזה מה שכיף ומהנה בפורום הזה. אני מאוד נהנתי מהקישור שהבאת. תביא עוד כאלה...

Free Klezmer

New member
בכיף!

זה עושה לי שמח לראות שאתם אוהבים את המוזיקה שהבאתי:) אני אביא עוד מוזיקה בקרוב. אני עובד על זה... אני אשמח אם גם אתם תכירו לי דברים חדשים (גם ישנים זה טוב)

Free Klezmer

New member
עכשיו הסתכלתי!

יש אין סוף קישורים
פשוט תענוג.... אחלה פורום אחד הטובים שנתקלתי בו! כל הכבוד לאיש הרוח ול בוב וכל שהאר חברי הפורום שאני פחות מכיר!

למעלה