KPN

KPN

במהלך הסוף שבוע התקינו בKPN (חברת הטלפונים הגדולה בהולנד) מערכת חדשה כלשהי. ביום שלישי בבוקר התברר שהמערכת לא מתפקדת כראוי וכתוצאה אי אפשר היה לשלם עם PIN בהרבה מקומות, כל מי שמחובר לאינטרנט דרך רשת שמתבססת על KPN לא היה מחובר במשך כל היום וחלקם לא מחוברים גם הבוקר. בחברות רבות לא היה אינטרנט אתמול ובחלקן גם לא היה טלפון קוי. לא ראיתי חדשות אתמול בערב, אבל שמעתי רדיו וראיתי היום בבוקר ולא הוזכרה אף מילה על העניין. אני תוהה - האם זה פשוט חוסר המזל שלי שנתקלתי בתוצאות התקלה בכל מקום אתמול או שכולם נתקלו בזה והם פשוט מקבלים את זה כחלק מהחיים ולא כמשהו ששווה להתרגש ממנו? אני מתארת לעצמי שתקלה כזו עולה הרבה כסף לחברות שבעצם מנותקות מן העולם במשך יום שלם, אבל כששאלתי חברים על העניין התשובה שקיבלתי היתה -דווקא היה נורא שקט ןנחמד בעבודה, אף אחד לא הציק באימייל או בטלפון. מצד אחד לא פעם מרגיזה אותי הגישה של חלק מהאנשים פה שפשוט מקבלים דברים כאלה בלי למחות בכלל (זה נושא שכבר דובר עליו רבות פה), מצד שני אולי יש גם משהו בגישה הרגועה. אחרי הכל להתרגז לא ישנה את המצב, אז אולי שווה למצוא את הפן החיובי בכל מצב. אבל, אם אף אחד לא מוחה, אולי החברות הגדולות ימשיכו לעשות פשלות שאולי היו יכולות להמנע. אחרי הכל, לא נראה שלצרכנים אכפת יותר מידי. מה דעתכם? והלינק: http://www.nu.nl/news/1565778/51/Storing_KPN_nog_niet_verholpen.html

Fair game

New member
שמעתי שהשרות גרוע ביחס לישראל

הבעיה שהחברות בהולנד לא מודעות לזה וחושבות שהם נותנות שירות מצוין. אם לא תתלונני על השרות הלקוי איך הם ישפרו אותו?

smaak

New member
זו כנראה הגישה הרגועה

שתי דוגמאות מבלגיה: כשביקשנו לעשות מנוי לTV+internet+telefoon דרך belgacom לקח להם שבועיים להגיע כדי להתקין את האינטרנט. את המפענח (מה שקוראים ממיר) לוקחים מהחנות שלהם במרכז העיר, אם רוצים אפשר להזמין טכנאי שייחבר, אבל זה לא חובה. בארץ, אם את רוצה להתחבר לחברת תיקשורת כלשהי, רק מהפחד שאולי תשני את דעתך הם יגיעו אלייך באותו יום- גם אם זה על חשבון לקוחות שיש להם תקלה (ואני עבדתי בחברת הלוויין ככה שהעדות היא ממקור ראשון). במכון הכושר שבו אני מתאמנת: כדי לנעול את הלוקר עם החפצים צריך מטבע של שני אירו. בדרך כלל אני זוכרת להביא איתי, אבל קרה לי פעמיים או שלוש ששכחתי, ולמזלי הרע, שלושת הפעמים היו עם אותה פקידת קבלה שמולה ביקשתי לפרוט שטר של חמישה אירו. בפעם השניה היא אמרה לי משהו כמו "את צריכה לזכור להביא בפעם הבאה", בפעם השלישית "אנחנו לא יכולים לתת לך כל הזמן מטבעות"- ורק כדי לסבר את האוזן, זה היה אחרי משהו כמו חמישה חודשי אימון. בפעם השלישית התעצבנתי. חיכיתי שהמנהל של המכון יגיע, ביקשתי לדבר איתו, ואמרתי לו שהגישה של אותה פקידת קבלה היא לא לענין, היא נמצאת כדי לתת שירות ולא כדי לחנך, במיוחד לאור העובדה שבפעמים שפרטתי- דאגתי להחזיר את המטבעות בסוף האימון כדי שלא יחסרו לה. הוא חייך ואמר שהיא כנראה חשבה שהיא נותנת שירות טוב אבל הוא מבין על מה אני מדברת. במקרה של מישהו אחר שאני מתאמנת איתו- פעם אחת הוא שכח להביא את כרטיס המנוי וביקשו ממנו לשלם על הכניסה. הוא פשוט אמר שאם הוא ישלם הוא יבטל את המנוי. לא התווכחו איתו ונתנו לו להיכנס. כאן לא מתלהמים בדרך כלל כדי לקבל שירות, ולכן גם הגישה היא אחרת.

spier99

New member
לפעמים כדאי

להעיר ולהאיר ולבקש דברים שמגיעים ללקוח. יש הרבה הבדלים בתפיסת השרות של ישראליים לבין אירופאיים אם המקרים הנ"ל היו בישראל-היו כבר צעקות ממזמן,למרות שלא נראה לי שהיו עושים מזה עניין.

smaak

New member
לפני שעבדתי בלוויין

עבדתי בסלולר בערך שבע שנים. שם זה היה באמת בית משוגעים. לקוחות שהסלולרי שלהם היה בלתי פעיל נניח, לחצי שעה, כי צריך היה למסור אותו לתיקון, איימו בתביעות. אני חושבת שנתקלתי שם בכל כך הרבה דברים שכמעט ולא יכלו להפתיע אותי. אגב, נזכרתי גם בעוד מקרה שהיה לי כאן, של גלידריה מעולה שאני קונה בה כל שבוע, באחת הפעמים מצאתי בקופסה שערה, כנראה של אחת המוכרות. בפעם הבאה שבאתי לקנות אמרתי את זה לבעלים, באמת לא בשביל לקבל משהו, רק כדי שהיא תדע. באותו רגע היא אמרה לי שעל הרכישה הנוכחית אני לא משלמת.

spier99

New member
מה הסיבה

שעברת לבלגיה? בלגיה לא מדינה משעממת? אם כבר עדיף הולנד :)

smaak

New member
mijn man

hij komt uit belgie... ובלגיה ממש לא משעממת, להיפך. אבל אין ספק שיש שוני רב במנטליות בין הבלגים להולנדים, ואפילו בין הבלגים במערב לבלגים במזרח.. ומלבד זה, אנחנו ממש צומת מעבר בין כמה מדינות, ככה שנוח מאוד לטייל לאנגליה, צרפת, הולנד, אפילו גרמניה..

על KPN אני יכולה להגיד רק

geef maar hoer, ik roggel het wiel. מי שבהולנד יותר מחצי שנה צריך לדעת במה מדובר​

made in holland

New member
יש לך מוסג מה כתוב פה??

אולי כן התכוונת לזה אבל כתוב פה תני לי יא זונה אני יורק את הגלגל אולי התכוונת ל geef maar hier ik regel het wel! עם כן יש כמה דברים שהשתנו הKPN לא נראה לי שהם אומרים לך דבר כזה חחח

הכוונה היתה

לשיבוש (בסרטון שהביאה גבינה) מילים של GEEF MAAR HOOR IK REGEL HET WEL אבל זה בדיוק השוס של הפרסומת... מקווה שהבנת אותה...

קצת אחרי שהפרסומת יצאה

היא הפכה פופולרית מאוד ואנשים התחילו לומר זה לזה GOEDE MOGEL. באותה תקופה היה בעיתון סיפור שבאיזשהו בר אמר בחור לחברו GOEDE MOGEL ומישהו שעבר ליד חשב שאותו בחור קרא לו מונגול (כלומר מונגולואיד), התרגז והיכה את אותו הבחור שרק ציטט את הפרסומת. מעבר לדיון למה אנשים מחשיבים את המילה מונגול כקללה (שהוא דיון חשוב מאין כמוהו) התכוונתי להראות שמשפטים מאותה פרסומת כבר זכו לפרשנות מוטעה בעבר...

made in holland

New member
אופס סליחה

עכשיו הבנתי, ודווקה אני עם העברית האקומה שלי היה צריך לגיד את זה חחחחח

למעלה