Korg pa 50

Korg pa 50

שלום לכולם... רציתי לשאול איך האורגן של קורג Korg pa 50? האם הצלילים והמקצבים שלו ברמה גבוהה? האם הוא נוח ? יש לו גישה מהירה לכל הפונקציות כדי שיתאים להופעות? האם יש אפשרות להוסיף בו מקצבים וצלילים? תודה מראש !!!!!

בדקתי אתמול

חוצמהגברה עברתי על רוב האורגן.ניסיתי להשוות לE50 של רולנד והPSR1500 של ימהה שבערך משתווים במחיר של הPA50 אם כי הקורג יצא זול ברמה של 500 ש"ח.(ימהה-צריך לקחת בחשבון את מחיר השנאי.עד כמה שזכור לי משו כמו 300 ש"ח). החיסרון של PA50 הוא בעיקר בחוסר יציאת USB למחשב-משקל-11.25 קילו יותר כבד. זה שני קילו פלוס מינוס מהמתחרים.מקצבים מבחוץ עולים חיש קל ונשמעים מצויין על הPA50 אם אפשרות להעלאה ישירה מדיסקט או שמירה בכונן האורגן.48 מקצבים ניתן לשמור כשלמעישה יש לנו 20 מגה פנויים זכרונות להבדיל מהמתחרים שהעניקו מגה וחצי בלבד. חשוב שוב להזכיר שבE50 של רולנד ניתן להוסיף כרטיס חיצוני ולהגדיל ת'זיכרון.בימהה יש לנו סמארט מדיה. כאן נשאלת שאלת השאלות
מי מהם עדיף
כפי שכבר כתבתי,פנו אלי בזמן האחרון כמה שהיו מעונינים בכלי.בעקבות ההודעה שלי בפורום, קיבלתי עוד מסרים.הי
לא לדחוף שם יש מספיק לכולם
כשהעסק מוטל על כתפיו הישישות של איש בנוגע ל"מה יותר טוב" , גם אם האיש יגיע להחלטה, הוא ימשיך להסס:) ברמת המחירים המדוברת אם שואלים אותי הכלי שיתקרב לכינוי "Professional Arranger" הוא באמת הPA50 של קורג. יש טובים ממנו. הE80 של רולנד, מכניס אותו בכיס הקטן
למרות הכול, הסאונדים וההרגשה התיזמורתית עם בסים מצויינים של המקצבים האורגן יישמע לא רע בכלל. גם מבחינת הרשמה חיצונית לעניות דעתי הוא מוביל כשהPSR1500 אחריו ואחריהם ידדה הE50 של רולנד. במחיר הזה לעניות דעתו של האיש, התמורה הטובה למחיר הוא הPA50 של קורג. בשיחה עם חברי מנהלי החנות (יש גם סניף בטבריה), יש מצב להנחה משמעותית לחברי הפורום בלבד כולל תיק רוק באג בחינם. הבטחתי שאני לא אפרסם בפורום מחירים ב"נ מחשש "לשבירת השוק" כך לדבריהם. אין לי שום מידע לגבי אמינות הכלי מעבר לכך שקראתי ושמעתי ביקורות טובות עליו.אל תקנו אלא אם בדקתם והוא מצא חן בעינכם באופן אישי. נא לא לקחת את דברי כ"תורה מסיני"! בהחלט ייתכן שלאחר בדיקה שלכם העסק לא ישמע משהו מיוחד! הדברים נכתבו כסקירה גרידא באתר הפורום יש כבר סטים מוכנים. אחד מהם המזרחי חסידי העלתי לPA50. הוא עבד ללא שום בעיות. לא ניסיתי את אופציית רבעי הטונים באורגן.היא קיימת. אופציית 4 פדים קיימת כמו בPSR1500-3000 יש רק שתי פתיחות-סיומות ומעברים כשבימהה ורולנד יש יותר. הכלי יצא בשנת 2004 והוא הראשון והאחרון מתחת לאורגנים "הכבדים" PA800-PAX1. בימהה רולנד יש יותר אפשרויות בכלים הבינוניים. המסך ברור וגדול. גם רולנד וימהה לא נופלים מבחינת המסך. יש סלידרים נוחים מאוד בצד שמאל של האורגן לשליטה מלאה בסולו וביד שמאל=ליווי אוטומטי ומאסטר. כמובן שאין לי שום מניות בקורג.אני שמח אבל שגילינו אופציה נוספת לחלילית וכלי זמר והצלחנו לפצח את עניין מקצבים.ככל שהתחרות תגדל,כך ייטב לכולנו. לא מכיר את מרום יבואני קורג.לא התנסתי איתם אפ'פם. מכיר ולטובה את זוג החנויות שמוכרות קורג בעפולה ובטבריה. מקווה שעזרתי במשהו:)

אליסף12

New member
העלית מקצבים חסידיים לקורג?

איך הם נשמעו? מה שעיצבן אותי בקורג pa 50(כשבדקתי אותו לפני ה psr1500 שלי). שכמעט אין בו מקצבים שיכולים לשמש אותי בחסידי. וכידוע המקצבים המובנים באורגן נשמעים הכי טוב.אז לפחות שיהיה מקצב רוק טוב שמתאים לחסידי,אני לא מצאתי. לעומת זאת לנגני החסידי שמלווים בקצב דיסקו .יש שם מקצבים נחמדים. גם את הבלדות שם לא כל כך אהבתי.ברולנד וביאמהה מצאתי בקלות בלדות יפות. אבל חוץ מזה אני זוכר שיש לו סאונדים יפים יחסית. ודרך אגב למעונינים המחיר של הpsr 3000 ירד בחנויות וכעת אחרי הנחת מוזיקאי הוא עולה בערך 7200 ש"ח. והוא כבר עולה ברמתו על הקורג pa 50 (ישבתי עליו שעות בכלי זמר והתלבטתי עם לשדרג,בנתיים החלטתי שלא). זהו .שבוע טוב!!!

נשמעו

כמו מקצבים מבחוץ בשאר האורגנים.העסק מצריך כמובן טיפול
אהמממ..PSR1500, לא ממליץ לשדרג ל3000 כי ההבדל הא לא גדול מאוד. ממליץ כן למי שאין בכלל אורגן ומסתפק בין שלושת הדגמים שהזכרתי בהודעה הראשונה ללכת ולבחון את הPA50. אהמממ2...לשתות הרבה מים השבוע חבירים ולא להתרוצץ יותר מידי
אני הולך לבקר עוד מעט חבר טוב שלי בבית חולים שיש לו אבן בכיליה ובליל שבת הוא התייבש באמצע התקף כליות
רוצה לאחל לו מכאן רפואה שלימה ומהירה

אכן רפואה שלימה..

ואני חי השבוע ושבוע שלאחריו על נס קפה בלבד. חייב להוריד צמיגון קטן שחתם אצלי קבע. נדרתי. ככה שאין לשחק משחקים. חוץ משבת שהאכילה מותרת לי שבועיים אסורים לגמרי חוץ ממשקאות. נס קפה. מים. נס קפה. מים. וספורט. אז רפואה שלימה ליהודי. ובהצלחה לי.

תודה רבה ...

תודה רבה איש רוח.. אכן עזרת.. עוד שאלה קטנה... האם לקורג יש מקצבים מובנים של מוזיקה קווקזית/ אזרית / פרסית או אירנית ... או כל דבר בסגנון דומה... ?

למעלה