Knights of the Old Republic

Knights of the Old Republic

אחרי כמה ימים בהם חייתי, נשמתי, ישנתי ואכלתי Knights of the Old Republic אני יכול ללא ספק להגיד שזה אחד ממשחקי מלחמת הכוכבים הטובים ביותר שיצאו בשנים האחרונות, אולי הטוב ביותר. אולי זה הגעגוע שלי לז'אנר הישן והטוב של קווסטים, שנח על משכבו, שהרעיון של משחק תפקידים מזכיר אותו מאד, אבל בכל זאת יש משהו ב- KOTOR שהופך אותו מסתם עוד משחק של מלחמת הכוכבים, ומסתם עוד משחק תפקידים, לחוויה מיוחדת במינה. אולי זאת הגרפיקה המדהימה, שעל מחשב חזק כמו שלי רצה בהגדרות מינימאליות והרבה "וויתורים" בתחום הגרפי, ועדיין נראתה יותר מהממת מכל משחק אחר ששיחקתי בו (אולי חוץ מ- Halo אבל זאת לא דוגמא כי את Halo שיחקתי בהגדרות מקסימליות). אולי זאת העלילה המרתקת והחדשנית - מתי ביקום של מלחמת הכוכבים נכנסו כלכך עמוק לתקופה של הרפובליקה הישנה, למלחמה האמיתית בין הסית' לג'די. עם פרוץ מלחמת הסית' השניה. וזה באמת הדבר הכי מרתק במשחק - החדשנות שלו ברמה העלילתית. כן, בכל המשחקים אנחנו מתחילים כחיילים זוטרים שמגיעים לדרגת ג'די בשלב זה או אחר, אבל כאן יש לנו הרבה מעבר לזה - אנחנו חיילים בתקופה מאד לא שיגרתית וג'די בתקופה מאד לא שיגרתית. מלחמות המנדלוריאנים האדירות נגמרו לפני כחמש שנים, והגלקסיה עדיין קרועה. במהלך המלחמות הללו, חלק גדול מהצי , בהנהגתו של אבירי הג'די ראבן ומאלאק, ערק והצהיר על עצמו כעל האימפריה המחודשת של הסית. במהירות מסחררת האימפריה גדלה והפכה לצבא עצום ומסוכן לרפובליקה, ושוב הגלקסיה מצאה את עצמה קרועה במלחמה. יותר מזה אין הרבה מה להגיד - מי שמשחק במשחק וקצת מוצא את עצמו מבולבל מהעלילה, שיסתכל בטאגליינס של הפורום ב- "ההסטוריה של הסית'", אבל חשוב לציין שהסית' שמופיעים כאן הם לא אותם סית' שגדלו בקוריבאן, אלא אימפריה חדשה שנוסדה על ידי שני ג'די שערקו מהמסדר לאחר שגילו את כוחותיו הנסתרים של קוריבאן, נפלו לצד האפל, והחליטו להחזיר מחדש לאמפרית הסית' את הכח שפעם היה לה.

Padme Amidala

New member
תודה על המידע!!

זה באמת נשמע משחק נחמד! התקופה של המשחק באמת נשמעת מעניינת... אחרי הכל זה מתרחש 1,000 שנה לפני "אימת הפנטום"!

odiman11

New member
4000 שנה לפני

ואכן המשחק הזה מעולה בכל אופן!.. הגרפיקה מדהימה הסיפור מעולה הפואנטה שלקרת הסוף תפיל אתכם מהכסא אתמול סימתי את המשחק הזה אחרי 38 שעות זה משחק תפקידים עם מן משחק יריה מושקע ומה אין בו... אני אגיד לכם...הבעיה במשחק תפקידים הוא שאפשר לעשות שם את הכל החיים האמתיים פשוט ואי אפשר להמיר הכל לתוך מחשב אי אפשר לבחור אם רוצים להרוג מישהו או לא...יש איש ואם הוא מפריע אז אי אפשר להרוג אותו חייבים לסבול אותו. בנוסף הAI מעולה באמצע המשחק פתאום יש הפסקה והדמויות מתחילות לדבר אחת עם השניה ועושות דברים מצחיקים.. אבל למשל אם הולכים לפינה והדמויות אחריך הן תוקעות אותך בפינה ולמשל אם מתחילים ללכת ובורחים מאיזור קרב הם נשארים מבלי שום דרך לקרוא להם ולבסוף תוספות שממש אהבתי בבאלדורס גייט והייתה חלק מנוור ווינטר נייטס היה המולטי פלייר...לדעתי מולטי פלייר היה מוסיף עוד המון שעות משחק בניית שלבים והרפתקאות... ולהוציא דמויות ולהתחיל איתן את המשחק מחדש ואני חושב שגם את האפשרות להעדכון אין אם יצא אחד נראה לי שניהיה חייבים להתחיל דמות מחדש...אבל רק נראה לי

Darth Tomer

New member
דארת' מאלאק

הוא ודארת' ראבן או איך שקוראים לו היו ג'דיים שעזרו לרפובליקה לנצח את האימפריה. הם נעלמו ושחזרו עברו לצד האפל דרך אגב איך יש לכם תמשחק?

mr dm

New member
תראה...

בקשר למה שאמרת שאי אפשר להרוג את כולם ושאין מולטי. בkotor, שלא כמו במשחקי תפקידים רבים אחרים אי אפשר להרוג את מי שלא מוגדר כאויבך כי אינך יכול ליזום קרב. אם היה אפשר, והיית הולך להוריד את הראש למסטר שלך זה היה דופק את העלילה. מולטי פלייר זה הדבר החלומי ביותר שיש. מן הסתם לא תקבל אותו חינם ככה סתם ... גלקסיס זהו בערך אותו המשחק (העלילה שונה, אני מניח.) אבל המונטי. הוא יעלה לך 200 ש"ח, וכל חודש תשלם בנוסף 10 $ מנימום תשלום חודשי...

odiman11

New member
בכלל שמת לב להשוואה לבאלדורס גייט?

אני אומר שאם המשחק היה יותר דומה לבאלדורס גייט מבחינה שאפשר לבנות שלבים ולשחק במולטי פלייר זה היה יותר טוב וחבל שלא עשו מה הקשר לגלאקסיס?... שדרך אגב אני משיג את המשחק!!

שמתי לב שהרבה מהעלילה היה לקוח

מבאבילון חמש... בכל מקרה, מאד אהבתי את המוזיקה. היא היתה ברובה מיוחדת, חדשה - לא ממוחזרת. אהבתי את זה.

mr dm

New member
ת'אמת

אני בכלל לא שחקתי בבאלדורס גייט... על מה אתה מדבר? -איך בדיוק תשיג את גלקסיס?

Turambar

New member
בהחלט משחק מצויין!

יום ראשון + שני שבוע שעבר הייתי חולה ולא הלכתי לעבודה - פשוט ישבתי עליו איזה 20 שעות כל יום מהבוק עד הלילה מרותק! סופ"ש הזה התחלתי מחדש הפעם כבחורה עם כשאני משחק לכיוון של ה DARK SIDE! פשוט גדול! ההקבלות לבלדור'ס גייט מתבקשות, אבל זה לא גורע מערכו של המשחק המצויין! מוזיקה, גרפיקה, סיפור, גיימפליי והכל...

sewer

New member
אחלה משחק

המשחק אחלה והקטע שאתה מגלה את העבר שלך הוא אחד הקטעים הכי טובים במשחק. גם יש אפשרות לשחק ב-Light side או ב-Dark side משנים את העלילה ובגלל זה כדאי לשחק ב-2 הדרכים (גמרתי את המשחק ב-Light והתחלתי אותו מחדש ב-Dark כרגע אין הכי הרבה הבדלים אבל זה בטוח שינה את הסוף.

Darth Tomer

New member
אפשר רק לייטסייד ודארקסייד?

או שיש עוד אפשרויות? מישהו אמר לי שאם מתחילים עם אישה זה גם משנה את העלילה אבל לא נראה לי כל-כך..

funkey monkey

New member
יש לייטסייד ויש דארק סייד.

אני עכשיו בעצמי באמצע המשחק (דיי בהתחלה האמת, אפילו שאני כבר ג'דיי). מה שנחמד שאפשר להיות מניאק בקטנה, למשל אני עכשיו כבר בצד האפל בחלקי (גם יש לי לוק דיי מגניב) אבל אתה יכול לעזור לאנשים סתם מתוך נקמה. יש גם קריסטלים ובלאגנים (יש לי 3 חרבות, כמה מזכרות מג'דיית שהרגתי) אבל אחלה משחק האמת.

sewer

New member
אין הבדל

אין הבדל אם אתה גבר או אישה חוץ מזה שחלק מהדמויות מגיבות אליך בצורה אחרת ובקשר לסופים חושב שיש רק שניים אחד שאתה עוזר לרפובליקה או שאתה משתלט על הסי'ת אני סיימתי ב-Light ובסוף יצאתי גיבור מלחמה ואת ה-Dark אני עומד לסיים אז אני ארשום בסוף מה ההבדלים.

למעלה