King Crimson

malolds

New member
King Crimson

מישהו יכול להמליץ לי על דיסק טוב של קינג קרימזון? חוץ מ In The Court Of The Crimson King

pinky_unna

New member
אפרופו קינג קרמיזון

*מנצל טיפה את השרשור שלך* קיבלת לאחרונה אלבום בשם "קונסטרקשיון אוף לייט" ולעזאזל אני לא מבין מה הוא רוצה ממני הצליל כל כך צומרני והכל פשוט נשמע כל כך עמוס ומעצבן למישהו מתחשק לכתוב בקצרה מה הוא חושב על הדיסק? ואגב באיזו שנה הוא יצא? אלעד

CaerBannog

New member
קבלתי היום (ממך)

ואני ממש אהבתי, דיסק ממש טוב, הטירוף והניסור שם הוא פשוט מצויין לטעמי אני חושב שהדיסק מ2000 עם אני לא טועה בכול מקרה אני אהבתי את העומס יתר שבו אתהדחיסה המטורפת של המון חומרים ואת השימוש בצלילם ואת העובדה שהוא ברובו אינסטרומנטלי

ram liran

New member
נפלא!

למרות הביקורות הדי לא נעימות, יש להודות, שקיבל הדיסק הזה גם בקרב קרימזונאים מושבעים (מספיק להסתכל על עמוד הביקורות שלו באלפנט-טוק) לדעתי מדובר בדיסק נפלא. גם בגיל 50 (פריפ לפחות
) קרימזון לא מפסיקים להתחדש ולהמציא את עצמם (ואת הרוק בדרך) מחדש. בהתחלה אמנם הסאונד של האלבום צרם לי מעט, גם בגלל הגיטרה של פריפ (הוא עבר לסאונד הרבה יותר צורם מאז הוחלפה אותה לס-פול שחורה אגדית), אבל בעיקר בגלל התופים האלקטרוניים של מסטלוטו. אך כמו בכל אלבום פרוג טוב, ההישפכות הגיעה - לאחר מספר לא מועט של השמעות פתאום מתגלה סדר מופתי בבגלאן, הסאונד הצורם מתחיל להשמע מתאים, פתאום קשה לדמיין את האלבום ללא הסאונד האלקטרוני של התופים. קשה גם שלא להתפעל מעבודת הסאונד המדימה שנעשתה שם (מספיק לשמוע איך הפכו את בלו לבלוזיסט שחור בשיר הראשון
). ועדיין - האלבום לא חף מנקודות חלשות: שיר ה"המשך" לפרקצ´ר הוא לטעמי החלק החלש בדיסק, שיר הנושא לא משהו (אלא אם כן אתה ממש ממש בקטע) והחלק הרביעי של לארק´ס נוטה קצת לשעמם, למרות הגיטרה הפריפית המדהימה שמעטרת את הקטע כולו. לסיכום - מבט קרימזוני מבטיח ביותר אל עבר האלבום החדש שעתיד לצאת אוטוטו, בתחילת 2003 (ככה מבטיחים). Ram-bo

epitaph

New member
אין שום קשר בין פרקצ´ר לבין השיר...

בסטארלס אנד ביבל בלאק שנקרא פראקצ´ר...

ram liran

New member
?!

אין קשר???.. בטח שיש קשר... השיר בקונסטרקשיין (הנקרא "פרקצ´רד") הוא למעשה פיתוח אחר של אותו נושא אשר הוצג בפרקצ´ר המקורי. Ram-bo

על קצה המזלג

משהו בסגנון הצד הראשון של Court: In Wake of Posiedon משהו יותר אוונגרד/ג´אזי Lizard או Islands משהו יותר באזור האדום של המחט: Red יותר עכשווי: THRAK

ואגב,

אם אתה מחפש שיר כמו In the Court - אז אין! זה דבר חד פעמי. אולי אולי Starless מהאלבום RED. ובשדות זרים - Dancing with the Moonlit Knight של ג´נסיס מזכיר במשהו את הסימפוניות שלו.

tahel

New member
אני מאוד אוהבת את

Lark´s tongues in aspic. אם תשאלו אותי, מאוד לא מעריכים את האלבום הזה, גם את השיר וחלקיו. Book of saturday זה שיר מעולה. אם חפצת בהופעה, עד כמה שאני יודעת יש רק דיסק אחד, USA, יש לי אותו... זה לא הכי.

epitaph

New member
או ויי...אם רק היית יודעת...

כמה אלבומי הופעות חיות יש להם...יש כמובן את מה שהזכרת USA שיצא בשנת 73 אם אני זוכר נכון,יש גם את Earthbound שיצא לפניו והיה לאלבום ההופעה חיה הראשונה שלהם (1972).חוץ מזה הם הוציאו גם הרבה אלבומים של הופעות חיות וקטעים בהופעות חיות שיצאו הרבה אחרי זמן ההופעות (Epitaph והרבה מאלבומי ה-Collector´s Club) או שהם אוספים של כל מיני הופעות שונות (כגון Cirkus). יש גם אלבום שאני מאוד ממליץ עליו שהוא אלבום הופעה חיה של אילתורים של הלהקה בתקופה של THRaK, האלבום נקרא THRaKaTTaK. וכמו כן הבוטלג החוקי של הלהקה בהופעה בארגנטינה בשנת 94´ שנקרא B´BOOM (שבו יש את אחד הגירסאות הכי טובות ל-RED. אגב,אחרי האלבום אולפן האחרון של הלהקה The ConstruKction of Light יצאו עוד שלושה אלבומי הופעות שלהם: Heavy ConstruKction,VROOOM VROOOM ו- Level Five.

cut2

New member
האמת (המשמחת) היא

שלא משנה איזה אלבום תבחר, חוץ משניים ספצייפים, תגלה אלבום נפלא, מדהים, עמוק, מרגש, וכו´ וכו´. קשה ליפול עם קרימזון, זו האמת. שני האלבומים האחרים שהייתי מוותר עליהם הם Beat ו Three of a perfect pair התמוהים. ב´ביט´ יש קטע אחד, לעומת זאת, שהוא *כן* מומלץ מאוד מאוד, ושמו Requiem, השיר הסוגר את האלבום. בכל אופן, הייתי ממליץ לך לחשוב, מה יותר אהבת בIn the court: אם יותר אהבת את Scizoid Man, הייתי הולך על האלבום Red (ואם אתה בעל טעם אוונגרדי, גם Lark´s tounges in aspic יהיה נפלא). אם יותר התחברת לשיר הנושא, הייתי הולך על האלבום In the wake of posidon או Lizard, שהוא מעט קשה יותר לפיצוח מקודמו. זה בכלליות. אחרי שתסיים את קרימזון של הסבנטיז, לא תהיה בעיה של ממש לצלוח את ´דיסיפליין´, משנת 81´, ואת ת´רק משנת 95. ושוב, קשה ליפול עם קרימזון. לדעתי כדאי הכל (כמעט). הכל מומלץ. רק - את Islands תשמור לסוף
. NP: Pink Floyd - Animals - Sheep

mr oysterhead

New member
לא מסכים

בTHREE OF A PERFECT PAIR יש כמה קטעים ממש לא רעים, סליפלס וטרי אוף א פרפקט פייר בעצמו למשל. ביט הוא באמת לא אלבום שאני הייתי ממליץ עליו, בזה אני מסכים איתך.

elad2040

New member
דעה אלטרנטיבית

אני מאד אוהב את כל האלבומים מהאייטיז, וממליץ גם על ההופעה המצויינת "absent lovers". בכל אופן, beat לדעתי הוא אחד האלבומים הטובים ביותר של הקרימזונים. אגב, בתשובה לבחור שמתקשה להבין את "קונסרקשין אוף לייט" מהניסיון שלי עם קרימזון,כשמקשיבים לכל דיסק שלהם יש איזו עקומת למידה והסתגלות לפני שמתחילים להבין את העיניין. הדיסקים שיש לי הם: in the court... lizard larks´ tongues in aspic red* discipline beat* three of a perfect pair absent lovers thrak the construKction of light* projeKct x* heavy construKction level 5 הם כולם נהדרים. המומלצים ביותר מסומנים ב*

למעלה