King Crimson - Eyes Wide Open

Reshefm

New member
King Crimson - Eyes Wide Open

לפני כמעט שנתיים הוציאו קרימזון DVD בשם הזה. אומנם זאת הקלטה של הופעה, אבל עדיין, קרימזון אף פעם לא יצאו באף קליפ או משהו כזה... ככה שלראות את המוזיקה של קרימזון זה כבר בונוס. העניין הוא, שראיתי את הDVD הזה למכירה בחנות מוזיקה בעיר מגורי (פ"ת) לפני תקופה די ארוכה, כשמחירו היה בסביבות ה-200 שקלים ומעלה... לא זוכר בדיוק... אבל מה שמשך את תשומת ליבי היה מה שהבנתי מהמוכר בחנות ומהעטיפה של הקופסה של הDVD, שההופעה היא של קינג קרימזון ושל להקת TOOL (להקת מטאל פרוגרסיבי) ביחד וזה פשוט בונוס אדיר להופעה של קרימזון! אמרתי, אני אחזור בתקופה קצת יותר מאוחרת לחנות ואז המחיר ירד קצת... הקיצר, החנות החליפה בעלים מאז (שוב!) וכשחזרתי לחנות המחודשת ושאלתי אם עדיין יש להם את ההופעה, האיש לא ידע על מה אני מדבר!!! הוא אפילו התקשר לספק שלו ושאל אם הוא שמע על DVD של קרימזון, והאחרון השיב בשלילה. בכל אופן, ביררתי את העניין באינטרנט ויש DVD של קרימזון בשם הזה, רק לא מצוין שם שום דבר על שיתוף פעולה עם טוּל. אז אני רוצה לדעת שני דברים בבקשה: 1. מה באמת המעורבות של טוּל בהופעה הזאת?! אולי רק חלק מהלהקה הצטרף לנגן עם קרימזון או משהו כזה?! 2. איפה אפשר להשיג בארץ את הDVD הזה? וכמה הוא אמור לעלות (בערך) בימים אלה?

HelterSkelter1

New member
Alright Now

אז ככה: הדיוידי Eyes Wide Open של קרימזון יצא לפני כשנה. מדובר בדיוידי כפול - הדיסק הראשון מתעד הופעה ביפן (כרגיל אצל קרימזון) משנת 2003 והשני מתעד הופעה בלונדון משנת 2000. בשתי ההופעות החומר המבוצע הוא כמעט כולו משנות השתעים והאלפיים, למעט קאבר מצויין לשיר Heroes של דיוויד בואי, שבו פריפ היה שותף בנגינתו אי שם בסוף שנות השבעים. באף אחד מהדיוידיים של קרימזון אין שיתוף פעולה עם Tool. הקשר היחיד בין הלהקות הוא שאם אני לא טועה Tool חיממו את קרימזון באחד מסיבובי ההופעות שלהם בשנים האחרונות, ושרוברט פריפ משתף פעולה בימים אלו עם הגיטריסט של Tool (אני חושב שגם בלו מעורב בכך). ניתן להשיג את הדיוידי הזה באינטרנט בקלות רבה (דרך אמאזון, Laserclub.co.il, Sendit.com, HMV וכד'). בקשר לחנויות "פיזיות" - שווה לנסות באוזן השלישית, או באגף הפרוג או באגף הג'אז (נדמה לי) שם יש גם דיוידיים. לא מבטיח כלום בעניין הזה.

epitaph

New member
ככה..

לא זכור לי שום איזכור של טול מהדיוידי הנ"ל, ואני רואה שגם לאחרים לא אז הפעם אני לא אאשים את הסניליות שלי. בקשר לאיפה למצוא אותו, אני יודע שיש כרגע לפחות עותק אחד במונסטר דיסק בבאר שבע אם אי פעם יוצא לך להגיע לאיזור, זה בתחנה המרכזית. אתה יכול לחפש גם בטאואר רקורדס, מדי פעם יש שם הפתעות נחמדות כאלה, רק שבוע שעבר מצאתי בטאואר רקורדס את "תקליט אדום קטן" של מאצ'ינג מול.

epitaph

New member
המצ'אניג מול או הקרימזון?

המאצ'ינג מול מבאר שבע. זה בדרך לצבא ביום ראשון. ד"א, למאנסטר דיסק בבאר שבע יש עוד הרבה דיוידי פרוג למינהם, מקום מאוד מומלץ למי שכף רגלו דורכת בנגב פעם בכמה זמן (או לאלה שחיים שם כל החיים שלהם).

t36

New member
ב

טוור רקורדס באופרה הת"א מצאתי אלבום של סלאפ הפי ומגמא

epitaph

New member
ידוע שיש הרבה הפתעות בטאואר רקורדס

ואזה גם בלי לדבר על החנויות שיש בהם נוכחות יותר בולטת של פרוג או פסיכדליה כמו הסניף של טאואר בבאר שבע שקניון שהיה בתוך החנות של המשביר לצרכן (המוכר שם היה פאנט של ג'אז ופרוג) או החנות בתחנה המרכזית בירושלים שפעם היה לה אגף פרוג יחסית מרשים (עד שמשום מה הוא פורק). גם בעזריאלי בטאואר יש אגף פסיכדליה די נחמד. ועכשיו לעוד כמה הפתעות נחמדות שמצאתי במקומות נחמדים, את שר הטבעות של בו הנסון מצאתי פעם בטאואר של "אם הדרך". את למוס למוס ראיתי בטאואר בירושלים אחרי שכבר פורק אגף הפרוג. את אטמוספירה מצאתי בחנות שנקראת אטמוספירה שנמצאת בקניון בחצור הגלילית, חנות שרובה פופ וחפצי שנטי (אגב, שאלתי את המוכר אם הוא מכיר את הדיסק והוא אמר לי שהוא הביא אותו רק בגלל שככה גם קוראים לחנות).

Reshefm

New member
תודה, ועוד שאלה על קאמל

היום באמת ראיתי את הדיוידי בטאוור רקורדס בקניון אבנת בעיר שלי, ואפילו ראיתי שם דיוידי של אגרול. זה היה די חדש לי שיש שם דברים כאלה... מסתבר שמאז שהקטינו את שטח החנות לחצי (החצי השנה הוסב לחנות ג'ינסים או משהו כזה) גם הפכו אותה ליותר איכותית. היה נחמד לגלות. בזמן שאני משוטט בחנות נבהלתי לרגע אחד כשמצאתי את יס וזאפה באגף של המטאל... אבל אז קלטתי שזה פשוט גלש לשם מחוסר מקום. מתוך הרגל של הסתכלות בדיסקים, למרות שיודעים איך בדיוק הם נראים ואיזה שירים שיש בהם, הפכתי את האלבומים של קאמל וגיליתי שיש תוספות בונוס. גרסאות לא משוחררות מהקלטות או מהופעות. זה היה במיראז' ובסנו גוס. אני כרגע לא זוכר בדיוק מאיפה ההופעות (איזה מועדון). מישהו אולי יודע להגיד קצת פרטים על התוספות? המוכר לא ידע להגיד לי בדיוק מה זה...

epitaph

New member
בסנו גוס? מוזר...

לא זכור לי שיש תוספות בסנו גוס. יכול להיות שאתה מתכוון לתוספות ששמו בדיסק השני של A Live Record שלהם (שזו הופעה שלמה של סנו גוס ברויאל אלברט הול). שם יש שני קטעי בונוס מהופעה ב-Hammersmith Odeon, לונדון. במיראז' לעומת זאת שלושת הבונוסים הראשונים הם מהופעה חיה במועדון The Marquee המפורסם והרביעי ליידי פנטסי, בהקלטת מיקס שלא שוחררה לפני זה.

meandmeandme

New member
הבונוסים במיראז' מעולים

כדאי לקנות את מיראז' עם הבונוסים. אני בן אדם שבדרך כלל ממש לא אוהב שמכניסים לו קטעים לא קשורים לדיסקים אבל הבונוסים במיראז' מעולים, אז אם אתה מוצא גרסה יותר זולה בלי הבונוסים (ראיתי כאלה אני חושב), עדיף להשקיע עוד 10, 20 שקל בשבילם.

sixkiller2003

New member
גם הבונוסים של moonmadness

מעולים!! ושווה לקנות את המהדורה החדשה(יחסית).

XCLASS

New member
אין לי פרטים אבל התוספות הם:

1.(FLIGHT OF THE SNOW GOOSEׂ(SINGLE EDIT 2.RHAYADER(SINGLE EDIT 3.FLIGHT OF THE SNOW GOOSE(ALTERNATE SINGE EDIT 4.RHAYADER GOES TO TOWN-LIVE AT MARQUEE CLUB 3.A.THE SNOW GOOSE B.FREEFALL LIVE AT MARQUEE CLUB ממה ששמעתי למרות שלא התעמקתי בבונוסים יותר מדי לא ממש שמים לב להבדלים בעיקר בשלושת הבונוסים הראשונים.

למעלה