kids draw pain, helps doctors

לייזער

New member
שאלה גדולה

האם אפשר לזהות בעיות אצל ילדים בבי"ס יסודי באמצעות מסירת כתב היד שלהם לגרפולוג?

עטרה ב ט

New member
אני מניחה שכן, אבל יש שיטות יותר

טובות (כמו למשל לשאול את המורה.......)

לייזער

New member
אבל

יכולה להיות בעיה קשה שהתלמיד מסתיר בכל כוחו ואין דרך לגלות ואפשר לגלות רק דרך הכתב. חוץ מזה למה לעלות על הבעיה ´דרך הרגליים´ אם אפשר דרך הידיים...?

אריק!

New member
לייזער ערב טוב.

מניתוח כתבי יד של ילדים ניתן לעלות על המון דברים, הכונה וגם בעיות שלא ניתן לגלותם באופן רגיל. זה דורש ידע, התמחות ונסיון מיוחדים לעיסוק עם כתבי יד כאלה, ונדמה לי שיש מעטים/ות שעוסקים בכך. מה שבטוח זה שלא ניתן לצייד שום מורה באיזה שהם הנחיות ווסימנים שיאפשרו להם למלא תפקיד כזה. לפעמים דוקא הכתבים התקנים נורמליים נושאים בחובם בעיות ענק כבושות. לילה טוב. אריק.

עטרה ב ט

New member
לייזער, לא מזמן התחלתי לעבוד בבית

ספר וגיליתי שבניגוד לדעה הרווחת (של התלמידים וההורים) מורות יודעות בדיוק מה קורה עם כל ילד וילד ובאיזה מצב הוא נמצא כל יום ושמות לב לכך כל הזמן. מלבד זאת, ברגע שעולה קושי בלימודים המורה ישר נזעקת לבדוק ולברר מה ולמה. אולי אני עובדת בבית ספר אוטופי אבל האמת? לא נראה לי
. היום המערכת עובדת ככה שאם עולה קושי בית ספר מצויד בהמון סוגים של מטפלים ומאבחנים שמיד נכנסים לענין. נכון שלא לכל בית ספר יש צוות גדול ולא כל מנהלת מכירה כל תלמיד בשם וגם את כל משפחתו, אבל בגדול, הדברים האלו קיימים בשטח. ואני מוסיפה ומזכירה שמי שבאמת מומחה בניתוח ציורים (של ילדים ושל מבוגרים) זה דוקא פסיכולוגים ומטפלים באמנויות. גרפולוגים זה רק second best.

איתור בעיות אצל ילדים לפי הכתב

כתב היד הוא כלי מצויין למטרה הזאת, אך הוא דורש מומחיות מיוחדת, כי אופן ההערכה שונה מן הנהוג בכתבי יד של מבוגרים. הגרפולוגית החשובה ביותר היום בתחום זה, היא אורסולה אווה-למננט, פסיכולוגית של ילדים וגרפולוגית גרמניה ידועה, שכתבה גם מספר ספרים חשובים מאד על הנושא (החלק השני של ספרה המרכזי תורגם לעברית ע"י יהודית נפתלי). אוסולה עובדת בשילוב עם מבחני ציור שונים, ויש לה תלמידים בכל העולם, שמשתמשים בשיטותיה (עברתי השתלמות בנושא אצל דפנה ילון, שהיא תלמידה שלה במשך שנים רבות).

עטרה ב ט

New member
לא יודעת, אני מאוד מסתייגת מהדברים

האלו. אולי אורסולה היא שפיצית רצינית וכמו שכתבת היא גם פסיכולוגית (איזה?) אבל יצא לי ללמוד באוניברסיטה כמה קורסים שקשורים לנושאים האלו וזה נראה לי אחריות כבדה מדי לאנשים שהם לא פסיכולוגים או רכשו השכלה פסיכולוגית פורמלית (ולא מדובר רק על תואר ראשון או רק על השכלה תיאורטית). ומלבד זאת, יש עניינים שבחוק. רק לפסיכולוגים מותר להעביר טסטים מסוימים וביניהם למשל מבחן ה"בית עץ ילד".

עטרה צודקת חלקית

מורים חושבים שהם יודעים מה קורה עם הילד כשברוב הפעמים הם מכירים את סביבתו ולא אותו. אני אתן לך דוגמא: המורה שלי לאנגלית לשעבר הכירה את אמא שלי וחשבה שהיא יודעת עלי משהו, הרבה אנשים חשבו שהיא באמת מכירה אותי, אבל אח"כ התברר שחוץ מהסיפור שסביבי היא לא ידעה מי אני מה אני . למשל היא חשבה שאני תלמידה שלומדת ומשקיעה, וכמו שהבנתם , אני בכלל באה בלי תיק לביה"ס. ועוד משהו, כשהמורים הבינו שאני שונאת את ביה"ס כמו שאני שונאת אותו, כבר היה מאוחר בשביל למצוא לי איזשהו עניין בביה"ס. אני חושבת שאם במסגרת כל השטויות שמכריחים את המורים ללמוד היו מכניסים קצת גרפולוגיה, מצב מערכת החינוך היה טוב יותר, והייתה להם יותר גישה והבנה לתלמידים. שיר (עפיפון) תלמידה במיל´

עטרה ב ט

New member
שיר, זה כנראה גם מאוד תלוי בביתספר

וגם יש שוני גדול בין יסודי ותיכון וחטיבה. ביסודי כמובן הכל נעים יותר. אני אישית (לא ייאמן אבל נשבעת שזה אמיתי) התחלתי לשנוא את בית הספר רק בגיל חטיבה.

כרגע

אני במסע חיפוש ברחבי הרשת אחר בי"ס חדש, אחרי שהיה לי ב-א-ל-ג-ן בבי"ס, והיום יש לי יום הורים, תאחלו לי בהצלחה!!! שיר (עפיפון)

מורים וגרפולוגיה

כבר חמש עשרה שנים אני מלמדת גרפולוגיה למורים במסגרת ההשתלמויות למורים בשבתון שנערכות במכללות השונים למורים, והקורסים שלי בדרך כלל מפוצצים ממורות ויועצות שמתות להבין יותר את התלמידים שלהן דרך כתב ידם, וכך לעזור להם. יש המון דברים שאפשר ללמד, שקשורים לכתב יד של ילדים ובני נוער, גם מבלי להפוך את המורה לגרפולוגית. בהחלט אפשר לנתח כתב יד של ילדים מכיתה א´ ואילך, אבל זה דורש התמחות מיוחדת, כי לכל גיל יש סטנדרטים שונים. מעטים מאוד עוסקים בארץ בניתוח כתבי יד של ילדים, ומתוכם מעטים עוד יותר שקבלו הכשרה נאותה לכך. מקווה שיצא לכם ליפול על מורות שלמדו אצלי... אגב, משרד החינוך מתנגד נמרצות להוראת גרפולוגיה למורים, ויש להם שתי טענות סותרות: מצד אחד הגרפולוגיה היא לא כלי מדעי מספיק ולכן אין טעם ללמד שטויות. מצד שני - המורים ידעו יותר מדי על התלמידים, ובכך גם יפלשו לתחום של פסיכולוג בית הספר. זהו מילכוד מדהים, שבינתיים לא הצלחנו להתגבר עליו. רעיונות? דפנה

עטרה ב ט

New member
מלכוד 22 ומשרד החינוך

היתי מסבירה לך אבל אני בדיוק בהפסקת תה
אמנם שעות ההסבר שלי הן בדיוק עכשיו, פעם בחודש, והגעת בדיוק בזמן, אבל המחשב שלי לא פועל, יש מסיבת יומולדת לשכנה שלי, או במילים אחרות: החתול אכל לי את המחברת עטרה, שמוכנה להגן על אנשים פרטיים אבל לא על משרדים ממשלתיים. את התפקיד הזה אני משאירה לכל אלה שאמנותם היא "הוציאו את דברי מהקשרם". אולי אבי בתור יועץ ראה"מ מוכן לנסות... אני בטוחה שזה הולך להיות יצירתי.

shonshon5

New member
מי? אני? מה פיתום! ../images/Emo123.gif

רבים וטובים ממני ניסו כוחם והעלו חרס.. והפלונטרים המפותלים ההלו הם עתיקי יומין: ישו - נוצרי או יהודי? לפי ההלכה - יהודי כשר לפי הספרים - נוצרי באבו אבוהה.. נו, טוב, זה ענייני דתות, ושם הכל בגדר האפשרי, אז זו לא חוכמה. בואו ננסה משהו אחר: מס בריאות - משלמים? ועוד איך, ועוד תוספות אחרות כהנה וכהנה.. ומה מקבלים? קדחת! שמעתי שבסין העתיקה היו משלמים לרופאים כל עוד הבנאדם בריא. מרגע שחלה, לא עלינו, הוא מפסיק לשלם לרופא עד שזה מבריא אותו! ז"א, האינטרס הישיר של הרופא הוא לשמור על בריאות הלקוחות, מה שנשמע מאד רציונלי, לא? ונשמרתם מאד לנפשותיכם, חברים. אנחנו על הקאנטים. אבי, יועץ רה"מ לקאנטים, פנלים וניקוי כללי לפסח.

shonshon5

New member
אה, בכלל שכחתי........

לדעתי, משרד החינוך לא מעוניין שהמורים ילמדו גרפולוגיה מהטעם הפשוט שלולא כן, הם היו מגלים המון דברים על המפקחים והמנהלים. המורה בסרט "החומה"? זוכרים? אם היה לנו את כתב ידו, בליינד היינו מזהים שהוא שפוט של אשתו! ותיבות פנדורה, הכי טוב להשאיר סגורות. מאידך, תיבות סיגרים, יש להעניק במתנה. אבי, יועץ אופנת קסטרו לסיגרים קובניים.

למעלה