kids draw pain, helps doctors

ואוווו מענין

האם לדעתך ניתן גם לראות דברים נוספים כגון פחד, ומצוקות אחרות. אני נוטה להאמין בכך. יש בהוד השרון בחורה אשר מאבחנת ציורי ילדים ומגיעה לאבחנות מדהימות לגבי אישיות וכן מצבו הנפשי והפיזי של הילד טל

עטרה ב ט

New member
בדיוק יש על זה דיון בפורום שלי ../images/Emo13.gif

הדיון הוא על פרשנויות של ציורי ילדים, כשיש גרפולוגים שטוענים שהם יכולים לעשות את זה (ובראשם פסיכולוגית גרפולוגית בשם אורסולה אווה ללמנט שהיא נדמה לי שוויצית לא בטוחה) ויש אנשים כמוני שהאוניברסיטה קלקלה אותם
וחושבים שרק פסיכולוגים יכולים לאבחן ציורי ילדים
כמובן שבעבודה השוטפת אני רואה המון ציורי ילדים ויש לי יכולת מסוימת לראות דברים. אבל "אבחון" שזה משהו יותר אחראי ויותר מעמיק, נראה לי גדול עלי.... בכל אופן, זה מהדיון אצלי בפורום. בקשר לדברייך טל, לגבי פחד ורגשות מהסוג הזה, אלו דברים די בולטים ואני מניחה שקל יחסית לראות אותם. (בניגוד למבנה אישיות, מנגנוני הגנה, כאלה דברים.....)

שרון ק

New member
אנחנו עשינו מחקר בנושא

בדקנו הופעה של מאפינים סנסומוטוריים בציורי איש של ילדים, חשבנו שנראה ביטוי של הבעיות בציורים כמו למשל דמות לא יציבה אצל ילד עם בעית שיווי משקל.. בציורים עצמם אפשר היה לראות לפעמים אבל תוצאות המחקר יצאו לא מובהקות. מה שכן נמצא שלילדים שטופלו בריפוי בעיסוק ישנם מאפיניים של בעיות רגשיות אבל כמובן שאי אפשר לדעת מה הביצה ומה התרנגולת.. בכל אופן זה תחום נורא מענין ושווה להמשיך לחקור אותו. שרון.

ראשית תודה לשתיכן על התשובה

אישית התחום מאד מענין אותי. בנוגע למחקר רציתי לשאול - לפי מה בחנתם את הציורים-ז"א האם חיפשתם אלמנטים בציור מתוך אינטואיציה, מתוך מאמרים בנושא או באופן שיטתי אחר? ועטרה אני בדרך לפורום שלך (מי שלא יודע עטרה מנהלת פורום גרפולוגיה בתפוז) מצורף קישור טל

שרון ק

New member
עם כל הכבוד לאינטואיציה..

אנחנו השתמשנו באבחון של קופיץ שכולל חלק התפתחותי (כמו הגודאנף) וחלק רגשי. חשבנו שנוכל למצוא קשר בין הופעה של פריטים שמופיעים כחלק מהאבחון (כמו למשל נטיה של דמות) לבעיה סנסומוטורית של ילדים. אבל כאמור לא מצאנו. האמת היא שצריך לעשות מחקר יותר ממוקד ולהעביר לילדים שני אבחונים (למשל אבחון של שיווי משקל ואבחון ציור איש) ואז לבדוק. אנחנו הסתמכנו על אבחנות של מרפאות בעיסוק ששלפנו מהארכיון של הקליניקה באסתר המלכה. ולא שאני מזללזלת באינטואיציה..

אני לגמרי לא מזלזלת באינטואיציה!!!

לעיתים ניתן לראות דבר מה באינטואיציה הרבה לפני שניתן לשיים או להוכיח אותו. וגם אני לא מזלזלת כלל וכלל בבדיקות ומידע אימפירי... גם זה חשוב וגם זה.... ולדעתי אם זה מענין אותכם ויש גם קצת זמן ואפשרות אתם תמצאו את הקשר כוון שאינטאיטיבית
אני מאמינה שיש... טל

עטרה ב ט

New member
אם נרמז פה שגרפולוגיה זה משהו שנשען

על אינטואיציה בלבד, אז זאת טעות. אבל אם את ממש רוצה לדון בזה
אז עדיף בפורום שלי ולא כאן.

יוווו אני לא מובנת כאן

אז אנסה להסביר לדעתי בגרפולגיה וגם בפיענוח ציורי ילדים יש חוקים מאד ברורים. אני גם חושבת (וזו דעה פרטית!) שבהרבה תחומים (לא בהכרח גרפולוגיה ופיענוח ציורי ילדים) יש גם מקום לאינטאיציה זהירה! ומדוע שאלתי- כי מהמעט הידוע לי הבנתי (ואני כלל לא בטוחה) שדברים כמו חוסר שיווי משקל לא בהכרח יתבטא בנטית ציור אדם לצד זה או אחר. אבל אם זה מענין וחשוב יש לי 2 מספרי טלפון של 2 מומחים (אמיתיים
) בנושא (ודרך אגב משני אסכולות שונות של פיענוח ציורים) שניתן ליצור איתם קשר ולשמוע מהם.... מקווה שאני מובנת טל

למעלה