kickstarter

ycyclop

New member
kickstarter

לאור שיחה שהיתה לי עם כמה חברה מחו"ל שמתי לב שעד עכשיו לא השתתפתי בשום פרויקט kickstarter אשמח לשמוע על הניסיון של האנשים פה גם ניסיון טוב וגם רע. איך היו המשחקים, האם אתם עדיין מחכים למשחקים וכמה זמן.

Pentax

New member
התחלתי להשתתף ממש לא מזמן

לפני כחודש השתתפתי בשני פרוייקטים ואני עדיין מחכה למשחקים שיגיעו, אני מקווה, לקראת הסתיו.
אכן ב- kickstarter יש המון משחקים מעניינים וראויים ושווה לבדוק מידי פעם מה חדש באתר (אגב, לא רק בתחום המשחקים)
הבעיות הן:
1. אתה לא באמת יכול לדעת האם המשחק (או מוצר אחר) אכן טוב, אלא אם כן זה משהו מוכר.
2. זמן המתנה ארוך עד שאתה מקבל את המשחק.
3. לא הכל שולחים לחו"ל, לפעמים זה רק לארה"ב וקנדה.
היתרונות הם:
1. אתה בדרך כלל מקבל את המשחק עוד לפני שהוא יוצא לשוק.
2. התומכים בפרוייקט מקבלים תוספות/הרחבות וכל מיני צ'ופרים אחרים מה שקונה רגיל לא יקבל.
3. זה סתם הרגשה נחמדה לעזור למישהו להגשים את החלום

בגדול אני חושב שהרעיון של kickstarter הוא ענק ויש בו המון פרוייקטים מעניינים. אחד המשחקים שאני מצטער שלא השתתפתי הוא Nothing Personal.
שימו לב מה מקבלים על כל אחד מהסכומים - אין מה להגיד לטום ואסל יש חוש הומור

AlteredBeast

New member
אני עד עכשיו השתתפתי בארבעה פרוייקטים

מתוכם קיבלתי רק אחד (Farmageddon) שמצא חן בעיניי, ובעקבות התמיכה הרבה שהוא זכה לה, אמורה לצאת לו הרחבה שתישלח לכל התומכים כשתהיה מוכנה. זה בונוס מגניב.

חוץ מזה, כמו ש-Pentax אמר, הבונוסים הייחודיים לתומכים הם מגניבים, למרות שראיתי שהרבה אנשים לא אוהבים בונוסים כאלה בתור Stretch goals. לא יודע למה, זה באמת נותן תמריץ טוב להשקיע/להגדיל את ההשקעה שלך.

הבעיה שם היא בדרך כלל מחירי המשלוח שקורעים אותך, ואי אפשר שלא לקנא בתושבי ארה"ב, שאצלם זה כמעט תמיד משלוח חינם.... לצערי זה לפעמים שיקול האם לתמוך במשחק או לא, כי מחיר המשלוח הופך אותו ללא כדאי, גם אם המחיר המוצע כמינימום תמיכה לקבלת עותק של המשחק הוא יחסית נמוך.

בהרבה משחקים גם יש רמת תמיכה נמוכה יחסית ומוגבלת לכמות מסויימת של אנשים שנקראת Early Bird. זו בדרך כלל עסקה כדאית, אבל אני תמיד מגיע למשחקים כשהכל כבר נחטף. מישהו יודע איך אפשר לתפוס את זה בזמן? ואם כבר בזה עסקינן, האם יש דרך טובה לסקור את הפרוייקטים שמציעים שם חוץ מאשר Staff picks והקטגוריות האחרות שהם מציעים? אני היחיד שחושב שזה ממש לא נוח...? (והקטגוריה של Recently Launched לא עוזרת לי ל-Early birds, כי זה לא רק של המשחקים, אלא של כל הפרוייקטים החדשים).

בקיצור, אני חושב שזו דרך מצויינת להשיג משחקים, בדרך כלל במחירים סבירים. זה גם מרשים לראות משחקים שממומנים ב-2000% או משהו כזה - זה מדד מצויין לציפייה של אנשים למשחק שלך (בין אם מעט אנשים תרמו הרבה או הרבה אנשים תרמו מעט), ויש שם לא מעט משחקים שזכו לתמיכה רבה מראש, ואפשר רק לקוות שהם יענו לציפיות.

sonde

New member
מסקנות אחראי 24 פרויקטים

מתוך 24 פרויקטים שהשתתפתי בהם,2 לא הגיעו לשלב הממון, ורק 7 הגיעו בפועל אלי, 3 בדרך. + 3 פרויקטים במערכת indiegogo כולם סופקו (למרות שאחד מהם היה הרפתקה נועזת חסרת מזל כמעט עד הדקה ה-120)
מסקנות:
1. לא להתלהב מאיך המשחק נראה, לפעמים המשחק נראה מדהים, הרבה חתיכות יפות אבל חוקים ומשחקיות לקויה.
2. מומלץ להשקיע במשחק ש:
א. חברה ידועה- אחראיות של זמן אספקה + 90% המשחק יהיה שווה את הכסף כי החברה לא תגרום לנזק לעצמה.
ב. הוראות - חברה שמפחדת להציג את הוראות המשחק, פסולה אוטומטית!
ג. בקרוב על ידי מישהו לא משוחד, שיכול להציג בצורה אובייקטיבית איך המשחק פועל.
ד. גרסת ניסוי להדפסה.

מתוך 7 + ה-3 מindiegogo רק ב- 1 ממש נפלתי, השאר משחקים טובים עד טובים מאוד

בנוסף יש לפעמים ניסיון להוציא משחק מחדש + שיפורים, כמובן שזה טוב לא פחות כי יש כבר הרבה מידע ברשת על המשחק.

Pentax

New member
קצת הבהרות

לפי החשבון שעשיתי יש עוד 9 משחקים (24-2-7-3-3) שלא קיבלת.
הסיבה היא שהמשחק עדיין לא יצא או שהיו כאלה שפשוט לא הצליחו להוציא את המשחק והכסף הלך...?
ועד משהו, האם תוכל לתת שמות של כמה משחקים מוצלחים שנדע ואולי נרכוש אותם עכשיו. תודה.

sonde

New member
חידוד

3 משחקים היו מ- indiegogo שלושתם סופקו, למרות שאחד מהם - VANUATU , היה סיפור לא נורמלי של אדם יקר שנעלם וחזר והיה אפילו איזה חודש שכולם חשבו שהוא ברח עם הכסף....
24 פרויקטים היו ב- KICKSTART, מתוכם 2 לא הגיעו למימון בכלל, 7 קיבלתי והם על המדף.
נשארו 15 פרויקטים - 2 עדין בתהליך, למרות שהם עברו כבר את המימון הנדרש. (Galactic Strike Force ו- Belfort: The Expansion Expansion)
נשארנו עם 13, שעדין בתהליכי הפקה שונים כאשר 3 כבר נשלחו בפועל אבל עדין לא הגיעו.
שים לב שחלק מהפרויקטים שהשתתפתי בהם, מדובר בתוספות למשחקים קיימים לדוגמה: Eminent Domain ו- Drum Roll
מתוך ה- 7 + 3 (indiegogo) שקיבלת אני ממליץ בחום על:
Drum Roll - משחק השמת פועלים וניהול משאבים, ממש טוב לטעמי.
Empires of the Void - הפרויקט הראשון שהשתתפתי בו, ועד היום אני לא מצטער, כשאין זמן ל- TI3 יש תמיד זמן ל- EotV.
Ground Floor - משחק כבד, ומאוד מרתק.

ycyclop

New member
שאלה בתור אחד שלא מכיר

מה קורה לכסף אם הפרויקט לא יוצא לפועל? מקבלים אותו חזרה? הוא הלך לאיבוד?
קצת הסבר על התהליך לאילו שלא מכירים בבקשה

sonde

New member
תלוי

ב- KICKSTART אתה לא מחויב עד סיום הפרויקט, כך שבפועל אתה יכול "לברוח" מפרויקט גם בדקה ה- 91.
ב- indiegogo. הסכום משולם מיד, ולצאת מפרויקט זה קשה יותר.

בנוסף ב- KICKSTART יותר אחראים במידה ויש פשלה לאחר סיום הפרויקט, ב- indiegogo לא כל כך אכפת להם מה קורה אחרי סיום הפרויקט.

השתתפתי רק באחד בינתיים

בפרוייקט של משחק התפקידים למחשב. הוא עדיין בשלבי תכנות אז ייקח זמן... אבל לפחות לא אצטרך לחכות למשלוח. חוצמזה שיש לי זמן, גם ככה אין לי מחשב שיכול לעמוד בזה בינתיים

גם תמכתי באיזה פרוייקט בהדסטארט, שזה קיקסטארטר הישראלי, אבל זה מתוך הכרות את הנפשות הפועלות, אז זה לא נחשב. בהדסטארט לא משלמים לפני שהמימון הושלם.

רציתי לתמוך ב-twin tin bots שנראה מגניב לאללה, אבל חמישים דולר לא כולל משלוח זה יקר לי :(

liquidlogic

New member
השתתפתי בשישה

החיוב בפועל אמור להתבצע רק כשהפרוייקט נכנס לשלב היצור (הייתי מתרחק מאתר שבו המצב שונה).

לא היו בעיות מיוחדות, תמיד היו עיכובים (עניין של כמה חודשים בכל מקרה כך שכמה שבועות לכאן או לכאן לא באמת שינו הרבה).

אחד מן הפרוייקטים בהם נתקלתי דווקא כאן בפורום עדיין לא הגיע אלי (מה שמזכיר לי...)

באופן כללי, אני מרוצה וגם חושב שכדאי לתמוך בשימור האופציה הזו.

למעלה