kick's BPM

ODANOS

New member
kick's BPM

אהלן חברים, שאלה אולי קצת דבילית... נאמר ואני רוצה לבנות פרוייקט בקצב של 136 bpm, כיוונתי את bpm הפרוייקט ל-136. עכשיו אני רוצה לבנות את לופ הקיקים (ב-WAV) - איך אני יודע באיזה מרווחים (Q) אני צריך לשים את הקיקים בשביל שקצב הפרויקט יהיה 136? ובכללי איך אני יודע לכל bpm של פרוייקט באיזה מרווחים לשים את דגימות הקיק שיהיה באמת בקצב שקבעתי. תודה מראש...

mirstudio

New member
קביעת BPM קבוע

עליך להציב את ה קיק במיוחים קבועים בתוך תיבה ,התיבה מחולקת לרבעים [כל רבע מודגש בקו ותיבא מחולקת לארבע רבעים ] .

ODANOS

New member
כנראה לא הבנת את השאלה...

ברור לי שכדי ליצור פרוייקט עם קצב מסויים צריך להניח את הקיקים במרווחים קבועים!!! השאלה היא - אם אתה רוצה ליצור פרוייקט עם BPM של 136 . מה אתה צריך לעשות ? שלב 1 - שינוי BPM של הפרוייקט ל136 - נכון? שלב 2 - צריך לשים את הקיקים במרווחים מסויימים אבל באיזה מרווחים בכדי לקבל את הקצב המבוקש? הרי שאם אני אשים בכל תיבה 4 קיקים או בכל תיבה 2 קיקים - לא אקבל BPM זהה נכון? מקווה שהבהרתי את עצמי....

zoomout

New member
כנס

המושג BPM מתייחס רק לקיקים כי זה כמות הקיקים שמנוגנים בדקה...הייתי מציע לך לשים את דגימות ה wav של הקיקים דרך סמפלר לדוגמה Battery ואתה שם את הקיקים בערוץ מידי בלי כאב ראש,כי שם אתה כבר רואה איפה צריך לשים ובאיזה מרווחים. אם אתה רוצה ללכת בדרך הקשה ולשים קיק בערוץ אודיו,פשוט תשנה את הסרגל לסרגל זמן,ותדאג שבתוך 60 שניות יכנסו לך 136 קיקים במרווחים שווים...לדעתי בזבוז זמן,תשתמש בסמפלר..כי אם פתאום תרצה לשנות את הקיק,ולשים אחר במקומו,תצטרך להחליף את כל הקיקים בפרוייקט,כאשר ב Battery אתה עושה את זה פעם אחד בלבד .

ODANOS

New member
תודה..

סבבה אנסה את battery למרות שהכי מדוייק לעבוד עם wav

da^Lord

New member
אתה צוחק? זה סוג של בדיחה?

כי זה ממש לא נכון מה שרשמת. אתה יכול לשים במקצב של 100 BPM למשל - 100 קיקים. וגם 1600 קיקים, וגם 300000000000 קיקים וזה לא ישנה את ה BPM. לבחור ששאל, אם אתה עובד בקיובייס את ה BPM תקבע בסרגל הראשי איפה שנמצא ה PLAY,REC וכו. יש שם בצד ימין מספר שאפשר לשנות ולקבוע את ה BPM. עכשיו איפה לשים קיק, זה כבר תלוי ביצירתיות שלך כמתכנת תופים. זה כמו שיבוא זמר וישאל באיזה כל כמה זמן לעשות להההההההההה.... אם המקצב הוא 4/4 , בד"כ הבסיס הוא קיק על ה-1 וה-3. וסנייר על ה-2 . סתם דוגמא. אתה יכול לשים קיק על ה-1 וסנייר על ה-3. הקצב יישמע לך איטי בחצי מהמהירות של האופציה למעלה. אבל עדיין ה BPM נשאר אותו דבר.

ODANOS

New member
רגע אחד...

ה-BPM לא ניקבע ע"פ מס' הקיקים לדקה? אני קצת מבולבל... בא ניקח דוגמא - שמעתי טראק של יוצר מסויים, בעזרת תוכנה לזיהוי BPM קיבלתי שהטראק בעל BPM של 136. עכשיו אני מעוניין לבנות פרוייקט באותו מהירות קצב אז מה שאני עושה זה ניגש לקיובייס משנה את הBPM ל136 - נכון? ועכשיו את דגימות הקיקים (WAVE) איך אני שם שבאיזה מיקום ובאיזה מרווחים? ניסיתי במיקומים שונים אבל כל מיקום נותן לי מהירות אחרת.... האם יש איזה חוקיות לכל BPM והשמת הקיקים שלו (מרווחים) ? ואם כן תוכל להפנות אותי לשם..

HeavenlyB

New member
ה-BPM לא קשור למספר הקיקים

איפה לשים את הקיק? אין חוקים. אתה היוצר - אתה הקובע. על מקום יישמע אחרת, וכך אתה שומע כ"כ הרבה טראקים שנשמעים שונים, כי כל אחד עושה מה שבא לו.

ODANOS

New member
קלטתי אותך!!!

אם אין משהו קבוע לא נתווכח...
אחלה פורום ! חברה תמשיכו כך! וכמובן תמשיכו ליצור דברים מדהימים....

da^Lord

New member
אני מבין אותך

אני מבין מה קורה לך. אתה קובע בפמ. אבל למעשה מנגן בלי קשר אליו.. תשמע תתחיל בזה שתשים קיק בתחילת כל תיבה, זה ייתן לך את התחושה של הקצב של השיר. או שתעבוד עם מטרונום לפחות עד שתתחיל את בניית הרידם סקשן.

Mike A

New member
קצת הסבר

אתה עובד ב time signature של 1/4 זאת אומרת שכל "ביט" הוא רבע תיבה בכל תיבה יש לך 4 ביטים אם אתה מתקשה, תשנה את ה SNAP שלך ל beat ותראה בדיוק איפה זה יושב

למעלה