Keto Acidosis והלם

Pearl Jamaniac

New member
Keto Acidosis והלם

שלום, אני רוצה לדעת איך Keto acidosis מחמיר מצב הלם או יכול לגרום לתסמיני הלם?

BenCarmon

New member
אני לא מכיר קשר

בין קטו אסידוסיס להלם.. אולי אתה מדבר על חמצת מסוג אחר ? (WASHOUT) אני לפחות לא מכיר קשר בין סוכרת והלם

New member
הלם וקטואצידוסיס

קטואצידוסיס הוא למעשה מצב שריכוז הקטונים בדם מגיע למצב כזה שיכול להוביל לנזק משמעותי לגוף. הבעיות העיקריות בקטואצידוסיס הן שלוש: 1. חמצת מטבולית (ירידה חמורה של הpH) 2. אובדן אלקטרוליטים (נתרן ושלגן) 3. אובדן נוזלים השילוב של שלושת אלה גורם לגוף להכנס למצב של סטרס (הפרשת אדרנלין, כמו בהלם) שיכול להראות על פניו כהלם ויכול להיות שיהיה לו גם מרכיב של הלם היפווולמי בגלל שהחולה יכול להיות גם מיובש(בגלל אובדן נוזלים). זה הקשר היחיד שאני יכול לחשוב עליו בין הלם וקטו-אצידוסיס. בברכה, אבירם

Pearl Jamaniac

New member
מצאתי תשובה

במצב כזה, הריכוז האוסמוטי ברקמות גבוה מאוד ונוזלים מכלי הדם ואפילו מהתאים יוצאים למדור הבין תאי, חוסר הנוזלים בכלי הדם מביא לסימני הלם.

New member
לא חושב

בקטואצידוסיס, אין כזו ירידה של הCOP (לחץ קולואיד אוסמוטי) שתגרום להלם היפוולמי כתוצאה מיציאת נוזלים לרקמה החוץ תאית. לעומת זאת, בקטואצידוסיס (במיוחד על רקע סוכרת) יש עלייה משמעותית בייצור השתן והמים נאבדים לשם ולכן נוצר מצב של התייבשות והוא זו שמביא לסימני הלם.(בין שאר הדברים שציינתי לעיל).

למעלה