Kels ומידע אודותיו

נירי ד

New member
Kels ומידע אודותיו

אני סטודנטית לרב"ע ועושה עבודה על ה Kels , אשמח אם משהו יוכל להגיד לי עד כמה כלי האבחון שמיש כיום ברב"ע.ובאילו אוכלוסיות בעיקר. בתודה מראש

על ה KELS

יעל שקד ברגמן ואני תרגמנו את ה KELS ואני עשיתי עליו תואר 2 . הבעיה היא שלא קיבלתי אישור פירסומו בעברית מהעמותה האמריקאית בעלי הזכויות. לכן לדעתי הוא לא נמצא בשימוש רב בארץ. בכל זאת ישנם מספר מקומות שמשתמשים בו. כפי שאת וודאי יודעת הוא מיועד לאוכלוסיה של בריאות הנפש במקור ונמצא מתאים לגריאטריה, פגור קל, נפגעי ראש וכו´. בארה"ב בוא אף קביל בבית משפט. במידה ותרצימידע נוסף אשמח לעזור טל

א רויטל

New member
התאוריה מאחורי../images/Emo53.gif

האם יש מאמרים או תאוריה מסויימת מאחורי ה kels אני אמורה להרצות עליו במסגרת ישיבת צוות רפוי בעיסוק לעד כה לא מצאתי . המון תודה מראש

מאמרים יש

בטוח שיש לך את ה KELS שם תוכלי להוציא מאמרים בנוסף שווה לקרוא * ASHER 1989 an annotated index of OT evaluation tools *ALLEN et al. 1992 OT treatment for physically & cognitively disabled *BORG & BRUCE 1994 OT STORIES תאוריות אני אוהבת את קילהופנר אבל כל תאוריה המתעסקת עם פעילות יום יומית ועצמאות לדעתי ניתן להתאים בהצלחה טל נ.ב אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך את המסטר שלי תני כתובת או את המאמר באנגלית הוא קצר יותר בדואר אלקטרוני טל

שרון ק

New member
טל,

הי, מאחר ויש התענינות באבחונים ופרטים עליהם ( ובגלל שאני אישית מרגישה שהיתי רוצה לדעת על יותר אבחונים שזמינים לנו) אולי אפשר לעשות לוח איבחונים שבו נוסיף שמות ופרטים של אבחונים, לאילו אוכלוסיה זה מתאים, יתרונות וחסרונות.. זה גם יכול להרחיב את הידע של המרפאות בעיסוק וגם לתת מידע לאנשים שמעבירים להם את האבחונים ומתענינים מה בדיוק הם עברו. שרון.

OK

הרעיון גדול, צריך אולי לעשות שעורי בית קודם: לבדוק שאין דבר כזה שכבר קיים בספריית האבחונים (אני יודעת שבאוניברסיטת חיפה וירושליים יש ספריית איבחונים של רב"ע, אני לא יודעת מה קורה בת"א). אם ישצריך להתלבט קצת בנושא.... אם אין אז יהיה נפלא שיהיה כזה דבר כאן אבל מראש אני אומרת שלבד לא אוכל להרים זאת!!!! טל

שרון ק

New member
אפשר להתחיל פשוט בשרשור של הודעות

רלוונטיות, ז"א שעוסקות באבחונים, תחת לוח מיוחד לזה בשאיפה שנשים (מב"ע) יגיבו לזה ויעדכנו את זה.. בקשר לספריות של האוניברסיטאות- זה משהו שנגיש גם לא לסטודנטים? דרך האינטרנט? יש לך אולי קישורים? תודה! שרון.

א רויטל

New member
תודה ועוד עזרה.../images/Emo63.gif

בKELLS שיש לי אין מאמר לכן אבקש ממך לשלוח את המאמר שהזכרת באנגלית לשותפתי להרצאה כי אני לא כ"כ מסתדרת עם הOUTLOOK שלי.איך אפשר להעביר את הE MAIL שלה בצורה חסויה?כל התאוריות שהזכרת מוכרות לי ואנו עובדות לפיהן.

רויטל, סליחה פיספסתי את ההודעה -

שלך אתמול ניתן להעביר לי את הדואר האלקטרוני כמסר אלי דרך תפוז קליק כפול על השם שלי טל

א רויטל

New member
שם המאמר באנגלית

אני מבקשת שתכתבי לי את השם המדוייק של המאמר ואם אפשר גם את מקורו. תודה

מאגר איבחונים../images/Emo131.gif

בישיבת וועד העמותה הוחלט לעשות מאגר של אבחונים בכל התחומים, לעזור לקבל אישור לתרגומים ולאפשר לכל מי שירצה לרכוש בצורה מסודרת ומאושרת. אם יש למישהו משהו לתרום בנושא אפשר להעביר לעמותה ולבקש להעביר לאורית דביר שלקחה על עצמה את הנושא.

האם היא יכולה לעזור מול ה AOTA

להם יש את הזכויות על ה KELS ואני לא מצליחה איתם? טל

בנוגע לגישה לספריה דרך האינטרנט

אני לא בטוחה שניתן להתחבר דרך האינטרנט לספריות האיבחונים, אבל שווה בדיקה (אני מוסיפה קישור לספרית אוניברסיטת ת"א וחיפה) נראה לי שלא צריכה להיות בעיה להכנס לספריה ולצלם שם. ואני כמעט בטוחה שלגבי איבחונים טוב מראה עיניים... אני אפתח ב"לוחות" על איבחונים על פי קטגוריות... טל

את צודקת

המאמרים לא פורסמו את עדיין יכולה לקבל את המחקר שלי התוצאות טובות מאד, ולהשתמש בספרות שכתבתי לך טל

למעלה