kekkon shinai פרק 3

johnny d

New member
נקודות מעניינות

בכלל לא חשבתי על כל הדברים האלו :)

אבל גם במערב שאמן יוצר יצירות למען האומנות, יש מטרה מאחורי האומנות.
נראה לי שהאומנות באה להנציח בצורה פיסית משהו שהאמן מעוניין או לשתף או לשמור לעצמו.

herouth

New member
ברור שזה לא חסר מטרה.

אבל במערב, כשלא מדובר בעבודות מוזמנות כמו פורטרטים או אנדרטאות, המטרה של האמן היא אישית: הבעה עצמית. פחות מעניין אותו אם מישהו אחר צריך את העבודה הזו.

johnny d

New member
הבנתי

מעניין, אז אולי אמנים יפנים הם גם סוג של אלטרואיסטים...

innocence

New member
לא בהכרח,

פשוט במקום להפיק הנאה וסיפוק עצמי מעצם היצירה (כמו ששמים דגש במערב), אלו היפנית מפיקים סיפוק מעצם השימוש באומנות שלהם או בהערכה שלה.
לא אלטרואיסטי בכלל.

johnny d

New member
ואו אני באמת לא מבין כלום

או כמו שמישל הסביר פה פעם 全部が分からない

mishel s

New member
לפחות את זה זכרת!! :)

זה לא מסובך.

במערב, אמן יכול לשבת בדירת סטודיו במנהטן ולצייר ציורים עד שתצא נשמתו. לאף אחד לא אכפת מזה ואף אחד לא צריך את הציורים המעפנים שלו, אבל הוא ימשיך לצייר. למה? כי הוא עושה את זה עבור עצמו, יש לו צורך בהתבטאות עצמית.

ביפן, לפי מה שאנו מגלים...
אם אף אחד לא צריך את הציורים שלך, אתה פשוט לא מצייר.
הרצון שלך לצייר לא בא פה בחשבון.
אם אתה רוצה לצייר אבל אתה לא מצייר משהו מספיק טוב שאנשים ירצו, אז אין ערך/טעם במה שאתה עושה, אין צורך בזה ולכן אתה מרגיש חסר תועלת, חסר פואנטה... ואתה פשוט לא עושה את זה.

milly12

New member
לא בטוח שזו מסקנה שמתאימה לכולם

לא הבנתי למה ביפן לא יהיו אומנים שייצרו בשביל עצמם וגם הם, בדומנ לחבריהם במערב, יצטרכו עבודה "רגילה" כדי לאכול...

herouth

New member
כיום אולי יש כאלה.

הטענה היא שהנטיה התרבותית היפנית היא לכיוון של אמנות שימושית.

זה כמו להגיד, נניח, שבישראל אנשים לא חוגגים את חג המולד. ברור שיש כאלה שכן - הערבים הנוצרים, וכן אנשים עם זיקה יהודית חלשה שהגיעו לישראל ממדינות שבהן החג הזה קיים. אבל בגדול - חג המולד איננו חלק מהתרבות הישראלית.

mishel s

New member
תגידי, מאקורה נו סווג'י(סוושי?)

לא נכנת על ידי עובדת בזמנה החופשי?
יכול להיות שזה יוצא מהכלל...
וגנג'י נו גאטארי?

herouth

New member
קשה לדעת בדיוק מה הסיבה שהם נכתבו.

יכול להיות שהם יוצאים מהכלל. אבל יכול להיות שהן כתבו את הסיפורים האלה כחלק מהתפקיד הקישוטי שלהן עצמן (כמו שפעם במערב נשים ממעמד גבוה היו לומדות פסנתר וציור וכל מיני דברים כאלה, כי אלה היו גורמים מושכי-גברים). יכול להיות שזה היה סוג של אימון בקליגרפיה. לך תדע.

innocence

New member
במדינה עם משאבים מוגבלים,

שחרטה על דגלה את היעילות, זה אפילו די מתבקש.

johnny d

New member
באמת

לא ידעתי שהגרוע מכל זה לשכב עם מישהו ככה סתם.
חשבתי שדווקא היפניות קלילות יותר בנושא.

אחותה חפרנית, אמא שלה קרציה עם כזו משפחה, פלא שהיא נשארה בבית עד גיל 35 XD

innocence

New member
נתת לי נקודה חדשה לחשוב עליה,

אולי בגלל שאני לא כל כך מקשיבה ליפנית (נו, זה קשה גם לעקוב אחרי השפה וגם אחרי התרגום...), אבל הקטע הזה של הזדקקות הוא מעניין מאוד.
תכלס אני יכולה להבין את ז. להרגיש שאף אחד לא צריך אותך זה כמו להודות בזה שאתה מיותר בעולם במובן כלשהו? כלומר, אם אף אחד לא צריך אותי אף פעם - בשביל מה אני כאן? וזה לא בהכרח צריך בדברים הממש גדולים, זה גם יכול להיות בדברים הקטנים, אני מניחה.

דווקא הקטע של הלאב-הוטל היה לי לגמרי הגיוני.
היא לא יכולה ללכת לבית שלה (כי הארוקו, זה לא באמת הבית שלה או לחילופין, הבית של ההורים שלה שמלא עד אפס מקום וגם ככה בעייתי כי הם מכירים את קיוסקה, אני מניחה ואי נעימויות) ואצלו בבית זה גם לא אפשרי - כי אשתו שם!
אז מלון הוא ללא ספק האופציה הכי סבירה. לפחות זה היה מלון מכובד ולא איזה חור מטונף ודוחה.

דווקא הקטע של המרצה נשמע לי הגיוני. אם זה אן במרחק הליכה לא גדול מהאוניברסיטה (הרי הבחורה עובדת שם בחצי משרה) אז הגיוני שהמרצה יגיע לשם. והפעם השנייה מרגישה לי כאילו זה כבר היה בכוונה, כי הוא מצא שם משהו שמצא חן בעיניו;)

גם אני, כמוך, הייתי מנסה להימנע עד כמה שאפשר מלפגוש אנשים מהחברה הקודמת שלי אחרי העברה שכזו - אבל אני כן יכולה להבין שהיא רוצה לראות את הגן. תכלס, זו יצירה שלה, בין אם היא לקחה חלק בהקמה בפועל או לא. ומכיוון שהעבודה שלה היא כל מה שיש לה והיא זו שמסבה לה גאווה ואושר, זה היה לי מוזר אילו היא לא היתה הולכת לראות אותו.

אגב, דווקא הקטע של המעטפות - זה ככה גם במציאות, מסתבר.
המורה שלי ליפנית ז"ל היה כותב לי מכתבים או מביא לי מתנות (כזה חמוד, היה מביא לי כסף ביינים, כאילו הייתי הנכדה שלו) במעטפה כזו בדיוק, והיה כותב את שמי לאורך אם כתה ביפנית:)

milly12

New member
בנושא הגן

גם אני מבינה את הצורך לראות את התוצאה מכיוון שהיא עבדה על זה. אבל אני לא הייתי מסוגלת להתנהג כמוהה: להיות מנומסת לעובדים האחרים ולחייך. אני הייתי רותחת מזעם. נראה לי שהייתי רוצה לזרוק את הכדים עליהם ועל הבוס... אבל היא כל כך מאופקת שזה מדהים.

mishel s

New member
לא מסכים לקטע של הצורך

כאילו, ברור שזה ככה שם, אבל נראה שאת מסכימה עם זה.
אני חושב שמי שצריך שיצטרכו אותו בסופו של דבר מקים משפחה וגורם לילדים להצטרך אותו וכו עד שהם גדלים ואז צריכים אותו בשביל לטפל בנכדים וכו וכו.
מי שיכול לחיות עם זה שהיחיד שצריך אותו זה הוא עצמו, כנראה יכול להשאר רווק לכל חייו ועל הצד השני, גם להרוויח מחופש לעשות מה שבא לו כל הזמן למשך כל החיים, כי הצד השלישי של זה שצריכים אותך זה שאנשים לוקחים לך זמן ומשאבים וכסף וכו וכו, משאבים שבאים על חשבונך, אבל אם אתה גם ככה מרגיש שבלי שצריכים אותך אתה מיותר ולמה אתה פה ומה תעשה? אז סבבה, לשני סוגי האנשים יש את דרך החיים שלהם.

innocence

New member
אני פשוט רואה איך ה הגיוני,

לא בהכרח מתוך הסכמה או משהו כזה.
אני רואה למה אנשים מסויימים יחשבו ככה או ירגישו ככה.

herouth

New member
למה שאשתו תהיה בבית אם הם נפרדו?

בכל אופן, בהתחשב ברמת הפרטיות בבית יפני, יש מצב שגם זוג נשוי היה הולך ללאב-הוטל. אם כי תמיד קיימת האופציה הממונעת, כמו סטודנטים (ראיתי את זה פעם באנימה, אז אני מניחה שזה מקובל גם ביפן).

מובן לי לגמרי שהיא רוצה לראות את הגן. אבל אני במקומה הייתי חומקת לגן הזה אחרי שכל העובדים הולכים... תכל'ס, זה גן, אף אחד לא מכניס אותו לכספת בסוף היום.

מעניין שנקודת הראות שלך בעניין ה"צורך" דומה לזו היפנית. הרי במערב זה שצריכים אותך זה לא בהכרח משהו חיובי. אומרים "ריחיים על צווארי" וכל מיני דברים כאלה. אני לא אוהבת שאנשים תלויים בי. גם מבחינת בן-זוג, אני חושבת שהאידאל במערב הוא פחות מישהו שצריך אותך, ויותר מישהו שרוצה אותך. אם לצטט את יונה וולך:

כי איתך זה רק בגלל שאני אוהבת
כי איתך זה רק בגלל שאני רוצה
כי איתך זה לא בגלל שאני חייבת
כי איתך זה רק בגלל שאני רוצה.

innocence

New member
לפי מה שהבנתי, זה אולם אירועים,

אז כן יש אבטחה וכאלו, לא? P:

ואני לא חושבת שזה לא הגיוני.
אם הם גרים ביחד, הם רבים, הבעל הולך מהבית כדי להרחק מאשתו (או שהיא מעיפה אותו) והוא הולך לישון במלון, או כמעט לשכב עם אקסית מהעבר במלון אהבה.

milly12

New member
אני לא חושבת

שהיפניים שמרנים כל כך מבינת סצנות סקס. ראיתי סדרות שאומנם לא היו סצנות בסגנון של סדרות אמריקאיות או דרום אמריקאיות אבל זה מובן מאליו מה היה או הולך לקרות....
אני חושבת שפשוט במקרה הזה התסרטאים (ונראה לי שאלו דווקא תסריטאיות) החליטו שזה לא מתאים לדמות.

למעלה