kekkon shinai פרק 3

mishel s

New member
kekkon shinai פרק 3

פתחתי בשם גאיה כי היא עסוקה בלא לפתוח את זה כרגע.
אחר כך היא תוסיף את מה שיש לה להגיד, אז אני אתחיל עם מה שיש לי להגיד!

(מקווה שראיתם כבר את הפרק, אם לא, לא להמשיך)

1
בהמשך למה שדובר עליו אחרי הפרק הקודם, אכן פה המרצה מדבר ספציפית על זה שבוסים במקומות עבודה עוזרים לשידוכים.

2
מוזר שרק עכשיו פתאום התחילו לחשוב על זה שלפני נישואין צריך להיות מערכת יחסים...
כמובן, עם אומיאיי לא היה מערכת יחסים לפני הנישואין...

3
אוף אוף אוףףףף!
מעצבן שכל כך מקשים עלי להאמין לסדרה.
שוב צ'יהארו יוצאת מהגוקון והולכת לאכול צ'יפס ירקות ובמקרה מתיישבת בדיוק ליד יוסוקה.
וכמובן שוב היא במקרה רואה את קודו בתערוכה
ושוב במקרה הוא פוגש אותה בפארק...
יש פה יותר מדי צרופי מקרים בשביל שזה יהיה אמתית. לא מאמין לזה, זה יותר מדי נוח.
אוף.

4
מילה משעשעת מהפרק
励ます
מה שמשעשע פה זה שהפועל הזה, בצורה המילונית שלו, נראה כאילו הוא כבר מוטה לצורה הנימוסית אבל בעצם הצורה הנימוסית תהייה
励まします
:)

5
עוד מילה שחזרה על עצמה המון בפרק הזה היא

縁; 江に(ateji) 【えん(縁); えにし(縁); えに; え(縁)】 (n) (1) fate; destiny (esp. as a mysterious force that binds two people together); (2) relationship (e.g. between two people); bond; link; connection; (3) family ties; affinity; (4) (えん only) opportunity; chance (to meet someone and start a relationship); (5) (えん only) {Buddh} (See 因・2) pratyaya (indirect conditions, as opposed to direct causes); (6) (えん only) (also written as 椽) narrow open-air veranda

במשמעות קשר בין אנשים במקרה של הפרק הזה.

6
מה זה השטויות האלו?!
הפרדה של כלי מטבח לרווקים בודדים ולמשפחות?
לא קצת הגזימו עם חוסר האמינות?
צריך להעביר נקודה, סבבה, אבל יש דרכים יותר אמינות...

7
הפתיע אותי שבעל הגלריה נתן לקודו את כרטיס הביקור שלו ביד אחת!!!
ממש בזלזול? או מה?
לא היה נראה שזה בזלזול...

8
אמונה שלא הכרתי שהזכירו מספר פעמים בפרק, אנשים שונים, עד שהבנתי שצריך לבדוק את העניין כי זה כנראה לא אקראי...
החוט האדום של הגורל...

במילון היה כתוב
赤い糸 【あかいいと】 (n) red string (traditionally fated lovers are joined by this unseen string, tied around one little finger of each)

ובוויקיפדיה
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_string_of_fate

המערבים מקבלים חצים מקופידון, למזרחיים קושרים חוטים לאצבעות

herouth

New member
בפרק הזה עלה קונספט שנתקלתי בו הרבה פעמים

והוא הצורך של היפנים שמישהו יזדקק להם. בלעדי זה - חייהם אינם חיים. גם הארוקו תוהה, אחרי שסבתא שלה לא מזהה אותה והעבודה שלה מצליחה להתבצע גם בלעדיה - אם אי פעם יהיה מישהו שיזדקק לה. המילה הזו - 必要 מופיעה בעוד מקומות. למשל, בשיחה של יוסקה עם היטומי בטלפון, הוא נובח עליה שהוא זקוק לה.

רואים את זה במנגות, באנימה, זו ממש אובססיה יפנית.

הצחיק אותי איך שהתסריטאים הצילו את צ'יהארו ברגע האחרון מהגורל הנורא מכל - לשכב עם מישהו ככה סתם בלי להתחתן. לא שהיא לא עשתה את זה בעבר, אבל לא בטלויזיה שלכם!

וכמובן - זוג יפני רוצה לעשות קצת אהבה. אז לא בבית שלו, לא בבית שלה (טוב, נניח שאין לה בית) - במלון אהבה.

שימו לב איך שהמרצה לפתע פתאום נכנס גם הוא במקרה לחנות הפרחים הקטנה. תכל'ס, בהתייחס לדבריך, מישל - אני חושבת שאפשר לכעוס על זה פחות, כי אני לא חושבת שהם מתכוונים שזה ייתפס כפגישות מקריות. נראה לי שהם דווקא מנסים להציג את כל מה שקורה בסדרה כ"גורל". כולם נפגשים שם כי ככה זה - הם קשורים זה לזה. מבחינתם זה אולי 偶然 אבל אנחנו נמצאים בעמדה של מי שיודע את האמת. ואכן גם המרצה לפתע מגיע מהאוניברסיטה - שנמצאת במרחק רכיבת אופניים מהחנות, לפי הפרק הראשון - פעמיים לאותה חנות פרחים.

אני עדיין לא הצלחתי לפענח את מה שמניע את קודו. מהפרק הראשון יש לי בעיה איתו. בחור נחמד? כן. יש לו איזושהי בעיה עם הציור? ברור. אבל מה בדיוק העניין איתו ואיך זה קשור למוטיב הנישואין, אני עדיין לא יודעת.

איזה מניאקים החבר'ה בגוקון? מה רע לכם ללמד את צ'יהארו את המשחקים שלכם במקום להוציא אותה מהכלל? היה מזיק לכם שתי דקות להסביר לה ולכולנו מה זה פאני-פאני גיים?

ואיזו חפרנית מעצבנת אחותה הקטנה.

לגבי כרטיס הביקור - נראה לי שבמקרה זה מדובר במישהו שמציע לו עבודה, ולא באיזושהי היכרות שבה שני הצדדים צריכים להיות מנומסים כי הם לא מכירים זה את זה. גם תזכור שהכבוד הוא כלפי הכרטיס עצמו, אז אם מי שנותן עושה את זה ביד אחת אז הוא נוהג זלזול בעצמו, לא?

הפרק הזה התמקד הרבה יותר מהקודם בהארוקו. החלק שנראה לי מוזר היה שהיא החליטה ללכת לראות בעצמה מה קרה עם הגן שהיא עיצבה. אני הייתי מתחמקת בכל דרך מלפגוש את כל אלה שהכירו אותי במעמדי הנישא הקודם. וזה היה מביך בדיוק כמו שאמור היה להיות.

לא נראה לי הגיוני שהסבתא זכרה אותה מהיום למחר על כך שהביאה לה זר פרחים, אבל לא זכרה אותה בתור הנכדה שלה. בדרך כלל זה הולך הפוך. זוכרים דברים ישנים ולא חדשים.

שיעשעה אותי המעטפה של הודעת ההתפטרות. גם זה סוג של טקס יפני שחוזר על עצמו. תמיד מעטפה שכתובה ככה לאורך ומקופלת בצורה הזו - בכל המנגות, האנימה, והדרמות.

mishel s

New member
נראה לי שגם קודו

ועניין הציור קשור לקטע של ה HITSUYOU.
הרי ברור שהוא לא מצייר יותר כי התמונות שלו לא מכרו.
כלומר, הסיבה היחידה לצייר היא שמישהו צריך את הציורים שלו וקונה אותם.
אחרת, כמו שצ'יהרו אמרה, הוא יכול לצייר לעצמו כי הוא אוהב לצייר.
אבל מה הטעם לצייר אם אף אחד לא צריך את זה?
לעומת זאת בתערוכה של הקוהאי שלו הוא התרשם שכבר חצי מהציורים נמכרו מפתיחת התערוכה.
כלומר, את ציירת טובה - כי אנשים קונים את הציורים שלך, כלומר מישהו צריך את יכולות הציור שלך ואיך שאת מפרשת את הקאנבס.
לעומת זאת, כשהוא מצייר...אף אחד לא צריך את הציורים.

עוד משהו שהתחיל לעצבן עד שהם בעצמם הבינו כמה זה מגוכח היה הרצף התנצלויות של צ'יהרו וקודו אחד לשני על מה שאמרו...
כל אחד מאשים את עצמו ומתנצל וחוזר חלילה בהגזמה...בעע

herouth

New member
הקטע הזה בא להדגיש שיש להם נקודות אופי

...משותפות, ובפרט, חוסר הביטחון. אם כי לפחות אצל צ'יהארו זה לגמרי סותר את העובדה שבשיא האסרטיביות היא התנחלה אצל הארוקו. לגמרי לא 気を使う.

mishel s

New member
אגב

טוב שציינת שזה הפרופסור שמגיע לחנות הפרחים.
לא זיהיתי אותו בתור הפרופסור :)
חשבתי סתם אחד...

דווקא זה לא מפריע לי מבחינת המקריות, אפשרי לחלוטין שזה יקרה.

milly12

New member
אולי יתברר שהפרופ' רווק

או גרוש ויתחיל משהו בינו לבין הארוקו. זה כמובן לא יהיה משהו ברור אלא רמיזה לאפשרות...

mishel s

New member
ובנימה זאת

איזה עוד דמות יש בפרק שעוד לא "עשתה" כלום?
יש את הדמות של התלמידה של הפרופסור שגם עובדת בחנות הפרחים.
האם היא שם רק כדי לקשר בין שני העולמות האלו ולצייר במחברת?
חוץ מזה, בפרקים הראשונים דווקא חשבתי שהבוס של הארוקו רוצה ממנה משהו אחר... בסוף התברר שהוא סתם רוצה להוריד אותה דרגה :)

herouth

New member
הבוס של הארוקו כבר היה איתה.

כבר בפרק הראשון היא הסבירה שהיא פיתתה אותו (ולכן מבחינתה יום הנישואין שלו דחף אותה לשתיית בירה בפארק).

innocence

New member
אני גם לא מבינה את ההקטע של הסטודנטית

ולמה הקוסם מארץ עוץ כל הזמן.

innocence

New member
אני מאמינה שיש משהו מעבר,

אני לא מאמינה שיפנים ישתמשו בסימבוליזם, כשלמעשה הוא לא אומר שום דבר.

johnny d

New member
יכול להיות שאת צודקת

יכול להיות שלמחבר התסריט יש משהו עם הקוסם מארץ עוץ.

יכול להיות שיש איזה מטאפורה כאן, על דרך קסומה להגשמת חלומותיהם של הדמויות בסיפור.

innocence

New member
או שבעצם לכל אחד חסר משהו,

וביחד נוכל להשיג את המטרות שלנו? P:

mishel s

New member
כשאמרת שלכל אחד חסר משהו

פתאום קפץ לי לראש...
אולי כל אחת מהדמויות בסדרה מקבילה לאחת הדמויות מארץ עוץ?

יש לנו את האריה, הדחליל, איש הפח ודורותי...(וטוטו גם)...
למי מתאים מה?

herouth

New member
וואלה! איזה רעיון מגניב.

דורותי זה היא בעצמה.
האריה - קודו (כי הוא צריך קצת אומץ).
הדחליל - צ'יהארו (כי היא צריכה קצת שכל)
איש הפח - הארוקו (כי היא צריכה קצת לב).

mishel s

New member
בדיוק ההקבלה שאני עשיתי

ומי הקוסם מארץ עוץ? הפרופסור...

herouth

New member
גם על זה חשבתי.

אם כי זו לא יכולה להיות הקבלה לעומק - כי זה אומר שהוא בסך הכל מתחזה.

semuelf

New member
זה לא אומר שהוא מתחזה

אלא שאין לו תשובות קסם, וכל אחד צריך למצוא בתוך עצמו את מה שחסר לו.
... מה שמאוד מתאים לפרופסור שמדבר על אהבה ונישואים.

למעלה