katakaha- איך כותבים ל'?

arvivlx

New member
katakaha- איך כותבים ל'?

חיפשתי וחיפשתי ואני מעוניין לדעת איך כותבים בקאטאהא li,lo,la וכו'?

שרית(^_^)

New member
Ra Ri Ru Re Ro

לא מצאת כי התעתוק של ה"ל'" היפנית לרומאג'י (אותיות לטיניות) היא R ולא L. ההיגוי היפני של העיצור הוא משהו בין L ל R (עם טיפ טיפה D). ra ri ru re ro - ברומאג'י ら り る れ ろ - בהירגאנה ラ リ ル レ ロ - בקטקאנה

arvivlx

New member
תודה רבה!

אז איך מבדילים בין הגייה של ל' ל-ר'? נגיד שאני רוצה לכתוב לירז בקטקאנה?

שרית(^_^)

New member
אין ביפנית הבדל בין ל' ל- ר'

קיים עיצור אחד, שכפי שהסברתי נהגה כמו משהו בין R ל- L + קצת D ובאופן שרירותי הוחלט לתעתק אותו ל-R הלטיני, למרות שהוא לא בדיוק נהגה כמו R. לכן השם לירז יכתב ביפנית rirazu ובקטקאנה リラズ

arvivlx

New member
כן כן

יצא ככה בטעות, מה לעשות, ואם כבר, אז מה ההבדל בין קאטהקנה להירגנה? חוץ מכל הסילסולים, כמובן

שוגי26

New member
שאלה טובה!!!

היראגנה וקאטאקאנה נותנים את הצליל הפונטי של המילה ולא את משמעותה לעומת זאת קאנג'י כן שאות אחת מייצגת מילה או משמעות כמו בסינית !

GnomeBubble

New member
הוא שאל מה ההבדל בין

קאטקאנה להיראגאנה ולא מה ההבדל בין שניהם לבין קאנג'י.
אז ל-arvivlx, על השאלה הזאת ענינו כל כך הרבה פעמים, שיש לה מקום של כבוד ב-FAQ. השאלות היחידות שהן יותר נפוצות ממנה זה אולי "איך כותבים את השם שלי ביפנית(/סינית, מה ההבדל?)" ו"מה רשום בקעקוע הזה?" (רגליים אמיצות או כסא מתחשב בדרך כלל). וסליחה מראש על הציניות, היא לא מופנית כלפיך, אלא כלפי העולם באופן כללי.

שוגי26

New member
gnomebubble san!

רק חבל שאתה הולך סחור סחור ולא עונה על התשובה ! עדיין לא ענית על התשובה אז אל תפנה ביקורות כלפי אנשים אחרים ! כמו שנאמר "קשוט עצמך אחר כך קשוט אחרים " ועל זה עוד נאמר "די לחכימה ברמיזא ולשטייא בכורמיזה"(וזה לא היה ביפנית דווקא בארמית):)

arvivlx

New member
צודקים

פשוט לא היה לי כח להסתכל, אבל עכשיו משאני יודע את התשובה, תפסיקו לריב

0Pandemonium0

New member
לא רבים, ומצטער אם זה הרושם שהתקבל,

רק הבהרתי את תשובתו של גנומבאבל, שלא הייתה ברורה לשוגי

למעלה