kaspersky2014 או nod32

Piav

New member
אתה מוזמן לקרוא את המבחנים האחרונים שפורסמו

אני בדרך כלל לא מאמין בהשוואות שכאלו מכיוון שפרמטרים רבים נמדדים ועלולים להשפיע על בחירתך. מבחינת יכולות ההגנה נטו, יש יתרון מסוים לKaspersky (אתה מוזמן לעיין במבחנים של AV-Test, AV-Compratives, MRG ו-Dennis Labs שפורסמו כאן בפורום - השתמש בפונקציית החיפוש).

אני ממליץ לך לנסות את התוכנות ל-30 יום ולראות כיצד הן משתלבות במערכת שלך כי אין לזה תחליף. לפעמים תעדיף תוכנה שההשפעה שלה על המערכת שלך מבוטלת ולהתפשר על יכולות ההגנה במידה מסוימת, מאשר לבחור בתוכנה בעלת היכולות הטובות ביותר אך גם ההשפעה הרצינית ביותר על המערכת.

קוריוז קטן: בזמנו רציתי מאוד להשתמש בBitDefender אך במשך 30 ימים של בחינתה במערכת שלי, הבנתי שזה חסר סיכוי. תופעות הלוואי שנגרמו מקומית אצלי, ולחלקן לא היה תיעוד באינטרנט בכלל, היו בלתי נסבלות. אז הנה דוגמה למוצר בעל יכולות הגנה פנומנליות, שאולי לא יהיה מתאים לכולם, למרבה הצער.

תודה. ותכלס בשורה התחתונה

למשתמש הממוצע יש לדעתך צורך להשקיע 100 בשנה באנטיוירוס בתשלום או מספיק להשתמש באבסט החינמי?

Y. Welis

New member
לדעתי לאלה שבתשלום (בעיקר ESET) ביצועים טובים

יותר, ופחות הכבדה על המערכת (שיקול שלא מופיע במבדקים, לרוע המזל, אחרת אני די בטוח שהיינו רואים את ESET בראש הרשימה).

Piav

New member
האמת שזה דווקא נבדק, וEset לא מככבת

מדד Performance בAV-Test (כאן למטה) ומבחן אוקטובר של AV-Compratives. המתודולוגיה מפורטת בדוחות עצמם.

Y. Welis

New member
התוצאות לא מתקשרות לנסיוני האישי

שלפיו AVIRA ו-AVAST הרבה מתחת ל-ESET ב'קלילות'.

אני אגב מדבר על גירסה 4 של ESET (שאולי עדיין מתעדכנת לעיתים). 5 ו-6 היו כבדות יותר ואולי משתוות. עדיין ה'זריזות' שלה לדעתי היא מהטובות.

Piav

New member
לגיטימי

יכול להיות שהמשקולות שלך שונות, כמו שיוג'ין קספרסקי הסביר. זה לא עצר אותו מלהתאים את עצמו למשקולות הרווחות כמו שאתה רואה

Piav

New member
צריך גם לזכור ששימוש בגרסה ישנה לא כדאי

זו לא חוכמה גדולה להשוות גרסאות ישנות לחדשות כי הן פשוט מכילות פחות. לפעמים הרבה פחות.

ע"י בחירה בגרסה ישנה אתה מוותר במודע על טכנולוגיות המוטמעות בגרסאות החדשות. בגרסה 5 למשל, הוטמעה מערכת המוניטין הקולקטיבית, מערך HIPS וAnti-Stealth כנגד Rootkits. בגרסה 7 (הנוכחית) הוטמעה מערכת לזיהוי והדיפת ניסיונות ניצול פרצות אבטחה ושודרגה יכולת הדיפת אתרים ע"פ מוניטין.

Eset מתאימה את עצמה, או לפחות מנסה, למציאות המתפתחת. בשורה התחתונה, ממש לא כדאי להישאר מאחור. גרסה 4 סוגרת בקרוב שלוש שנים מאז העדכון האחרון.

Y. Welis

New member
הבעיה שאני פריק של ביצועים. כל שיפור במהירות

שווה לי יותר מהגנה, שממילא לא קריטית (הימנעות מגלישה ב-IE היא אחת ההגנות הטובות ביותר).

קיימת לעיתים גם תחושה ש-AV מנסים להצדיק את קיומם, דרך 'רעש וצילצולים'. כלומר מימשק צבעוני, הודעות מערכת ואחרות; שתרגיש שהתוכנה לא סתם 'יושבת לה', אלא עובדת קשה בשבילך.

אני מעדיף את זה הפוך. שהתוכנה לא תיראה כלל, אלא תתמזג במימשק, ולא תורגש. שכל פעולותיה ישארו מאחורי הקלעים, חשאיות ככל הניתן. בלי להשאיר סימנים; כמו מתנקש טוב או נינג'ה.

Piav

New member
כל עוד לא נקשרת לתוכנה בתשלום מסיבה מסוימת,

ישנן תוכנות חינמיות שבהחלט עונות על הצורך. אני מקווה שהדיון הבא יענה לך על השאלה ויבהיר מדוע, מתי ולמה כדאי לשקול רכישה.

אני חושב שבחירה שקולה ומודעת של תוכנה חינמית יכולה בהחלט להיות מקבילה לרכישה של מוצרים מסוימים עבור משתמשים ממוצעים. די בסקר מבחנים אובייקטיבים כדי לקבל תמונת מצב מבחינת מדדי הגנה (כמעט תמיד תראה שתוכנה חינמית כזו או אחרת מתעלה על הרבה מתחרות בתשלום), והשאר ניסוי וטעייה, כלומר, בחינת המוצר במערכת ובחינת התאימות לדרישות שלך.

שורה תחתונה לשים AVIRA חינמי ולישון בשקט?

(אני לא יודע אם הנתונים שנבדקו בדוח של AV מתייחסים לגירסה החינמית של AVIRA או לזו שבתשלום..)
אם התשובה חיובית, האם יש משהו נוסף שצריך לעשות מעבר להתקנת אנטיוירוס?

Piav

New member
לזו שבתשלום (IS)

Avira בגרסה החינמית מתנה מנגנון הגנה בסיסי (סינון אתרים) בהתקנת סרגל כלים שעלול לפגוע בפרטיותך. הבדלים נוספים ומשמעותיים בין הגרסה החינמית לגרסה שבתשלום מקשים על קבלת אומדן טוב מהמבחנים (תניח שהציון נמוך יותר עבור הגרסה החינמית).

את השורה התחתונה, כמו שכבר אמרתי, אתה נותן. המלצה שלי או של חבר פורום אחר רלוונטית בעיקר לעצמנו. נתתי לך את כל המידע שאתה צריך. תבחן את החלופות החינמיות המובילות בשוק (רמז: Avast, AVG ולאחרונה גם Panda, על Avira אני מעדיף שלא לדבר כרגע) וקח אחת מהן לנסיעת מבחן. לא מתאים? תחליף (אחד היתרונות בפתרונות חינמיים)

מעבר להתקנת אנטיוירוס רצוי לעדכן את המערכת מתי שעדכוני מערכת/יישומים זמינים. במידה ואתה משתמש במערכת ישנה מWindows 7, ניתן לדון גם בהתקנת חומת אש.

תודה רבה!

החלטתי להחליף את AVIRA לAVAST שבמחשב הנייח בעקבות מה שהסברת.
לגבי הלפטופ בן השבוע אני קצת יותר לחוץ והיית שמח לנצל את השעות האחרונות של הBLACK FRIDY כדי לקנות את קספרסקי (או משהו אחר שתמליץ עליו)
מה אתה חושב על רכישה דרך אמזון? אתה מאמין שאוכל להפעיל גם בארץ?
http://www.amazon.com/Kaspersky-Internet-Security-2014-3User/dp/B00E6ONJJU/ref=pd_cp_sw_0

Piav

New member
לא. זה אפילו מצוין שם למטה.

Not for sale or activation outside the USA, Canada and Caribbean. Regional restrictions apply.

Piav

New member
שים לב שהקישור מפנה למבחן ביצועים

כלומר, צריכת משאבים ומידת ההכבדה על המערכת ולא הגנה. המבחנים הרלוונטיים מבחינת פרמטר ההגנה הם זה, וזה. yehuda131 פרסם כאן מבצע של BitDefender מאתר היצרן (אמור להיות בינלאומי). גם Emsisoft (שמשתמשים במנוע של BitDefender) הוזילו את המחיר ב30% (והוסיפו שלושה חודשי שימוש) כעת. כמו שאמרתי, אני ממליץ קודם לבדוק איך התוכנה רצה אצלך במחשב ולוודא שיש לך אופציה לRefund אם בכל זאת תחליט שלא מתאים לך (נדמה לי שעבור BitDefender ו-Emsisoft יש אופציה כזו).

המוצר הבסיסי מספיק או כדאי intarnet security?

בהצעה של bit defender (כמו גם בהרבה חברות אחרות) מופיעות כמה רמות של מוצרי הגנה. אני יכול להסתפק בבסיסית או צריך לפחות את הבינונית? (intarnet security)
אני גם לא מבין אם במבחנים של AV בדקו את הגרסה הבסיסית או אחת מהמתקדמות יותר...
http://www.bitdefender.com/media/html/blackfriday2013/?pid=SEM_NA_BlackFridayHeist

כשאני אומר במבחנים של AV אני מתכוון לזה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=170&MessageId=172044429
ולמבחן הביצועים הזה:
http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/11/avc_per_201311_en.pdf

Piav

New member
בדרך כלל ניתן להסתפק בבסיסי

אלא אם אתה זקוק לחומת אש, מסנן תכנים לא הולמים ומסנן דואר זבל. משלושתם חומת האש היא הקריטית ביותר, אבל ניתן בהחלט להסתפק בזו של חלונות החל מWindows 7.

למעלה