Kardamena ,Kos

Kardamena ,Kos

האם מעשהו היה בKardamena בחוף הדרומי של קוס?
מעוניינים לדעת מה העומק שם ואם אפשר להעביר שם לילה

zina71955

New member
זה הנמל המועדף עלי באי קוס.

בכניסה/יציאה רצוי לקחת את צד שובר הגלים הדרומי (הגדול) משום שיש בפתח silting שמקטין את העומק מהאמצע צפונה. על יד ראש שובר הגלים העומק הוא 2.5-3 מטר. אפשר להעביר שם הרבה יותר מלילה. עגינה עצמית ים תיכונית לרציף שמול המסעדות שבו יש מים וחשמל בחינם. בעונה זו יש מצב שלקראת ערב הרציף מתמלא ואז אפשר להעביר לילה A/S ברציף שובר הגלים. משמר החופים לא יתן יותר מזה משום שרציף זה משמש כלי שייט של נוסעים מדי פעם. העיר עצמה קרתנית מה והיא מרכז תיירות לבני נעורים מ UK כך שהלילות שם בעת הזו די סואנים.

קוס

אחרי ייחום של משא ומתן עם המרינה בקוס שלא הניב תוצאות נכנסנו לנמל. יש שם מקום עגינה מוקצה ליאכטות, גן הוא כביכול מנוהל ע״י המרינה אבל הם לא מציעים זאת כאופציה . אז למעוניינים יש להם טלפון נפרד 2242023115 והם עונים לVHF ערוץ 74
המקום מוגן יותר והמרינה, יש אבטחה ומומלץ

zina71955

New member
נראה שהיא מתכוונת לנמל העירוני של העיר קוס שבאי קוס

משום שמה שהיא מתארת לא מתאים למרינה של קוס. ואם אני טועה, אז נראה תגובה שלה hopefully .

עפר ג

New member
קוס

מישהו ביקר לאחרונה בקוס ויכול לעדכן עד כמה חריפה בעיית הפליטים מסוריה?
אני כרגע בסימני ומתכנן לצאת חמר לקוס.

תודה,

עפר

מסתובבים פליטים באי תחת העינים פקוחות של השלטונות.
זה לא ממש מפריע.

zina71955

New member
הייתי שבוע בקרדמנה ביולי ושם לא הרגשתי דבר.

יש להניח שזה מתאים יותר לעיר קוס, שם הריכוז הגדול ביותר של תושבם.

doront64

New member
הפליטים בקוס

הייתי לפני כשבועיים בעיר. יש מאות רבות של פליטים, שחלקם ישן באוהלים ברחוב ובמדשאה ממש ליד המעגן העירוני. לא נתקלתי בבעיות, וזה היה לפני ההתנגשויות האחרונות, אבל היתה תחושה לא נעימה. עגנו בסוף במרינה, במחיר שהיה לא נורא, במיוחד לאוגוסט - כשלושים יורו ללילה לסירה של 37 פיט.

בקרדמנה, כפי שזינה ציין, לא היתה בעיה של פליטים כלל, אלא שזו עיירה רועשת וממוסחרת, אם כי העגינה טובה.
מי שרוצה לעגון על עוגן במקום שקט יחסית - אפשר לעגון במפרץ kefalos כ 10 מייל מערבית לקרדמנה, בחלק הדר' מע' של קוס. אפשר לרדת שם לחוף עם דינגי. הבעיה היחידה - ברוח צפונית חזקה יכול להיות שם קצת קופצני, ובמקרה של דרומיות אין הגנה כלל, אבל הסיכוי לרוח דרומית בעונה הזו נראה קטן.

zina71955

New member
ב Kefalos המפרץ הקטן שמדרום לרציף/מזח מוגן לחלוטין

מצפוניות. ובדרומיות אפשר לעגון על יד נמל הדייגים הקטן שהוא מוגן . ואפשר גם להיקשר בצפוניות לצד הדרומי של המזח אם הוא פנוי.יש שם מקום ל 2 סירות A/S .

למעלה