Kappl ואישגיל

J3di

New member
Kappl ואישגיל

היי,
אנחנו חושבים להתאכסן בסמוך לאתר Kappl המחירים שם משמעותית יותר זולים מאישגיל
מאחר ואנחנו כנראה נהיה עם רכב, חשבנו לנסוע כל בוקר לאישגיל
תהיתי אם למישהו בפורום יצא להתאכסן ב-Kappl או באחת העיירות הסמוכות שדורשות נסיעה לאישגיל - האם זאת הייתה חוויה טובה/רעה/שווה/לא שווה את המחיר מול המרחק, האם למשל נסעתם עם רכב והיו פקקים בבוקר שזה לא השתלם לעשות את כל הטרטור הזה מידי בוקר ?
תודה!

RockyMountain

New member
תשובה

אני ואשתי לנו בקפל.
http://www.smoothhound.co.uk/austria/kappl417430.html
היה לנו רכב שכור. אבל יש גם סקי-בוס.
אין שום בעיה לנסוע יום יום לאחד האתרים: אישגיל, סי, גלטור או להישאר בקפל.
בערב קפל יותר שקטה אבל מי שמעוניין יכול לנסוע לאישגיל.
אתרי הלווין: קפל, סי, גלטור נהדרים למי שסולד מן ההמון (באישגיל בפברואר). לא ניתקלתי בפקקים מלבד התור למעליות באישגיל עצמה.
תהנו...

J3di

New member
תודה, לגבי קפל

ראשית, תודה רבה על התגובה !
&nbsp
לפי מה שראיתי קפל עצמו הוא אתר מאוד קטן שאפשר לסיים את כל המסלולים בעניין של כמה שעות / חצי יום גלישה
חשבתי שברוב הימים ניסע לאישגיל עצמה, ונחרוש שם את האתר, אם נסיים אותו נזרום בהמשך לאתרי הלווין שציינת
&nbsp
מדבריך אני מבין שלא הייתה לכם בעיה יום יום לנסוע בבוקר עם הרכב ולהחנות באישגיל עצמה, אגב, איפה חונים שם בסמוך למעלית ? יש מעלית שעדיף לחנות לידה (ראיתי שיש 3) ?
אגב, יצא לכם אני מניח לאכול בחוץ ברוב הזמן, יש לך המלצות למקומות טובים בקפל / בסביבה (או מאיפה להמנע)?
אנחנו בטוח נאכל א.ערב בחוץ ולכן חשוב לי לדעת שיש אופציות למסעדות סבירות באיזור (במרחק הליכה או נסיעה קצרה)
&nbsp
אם יש לך עוד טיפים כלשהם שעולים לך לראש לגבי העיירה/האיזור אני אשמח לשמוע (מקום טוב/זול לשכירת ציוד וכד'..)

RockyMountain

New member
עוד תשובות

אני חייב לציין שנהנו הרבה יותר לגלוש בקפל וסי מאשר באישגיל. יתכן בגלל שהיינו בשיא העומס (פברואר). אישגיל עצמה היא אתר צנוע למדי בגודלו (יחסית לשלושת העמקים למשל) וניתן ביומיים לגלוש ברוב האתר. יתר על כן, אנחנו סבלנו מצפיפות שהתבטאה בתור ארוך למעליות בבוקר, בצהריים צפיפות במסעדות וצפיפות על המסלולים. לעומת זאת באתרי הלווין צילמנו הרבה פעמים זה את זו לבד לגמרי - וזה כבר כף אמיתי עבורנו.
אל תהיה טרוד בעניין החניה באישגיל. יש להם סדרנים שמכוונים את הבאים. החניה קרובה מאד למעליות.
לגבי הארוחות. ארוחות בוקר הכנו לעצמנו בצימר. השאירו לנו ליד הדלת בבקר: חלב טרי, ביצים ריבה, לחמניות.
בערב אכלנו בחוץ במסעדות שהומלצו ע"י בעלת הצימר הנחמדה. (היא טענה שאף פעם לא ראתה יהודים לפנינו, ושכחנו להזכיר לה שברונו קרייסקי היה יהודי).
בערב ניסינו לבלות באישגיל אבל האמת שכל הפאבים והשיכורים לא עשו לנו את זה.

SPnage

New member
kappl זה כפר קטן ושקט

אין שם בכלל מה לעשות, יש איזה פיצריה אחת ואולי שתי חנויות.
האתר שם הוא ממש פצפון, סדר גודל של החרמון ואפשר לגמור את כל המסלולים שם בשעתיים. נחמד אולי לחצי יום.
הנסיעה לאישגיל היא די נוחה, בערך 10-15 דקות בכביש שחוצה את העמק.
רק צריך לקחת בחשבון שקאפל עצמה נמצאת למרגות ההרים ולא בעמק עצמו, ויש עלייה די תלולה בכניסה לעיירה. אם יורד שלג והכביש לא מפולס (מה שקרה כשהיינו שם) חייבים שרשראות שלג כדי לטפס את העלייה.
אם שווה לשלם את המחיר או לא זה תלוי בכם ומה חשוב לכם. באופן אישי אני חושב שהרבה יותר נוח לישון במרכז אישגיל ולהיות מרחק הליכה מכל המסעדות, חנויות ופאבים. זה הרבה פחות נוח כשרוצים לצאת בערב ואז צריך לנהוג הלוך וחזור, ובקאפל עצמה אין בכלל מה לעשות אחרי שעות הגלישה.

למעלה