Kanji

MajinDR

New member
Kanji

טוב , אז ככה . סמתי לב ש אנשים שואלים באיזה ספה הKANJI סינית אן יפנית "תשובה" גם וגם - לפני 3000 שנה הסינים נתנו ליפנים "במתנה" את הKANJI , זה לא משנה "בהיזה שפה" כתוב ה סימן זה וא אחר , רק צורת הביתוי משתנה . יש גם KANA - מחולקת ל 2 HIRAGANA/KATAKANA

MajinDR

New member
NIGORI & MARU

NIGORI מאל אותיות יש שתי קווים (") נקרים NIGORI רק בטורים KA,SA,TA,HA MARU מאל אותיות יש איגול (*) הנקרא MARU יש רק בטור HA

SimchoN

New member
כן אבל

נתת טבלה של התנועות, עם עיצור אחד (אני חושב, אני ראיתי רק N) אתה יכול לשים טבלה של העיצורים כולם? (לא תנועות כמו רא, שא, קא, וכו')

CountDust

New member
אין ../images/Emo13.gif

ביפנית אין עיצורים (חוץ מ N) - אלא רק תנועות

SimchoN

New member
אז

איך למשל אני יכול לכתוב את השם שלי (אור) אורו? אורא? אורי?

CountDust

New member
נכון - אבל לא בדיוק... ../images/Emo13.gif

זה היה בסביבות המאה ה4 לספיר. היפנים, שלא היה להם כתב עדיין (שזה מפגר למדי יחסית לתרבויות אחרות) והושפעו מאוד מסין שהייתה מדינה מתקדמת, דומיננטית וחזקה, אימצו אלמנטים תרבותיים וטכנולוגיות רבות מסין - ובין השאר גם את הכתב הסיני (למרות שהשפה הסינית והשפה היפנית שונות לחלוטין). תרומה נוספת לכך הייתה הגירה של משפחות חשובות ומלומדות מקוריאה (שהייתה בשליטה סינית) ליפן.

luriluri

New member
יש לציין...

כי גם המטבעות ביפן פותחו רק במאה ה6-7... בהחלט מאוחר יחסית לתרבויות אחרות... למעשה, אם זה מעניין מישהו, המטבעות הראשונים של היפנים היו אובלים (אליפסות) ולא עגולים

MajinDR

New member
אי אי אי

משפת ב יפנית מורקב מ HIRAGANA / KATAKANA תלוי מה רושמים ו KANJI OK ? HIRAGANA / KATAKANA זה ה "א , ב , ג ,... " שלנו

למעלה