Justin Hayward

zambush

New member
Justin Hayward

חבר´ה שאלה חשובה (בשבילי), מה אתם חושבים על Justin Hayward? אני יודע שהוא לא מהפכני, וגם לא פרוגרסיב מובהק, אבל בכל זאת יש לו כמה קטעי רוק סימפוני מעולים, וכמובן קול סבנטיזי הדומה באופן מפתיע לקולו של איאן אנדרסון. למען האמת, האלבום Blue Jays בכול זאת קצת פרוגרסיבי, אולי בגלל שהוא הושפע מסביבתו שהתקיימה באותה תקופה (1975), מה דעתכם? אודה אם תענו בכנות.

Justin Hayward

הגיטריסט והסולן הנצחי (כמעט) של Moody Blues, הלהקה הנמנית על האבות המייסדים של הרוק המתקדם, יחד עם Procol Harum ו Pink floyd. הייורד הצטרף מהאלבום השני של הלהקה, שהיה להיט היסטרי ונחשב בעיני רבים כאלבום הרוק המתקדם הראשון: Days of future past הייורד היה אחד הגורמים לשינוי שחל בצליל של הלהקה והוא ללא ספק היה גיטריסט מאד מיוחד ומוכשר. בשנות השבעים הוא החל בקריירת סולו, והוציא כמה אלבומים יחד עם John Lodge, נגן הבאס של הלהקה. האמת שהאלבום הראשון שלהם מוצלח ביותר, כך גם האלבום הראשון של הייורד לבדו, אותו הזכרת. לאחר מכן, הייורד החל למחזר את עמצו והאלבומים הבאים פשוט נשמעים דומים. אין בכך כדי לבטל את הייחודיות שבשירה שלו והנגינה המקסימה והעדינה שלו על הגיטרה. יקי

zambush

New member
נו, כל יום לומדים משהו חדש

גם אחרי שמסיימים את התיכון, מי היה מאמין? אני אקח את הערותיך לתשומת ליבי, ובכל אופן תודה על העשרת הידע המוסיקלי שלומי

zambush

New member
לאחר פשפוש במאגר הדיסקים של אבי

גיליתי את האלבום "On The Threshold Of A Dream" של המודי בלוז, והוא לא נשמע פרוגרסיב כל כך - הרבה שירים קצרים, ומזכיר מאוד את "החיפושיות". אמנם יש שם שירים טובים, אבל אני אמשיך לשמוע את "שירים מהיער".

למעלה