Jurassic 5 - Feedback

Jurassic 5 - Feedback

כתבתי את הביקורת הזאת לאתר של הליקון היפ הופ, אבל הם עוברים עכשיו כמה שינויים, אז אפרסם את זה כאן. איפשהו בשלהי 1998 ראיתי קליפ מאוד לא אופייני בטלוויזיה: בין כל הפאף דאדי-ים והפוג'יז-ים עם הקליפים עתירי המיליונים שלהם פתאום נתקע אוטו גלידה באמצע מגרש משחקים מלא בילדים, מתוכו בקעו 6 מבוגרים שעשו ראפ מגניב על לופ של פסנתר Fאנקי, התאהבתי. לחבורה קראו Jurassic 5 (בואו נקרא להם J5 מעכשיו, טוב?) ולשיר קראו "Concrete Schoolyard" . מאז דאגתי לבדוק את כל מה שהם מוציאים. גיליתי ארבעה ראפרים שעושים ראפ קצבי, מאוד מלודי (היות והם שרים בהרמוניה כמעט את כל הפזמונים) ומאוד מהוקצע מחבר'ה שלא קשה לראות שהחיים שלהם הם היפ הופ, הם לא פה בשביל הכסף והתהילה, הם עושים את המוסיקה כי הם פשוט אוהבים ומעריצים אותה. יחד עם חברים בהרכבים כמו Dilated Peoples וה Black Eyed Peas (כן! הם!) הם עמדו בראש המחתרת המוסיקלית המשובחת של ההיפ הופ בקליפורניה. תריצו קדימה ל-2006 והלהקה צומצמה למספר ההולם של 5 חברים כי הדי ג'יי Cut Chemist החליט שבא לו להתמקד בקריירה סוליקו, החברים ב Black Eyed Peasהפכו למגה-סטארים שלא מחזירים טלפונים ורק J5 שלנו - אחרי EP אחד ושני אלבומים - עדיין לא מוכרים את הכמויות שהם אמורים למכור (למרות שהם מקבלים כבוד רב מכל מי שבאמת יודע מה קורה...). אז הפעם הם הלכו על בטוח והביאו את ה Dave Matthews Bandלסינגל הראשון הקיצי והמצוין "Work It Out" (והנה הקליפ המאוד משעשע שלו שעושה צחוק מג'ורג' בוש, שעושה צחוק מהעם שלו). הם הביאו גם את המפיק החם של הרגע – Scott Storch – כדי שיפיק להם את הלהיט בפוטנציה ""Brown Girl, התוצאה היא כמו רוב ההפקות של הבחור – צפויה להחריד. רמת הראפ של החבורה הזאת יכולה להציל כל שיר מנפילה, כל הראפרים ובמיוחד Chali 2na הג'אמוס עם הקול העמוק מים המלח (תדמיינו מה היה קורה אם בארי ווייט היה מתחיל לראפרפ...) הם מקצוענים אמיתיים והכימיה ביניהם היא לא פחות ממושלמת. הדי ג'יי הנותר בהרכב Nu-Mark מחזיק על הגב את רוב מלאכת ההפקה וכמו תמיד הוא מספק ביטים עם הרבה זיקה לימי הזהב של ההיפ הופ – שנות ה-80. כאן טמונה הבעיה של האלבום, צריך להיות עיוור כדי לא לשים לב שJ5 מאוד אוהבים את האולד-סקול, ובתור חבר'ה עם יכולת ראפ כל כך גבוהה חבל שהם תקועים קצת יותר מדי בעבר במקום לקחת עניינים קדימה. השיר Radio הוא דוגמא מושלמת – בעוד החבר'ה מדברים על הצורה שבה הם התחברו להיפ הופ בהתחלה, הביט נשמע יותר מדי כמו הלהיט של The Game ו 50 Cent משנה שעברה "How We Do" (שבעצמו היה שיר מחווה לאולד-סקול), למרות הכל השיר חמוד ביותר. "Red Hot" דופק בראש כמו שיר טוב של NWA ול " Turn It Out" יש צליל עתידני ממכר אבל "Baby Please" הוא הקטע הכי נועז באלבום, החבר'ה מאמצים את הצליל הקופצני של הדרום החם עם חצוצרות נוסח Outkast וראפ בקצב כפול. התוצאה מקסימה, אלו שירים כאלו שמראים איך ראפר באמת טוב יודע להתאים את עצמו לכל מסגרת וJ5 עומדים במשימה כמו גדולים. כמו בכל האלבומים שלהם, הם חותמים בקטע אינסטרומנטלי והפעם זהו Canto De Ossanha המעולה בניחוח הלטיני. אבל השיא האמיתי נמצא דווקא בהתחלה – "Gotta Understand" הוא מלאכת סימפול למופת וברגע ששומעים את הקול המלאכי של Curtis Mayfield נכנס פנימה – אי אפשר שלא להתאהב. שורות מגניבות כמו מה שיש לאותו Chali 2na להגיד לאלה ש"מתחמקות מכדורים כמו בן סטילר" (תתרגמו את "כדורים" לאנגלית ותבינו...) רק משבחות את השיר... לסיכום, החבר'ה עדיין שומרים אמונים לשורשים של התרבות שאותה הם מייצגים (חוץ ממאמצי קרוס-אובר פחות מוצלחים כמו ""Brown Girl או יותר מוצלחים כמו "Work It Out") ובכך שהם נותנים את הכבוד המגיע למייסדים בעבר, הם שומרים על המעמד שלהם באליטה של ההיפ הופ כיום. לצערי הרב הלהקה הכריזה לאחרונה על פירוק, אבל בתעשייה שבה אפילו המתים ממשיכים להוציא אלבומים, פירוק נשמע כמו עניין זמני בלבד. נ. חסיד

**yoav**

New member
ג'וראסיק 5 התפרקו?????

להההה חבל אחד ההרכבים שאני יותר אוהב, ובמיוחד האלבום השני שלהם, שכחתי את שמו לרגע.... פידבק אלבום לא רע בכלל אם כי נראה לי מחזיק מעמד פחות מהשניים הקודמים המלצה ככה לשיר אדיר Thin Line ביחד עם נלי פורטדו מתוך האלבום השני, מדבר על הגבול הדק שבין ידידות לאהבה, ואיך ברגע אחד הכל נהרס מומלץ מאוד

**yoav**

New member
ועוד דבר...

Red Hot מתוך פידבק, אחד השירים היותר שורפים שיצא לי לשמוע במועדונים ובברזילי בפרט בזמן האחרון, באמת שיר אדיר עם וייבים מטורפים

בהחלט...

אחד הקטעים המצוינים, אבל קשה שלא לדמיין את איזי, קיוב, רן ודרה זורמים על כזה ביט, לא ככה?

**yoav**

New member
אממ...

ת'אמת שלא עלה לי בהתחלה, רק עכשיו אני קצת שם לב לזה... חוץ מזה אתה אומר את זה כאילו זה דבר שלילי או משו?

KarenTheGoddess

New member
פשוט מאוד..

האלבום לא כזה מעניין והוא לא שרד לאורך זמן הוא היה בין הסממנים הראשונים של ההתפרקות יחד עם העזיבה של קאט

תחזרי אליו עכשיו

ותגלי שיש לו את הרגעים שלו. גם אם הם לא במיטבם כאן, זה עדין יותר טוב מ-90% מהראפ גיים.

volatile

New member
אלבום מרדים

וחבל כי חיבבתי את החבורה. בהחלט לא אלבום שעושה חשק לשמוע אותו עוד פעם.

skretch

New member
האלבום איכזב

בשמיעה הראשונה והשנייה הבנתי שהסאונד יהיה טיפה שונה כי הם רוצים לשנות טיפה את הסטייל שלהם, וגם בגלל שקאט עזב. בשמיעות שלאחר מכן התחלתי להתאכזב. לא בגלל שהם משנים טיפה את הכיוון, בגלל שהם ירדו ברמה. באלבומים הקודמים שלהם הייתי ושומע והייתי נהנה, פשוט נהנה. הביטים המעולים כמו ב- Break, ושיר כמוContribution שאתה מרגיש שיש להם מה להגיד. באלבום הזה יש שירים שמרגישים לי כאילו ג'וראסיק הלכו לכיוון שהם לא בטוחים בו ממש, ואחרי האלבומים שהם ממש טובים לדעתי קיבלתי אלבום שהוא ברמה פחותה.

parnar

New member
אני מקשיב עכשיו לאלבום הראשון שלהם

אלבום מעולה, ממליץ לכולם לבדוק אותו

איפה קטעים כמו ?SWING SET

וכל טראק אחר מ QUALITY CONTROL מה שכן אני חייב להזדהות עם Concrete Schoolyard שגם אני הכרתי לראשונה ומאז הם קנו אותי! כבר ב POWER IN NUMBERS הם הראו קצת עייפות למרות כמה להיטים וטיונים שורפים! נראה שפשוט יצא להם הפאנק והגרוב מהמפרשים איפשהו בדרך...

TakTik

New member
אלבום בעיקר מאכזב

אני חושב שקלעת בול בנקודה כשאמרת על החזרה שלהם לשנות ה80... זה פשוט לא נשמע טוב כמו שזה אמור. כנראה העזיבה של קאט קימיסט פגעה בהם יותר ממה שחשבנו. כמו שעדי אמר, חסר איזשהוא גרוב שהיה שם פעם, עד היום אני מתענג על הקטע הסוגר של קוואלטי קונטרול (Swing set) המטורף. דוגמא מושלמת לכל מה שלא היה באלבום הזה, וחבל. בעצם, אולי זה לטובה שהם התפרקו, אני חושב שאפשר לשמוע דברים הרבה יותר טובים מכל אחד מחברי ההרכב (וכמובן, בעיקר צ'אלי 2נה הגדול...שיוציא כבר את הבכורה שלו)

כולכם אומרים שהתאכזבתם

אבל מהם הקטעים שדווקא כן אהבתם? אגב, שמתם לב שהמדבקה על האלבום משוויצה ב"הופעת אורח של מוס דף" ובדיעבד היא מסתכמת בכמה משפטים שהוא אומר (אפילו לא מראפראפ!) באחד השירים.

Or Amit

New member
תרשו לי לגחגך

J5 לא איבדו את הרעננות שלהם, הם היום ההרכב היחיד בראפ האמריקי שנותן וייב של פאן מכל אחד מהשירים שלהם. הם אמנם לא חדשניים כמו הקאסט, אבל כשמוס דף מאבד את עצמו ברחבי הגלקסיה, קומון הולך לחפש אותו, טאליב מרסק את עצמו לאלבום כושל באינטרנט (פחות מבחינת איכות, יותר מבחינת הפצה), BEP נשמעים מסחריים יותר מהזמר שמסחר אותם (ג'יי טי) ומאנשים כמו קיו-טיפ לא שומעים בכלל, J5 הם האלטרנטיבה הכי טובה שנשארה לפוזיטיב היפ-הופ (אגב, את הרוטס אני משאיר בחוץ כיוון שהם פשוט לא עושים היפ-הופ). החדשות על פירוקם הם אכן חדשות ישנות, אי שם במהלך הסמסטר הקודם עשיתי album review באנגלית בלימודים על האחרון שלהם. אז הם היו מסחריים יותר באלבום האחרון, זה בטוח, אבל לדעתי הם לא איבדו את הוייב הכל-כך ייחודי שלהם (למרות חסרונו המורגש של קאט קמיסט).

למעלה