Julia Dream

soyokoko

New member
Julia Dream

השיר האהוב עלי ביותר של פינק פלויד הוא ג'וליה דרים, שיר שהפנט אותי מההתחלה. שמעתי אותו המון, אבל אני עדיין תוהה- מה המשמעות מאחורי המילים? על מה השיר מספר? מה המסר? מקווה שמישהו כאן הבין ויוכל לעזור לי....

כן, זה שיר יפהפה

ואחד השירים הכי אהובים עלי שלהם גם כן. זהו אחד השירים הראשונים שרוג'ר ווטרס כתב. ככל הנראה, השיר נכתב בתחילת 1968. ווטרס עדיין מנסה כאן, במודע, לחקות את סגנון הכתיבה של בארט, ואת הנושאים שהעסיקו אותו.
Sunlight bright upon my pillow Lighter than an eiderdown Will she let the weeping willow Wind his branches round Julia dream Dream boat Queen Queen upon my dream Ev'ry night I turn the light out Waiting for the velvet bride Will the scaly armadillo find me where I'm hiding? Julia dream Dream boat Queen Queen upon my dream Will the misty master break me? Will the key unlock my mind? Will the following footsteps catch me? Am I really dying? Julia dream Dream boat Queen Queen upon my dream​
בדומה לשירים של בארט, יש כאן התייחסות לעולם הפנטסיה והדמיון, תוך עירוב של חלומות וסיוטים, פחד ורומנטיקה. הדבר המושך, מושא האהבה, הוא גם הדבר הטומן בחובו פחד, אובדן ואף מוות. השיר הוא יוצא דופן בין שיריו של ווטרס, שפיתח סגנון כתיבה יחודי ואישי משלו, בהמשך הדרך. הוא יוצא דופן גם מבחינה נוספת: יש כאן שיתוף פעולה פורה בין ווטרס לבין ריק רייט, דבר שנהיה יותר ויותר נדיר עם הזמן.

soyokoko

New member
ומשמעות השיר?

תודה על ההתייחסות, באמת מעניין הרקע לשיר, אבל אני רוצה גם לדעת על מה השיר מדבר, מאיפה מגיע ארמדילו? מי זו ג'וליה? מה קורה כאן?

בשיר אין "עלילה"

ואין דמויות. אלו הם דימויים, אלגוריות. כמו שיש בדרך כלל בשירה ובספרות. "ג'וליה" היא דמות של אשה אהובה, נערצת, על-אנושית, "מלכת החלומות" של הדובר. היא מסמלת את הכיסופים הרומנטיים שלו, והריחוק בינו לבין מימוש כיסופים אלו. הארמדילו מסמל את הרוע, המכשולים והפחדים העומדים בינו לבין המימוש כנ"ל. לפחות כך אני מבינה את זה. זוהי הרי חיה אקזוטית, די מכוערת (אם כי בעיני היא חמודה. ווטרס כנראה לא ראה זאת כך). נסה/נסי לקרוא את המילים כשירה - אולי כך זה יהיה יותר מובן. כמו שקוראים את אלתרמן, נניח.

brotos

New member
נצל"ש: האלבום-relics

מה אתם יכולים לספר לי עליו? לא מצאתי עליו כלום סקירה הגדולה שרבינו ברייטמן עשה עליהם. השיר הזה (julia dreams) משם, לא?

Relics

ראה את הפרטים מלאים בדיסקוגרפיה של הפורום. Relics היה אלבום אוסף שיצא בשנת 1971. הוא כלל בעיקר קטעים שיצאו כסינגלים (הן צד א' והן צד ב') בתקופת בארט, ונהיו עם הזמן קשים להשגה, מסיבות מובנות. כן נכללו קטעים מ-More והשיר Biding My Time, שהיה חלק מ-The Man and The Journey. Julia Dream היה צד ב' של הסינגל It Would Be So Nice שיצא בתחילת 1968 (צד א' נכתב ע"י ריק רייט, שהיה אז כותב השירים השני הבולט בלהקה, אחרי בארט). והערה אישית: לא נוח לי לראות אנשים משתמשים בביטויים כמו "רבינו" או "מלך" במסגרת דיונים בפורום. זה לוקח את הפורום למקומות שלדעתי אינם רצויים, ומציג את הפורום בצורה שאינה נכונה. לא אומר לכם, חלילה, כיצד לכתוב, אך אנא קחו את זה לפחות לתשומת לבכם, וחישבו פעמיים לפני שאתם משתמשים בביטויים סופרלטיביים כנ"ל.

brotos

New member
נו, באמת.

שקוראים בפורום אגדות רוק לאריק קלפטון בשם אדמו"ר זה חלק מהז'רגון הייחודי לאותו פורום. כך גם שמכנים את האתר AMG בתואר "התנ"ך". אני ממש לא מבין מאיפה בא כעסך. אני חושש שאת נעשית תוקפנית יותר ויותר בזמן האחרון- תקופה קשה, אה?
דרך אגב, רב זה לא כזה נורא: רב הוא מנהיג, מוביל עדר. ברייטמן הוא כיום אחד אחד הדמויות המובילות בסצינת הפרוגרסיב הע-צ-ו-מ-ה שיש בישראל.

במחשבה שניה

אני מעדיפה שלא להתייחס לתרבות הדיון הקיימת בפורומים אחרים. בתפוז יש קרוב ל-1000 פורומים, ובכל אחד מהם תרבות דיון משל עצמו. וזה לגיטימי לגמרי (במסגרת תקנון "תפוז"). תרבות דיון המקובלת בפורום אחד, יכול שתהיה לא מקובלת באחר. אי-הנוחות שאני חשה לנוכח ביטויים כאלו נובע מכך שהם משקפים, למעשה, ביטול-עצמי מצד הכותבים. וגם, לעיתים, פרובינציאליות מסויימת. ועוד כמה דברים, שלא אכנס אליהם. בין היתר, אני חוששת שהתבטלות-עצמית זו עומדת מאחורי חששם של חלק מהגולשים מלהשתתף בדיונים בפורום, למשל בפרוייקט השירים; חשש מלומר את דעתם ואת אשר על ליבם באופן חופשי ומתוך הערכה עצמית. הפורום שלנו אמנם נמצא בקטגוריה של "פורומי מעריצים", אבל אני לא חושבת שכותרת זו משקפת נכונה את הפורום. היא בוודאי לא משקפת נאמנה את היחס שלי למוסיקה ולמוסיקאים. "הערצה" - כמו לקרוא למקורות מידע מסויימים "התנ"ך" או למוסיקאים "אדמו"ר" - נמצאת בסתירה להערכה וקבלה עצמית, ומונעת חשיבה פתוחה, חופשית, והבעה עצמית. מעבר לכך, אני לא חושבת שקיים קונצנזוס בקרב כל חברי הפורום לגבי היותם של מושאי ההערצה זכאים ליחס כזה. כך, מי שאינם חושבים, למשל, שגילמור הוא "מלך", ירגישו שלא בנוח אם יחשבו שקיים קונצנזוס כזה, ויימנעו מהשתתפות בפורום. תעיפו מבט, למשל, על פורום מייקל ג'קסון. באשר לתוקפנותי לאחרונה - אכן תקופה קשה. ראו תמונה עדכנית שלי להלן.

brotos

New member
במחשבה שנייה #2

לאחר שקראתי את הסברייך אני חושב שאני מסכים איתך. מצד שני, אם אני יסכים איתך, זה גם סוג של התבטלות-עצמית בפני המנהלת |חושב מה להגיד...רגע...|. בכל אופן, מקבל את טענותייך במלואם. טוב, וברוח הדברים: דארק- סייד, חרא- אלבום. סתם, סתם.

למעלה