במחשבה שניה
אני מעדיפה שלא להתייחס לתרבות הדיון הקיימת בפורומים אחרים. בתפוז יש קרוב ל-1000 פורומים, ובכל אחד מהם תרבות דיון משל עצמו. וזה לגיטימי לגמרי (במסגרת תקנון "תפוז"). תרבות דיון המקובלת בפורום אחד, יכול שתהיה לא מקובלת באחר. אי-הנוחות שאני חשה לנוכח ביטויים כאלו נובע מכך שהם משקפים, למעשה, ביטול-עצמי מצד הכותבים. וגם, לעיתים, פרובינציאליות מסויימת. ועוד כמה דברים, שלא אכנס אליהם. בין היתר, אני חוששת שהתבטלות-עצמית זו עומדת מאחורי חששם של חלק מהגולשים מלהשתתף בדיונים בפורום, למשל בפרוייקט השירים; חשש מלומר את דעתם ואת אשר על ליבם באופן חופשי ומתוך הערכה עצמית. הפורום שלנו אמנם נמצא בקטגוריה של "פורומי מעריצים", אבל אני לא חושבת שכותרת זו משקפת נכונה את הפורום. היא בוודאי לא משקפת נאמנה את היחס שלי למוסיקה ולמוסיקאים. "הערצה" - כמו לקרוא למקורות מידע מסויימים "התנ"ך" או למוסיקאים "אדמו"ר" - נמצאת בסתירה להערכה וקבלה עצמית, ומונעת חשיבה פתוחה, חופשית, והבעה עצמית. מעבר לכך, אני לא חושבת שקיים קונצנזוס בקרב כל חברי הפורום לגבי היותם של מושאי ההערצה זכאים ליחס כזה. כך, מי שאינם חושבים, למשל, שגילמור הוא "מלך", ירגישו שלא בנוח אם יחשבו שקיים קונצנזוס כזה, ויימנעו מהשתתפות בפורום. תעיפו מבט, למשל, על פורום מייקל ג'קסון. באשר לתוקפנותי לאחרונה - אכן תקופה קשה. ראו תמונה עדכנית שלי להלן.