JRI - הזמנת תעודות

JRI - הזמנת תעודות

בוקר טוב, קשה להאמין אבל עד היום לא הזמנתי תעודות מפולין. הדפסתי טופס הזמנה מ-JRI ואני לא בטוחה איך לבצע את התשלום. אשמח לעצות. תודה רבה,

האם קראת כבר המאמר במדריך../images/Emo35.gif

במדריך העברי לגנאלוג (קישור בטאגליינס), בקטיגורית "אזורי מחקר"
"פולין", ישנו מאמר שנכתב בשיתוף פעולה של שלושה מן המומחים שלנו לפולין (talia olva, gcarmi, zogu) בדיוק בנושא זה... אני מניח שאחרי קריאתו, עדיין יהיו לך שאלות, אך נראה לי שזהו הצעד הראשון... ארנון

bilen

New member
אני הזמנתי לפני כשנה עם כ-אשראי

וזה היה ממש קלי-קלות! אחרי שאת יוצרת את הרשימה שלך, עם נתוני התעודות שהזמנת, את מוסיפה את נתוני כרטיס האשראי ומשגרת בדואר לכתובת בפנסילבניה שרשומה שם. כעבור מספר ימים את כבר רואה את החיוב בכרטיס האשראי בחשבון שלך ובהמשך את מקבלת את התעודות (אני קיבלתי כעבור כחודשיים).

קראתי שם שאפשר, אבל...

את חושבת שבטוח לשלוח בדואר פרטי כרטיס אשראי? נראה לי קצת מפחיד, לא?

bilen

New member
יותר בטוח מאשר בפקס......

אני שלחתי בדואר מהיר שהוא במסירה אישית, עלה קצת יותר, אבל מאוד רציתי לקבל את המסמכים.....

הלני

New member
גם אני מפחדת...

אבל מתכוונת להעיז ולבצע ההזמנה בקרוב. מאיזה ארכיון את תבצעי ההזמנה? אולי נוכל ל'שלב כוחות' ולחסוך בהוצאות? הלני

הלני

New member
1 = 15$ , 2 ויותר = 10$ למסמך

בדקי שו בהנחיות ואם בשלוחת טרנוב של ארכיון קרקוב עסקינן...אולי נתאחד? אני צריכה להזמין רק מסמך אחד....

wow1

New member
העסקה היא מול ה Jri-Poland ולא מול

הארכיונים ואין כל משמעות להזמנה מרוכזת או מבוזרת, המחיר לא ישתנה. איל.

wow1

New member
אבל כמו שחי ממגה ממליץ תשהי את

העסקה עד שה $ ירד. איל.

הלני

New member
האם הבנתי נכון?

לפי ההנחיות, הזמנת מסמך אחד מארכיון מסוים עולה 15$ ןלכך נוספים דמי משלוח. מ- 2 מסמכים ומעלה - 10$ למסמך. מכיון שאני צריכה הזמנת מסמך אחד בלבד, חשבתי לאחד הזמנה עם מישהו שמתכוון גם כן לבצע הזמנה משלוחת טרנוב של ארכיון קרקוב.

talia olav

New member
הבנת נכון. לכן כדאי להזמין תמיד

לפחות 2 תעודות מארכיון מסוים.

הלני

New member
תגובה 2:

כל העברת מס. כרטיס אשראי בפקס או באינטרנט מפחידה.... הלני

wow1

New member
הפחד במחסור. מומלץ לעשות בו שימוש

רק היכן שהוא נדרש באמת. תשלום באשראי באינטרנט לא אמור להפחיד. הקפידי לשמור קבלות ולעבור על הדוח החודשי הנשלח מחברת האשראי. במקרה הגרוע תגלי חיוב שלא היה ולא נברא ותדווחי לחברת האשראי. חברת האשראי תבדוק ותזכה אותך. לשם כך את משלמת דמי ביטוח, כמה עשרות שקלים בשנה. איל.

bilen

New member
אני עושה את זה כבר 10 שנים

אבל רק מול גופים רשמיים, מוכרים (רשתות של בתי מלון, חברות גדולות, נותני שירות מקצועי....). אי אפשר להתקיים בלי זה אם רוצים להשיג כל מיני שירותים. תמיד לזכור שאם את נוהגת באחריות, מול גופים כאלה - חברת האשראי מגבה ומבטחת אותך. וכאן כתחנות דלק, לא שכפלו אלפי כרטיסים?

lutz2

New member
אסנת חזן שלום לך

אני הזמנתי בזמנו תעודות לידה של הורי, אנני זוכר גרגע אם זה היה דרך URI או דרל השגרירות אך שילמתי בשקלים בבנק ישראל פולניה בתל אביב אך תבררי בשגרירות, היום אני מאמין התהליך יותר פשוט,

למעלה