JOYMAX טיפול 12000 שאלות

prostudio

New member
JOYMAX טיפול 12000 שאלות

שלום חברים אני מתקרב לטיפול 12 אלף ב JOYMAX שנת 2007 , דברתי עם המוסך והם אומרים שהטיפול עולה כ 1400 שקל לפני מע"מ בעוד שאני צריך לשים להערכתי עוד 500 שקל על ברקסים חדשים (לא יכלה להגיד לי / לא ידעה מה עלות של ברקסים חדשים) האם שווה להשקיע 2000 שקל בטיפול 12 אלף או כבר לנצל את המצב ולשדרג לכלי חדש או כלי אחר. דעתכם ?

Tranuc

New member
עבודה בעיניים...

זה מה שזה ולא טיפול , קרוב ל1600 ש"ח טיפול בקטנוע שהעלות שלו 24000 אלף ש"ח , באוטו זה כבר עולה פחות , מה כבר יש לטפל שם ? להחליף רולים , רצועה , כיוון שסתומים ? למוסך זה מקסימום הוצאה של 250 ש"ח כולל שעת העבודה של הפועל , אז למה לקחת 1600 ? אני אישית הייתי עושה את הטיפולים בעצמי בקטנוע , ראיתי כמה פעמים איך עושים טיפול במוסך וזה הספיק לי... לפי דעתי , תנסה ללמוד לעשות בעצמך , זה לא מסובך מדי , רק שזה דורש השקעה ראשונית על הכלים... אבל עם הכלים ועם החלקים להחלפה זה לא ל1600 (כמובן שלך זה יקח יותר זמן מאשר זה לוקח להם במוסך...)

אז רגע .....

מחיר טיפול 20,000 בטי מקס ... מגיע ל כמעט 3000 ₪ מה עומד מאחורי הגניבה הזאת ?! מה כבר מחליפים שהמחיר כזה גבוה ?

ADaM4U2

New member
אז תחליף לכלי אחר גדול יותר מן הסתם..

אז כל פעם שתגיע לטיפול 12,000 תשדרג תכלי? תנסה לברר במוסכים אחרים מחירים, ולפי זה תראה פחות או יותר כמה אמור לעלות הטיפול.

אורי-

New member
לא מדוייק.

בקטנועים יש חלפים שעולים הרבה ומוחלפים בתדירות גבוהה. ברכב מחליפים בעיקר פלאגים , שמן ופילטרים. אותו כנ"ל גם באופנוע, אגב. בקטנוע מחליפים את חלקי הווריאטור המתבלים, ככל שהקטנוע חזק יותר כך החלקים יהיו יקרים יותר. אני אישית מטפל לבד בחלפים מקוריים, ועדיין חוסך המון זמן וכסף. טיפול לבד מצריך השקעה בכלים ייעודיים ואת הספרות הטכנית + ידע בסיסי. עם כלים נכונים, אין צורך במוסך. פירקתי גם גלגל אחורי וגם ווריאטור, ולא הזדקקתי לשירותי מוסך. נקודה שרצוי לזכור - גם היצרן לא מחייב להחליף הכל. לדוגמא -אם מפרקים ווריאטור והרצועה עדיין לא יבשה ועדיין במידה הנכונה - אין סיבה להחליף אותה. אם הרולים עדיין עגולים ובגודל + משקל בתחום התקין - אין צורך להחליף. עד כמה שזכור לי - הנוזלים הם הרכיב היחידי שחובה להחליף ואין דרך לאבחן את מצבם כדי לחסוך החלפה. לכל השאר - פילטר אוויר, רצועה, שרשרת טיימינג, רפידות, דיסקים, מיסבים, צמיגים, פלאג, רולים, משולשים וכו' יש מדדים לבחינת התקינות (עובי מינימלי, מרווח מינימלי, שלמות ואחידות הרכיב).

dudmel

New member
1400 לפני מע"מ???

אני עשיתי טיפול 12,000 בJM במוסך מורשה של מטרו - 1200 ש"ח כולל מע"מ. שונא את מטרו.

dudmel

New member
הבהרה - לא עשיתי את הטיפול במטרו,

אלא במוסך מורשה של מטרו.

למעלה