joint rotate direction problem

GambiT AW

New member
joint rotate direction problem

בשלד שהכנתי יש 3 עצמות המציינות את הרגל. רגל אחת הוכפלה במירור ויש IK על שתי הרגליים3. העצם השלישית ברגל אחת מקבלת רוטציה (רגילה, בלי קשר ל IK) נכונה והשניה עובדת הפוך מכיוון הרוטציה. ניסיתי לשחק עם ה scale ועם ה local rotation axis וכלום. יש רעיונות ?

h u s k y

New member
אולי היית צריך לתת כיפוף קל לרגל

כשמת את ה ik solver, ככה לכוון את end goal לאן שאתה רוצה שהיא תסתובב.

GambiT AW

New member
זה לא ה IK

הג'וינט המדובר לא מחובר ב IK, הוא בקצה שלו ולא בתוכו. הסיבוב הוא ידני. ברגל אחת זה עובד סבבה ובשניה הפוך.

GambiT AW

New member
עוד שאלה - חיבור כבל לאובייקט

אני צריך ליצור כבל המחובר לשני אובייקטים נפרדים המחוברים ב Perent ומסתובבים על ציר. שהכבל יהיה מחובר לשניהם ויעבוד עם סיבוב הציר ביניהם. הכבל ממודל בפוליגונים. ניסיתי להשתמש בשלד בתוכו אבל לא ממש עבד לי מבחינת החיבור.

מיכאל ג

New member
אובייקט מסוג HOSE

נמצא ב- extended primitives נדמה לי. אתה יכול לעשות LINK לכל צד שלו לחלק אחר והצינור ביניהם ימתח. יש עוד שיטות, זו הכי פשוטה ומנסיון של מידול משהו דומה מאוד, עובדת.

ofer2003

New member
יש כמה אפשרויות

בעקרון אפשר לעשות את זה ע"י יצירת הכבל ע"י EXTRUDE על SPLINE ולשמור על ההיסטוריה ואז לשלוט בSPLINE בכל מיני שיטות - לדוגמא CLUSTERים. אופציה נוספת היא באמת לעשות ריג של שרשרת עצמות ואז אפשר לשלוט עליהן ע"י SPLINE IK. אם אתה באמת רוצה להרשים (ולעבוד פחות בשלב האנימציה) אתה יכול להפוך את הSPLINE IK לMAYA HAIR ולעבוד עם האוביקטים ושהכבל יזוז ע"י DYNAMICS ואם אין לך מושג על מה קישקשתי עד עכשיו כדאי לך לשים את ידך על SCRIPT שנקרא cgTkDynChain שעושה את כל זה בצורה די אוטומטית. ואם (כמה ואם אפשר, הא?) אתה גם רוצה לעבוד עם הSCRIPT ולדעת מה שאתה עושה שים ידך על הDVDים של CGTOOLKIT לריג, שם מסבירים איך הסקריפט עובד, איך כותבים אותו ולמה. בהצלחה.

למעלה