John the Revelator - הארה

SITEAM

New member
John the Revelator - הארה ../images/Emo62.gif

טוב, אני מניח שאני לא הראשון שמגלה את זה, ואני גם בטח לא מחדש כלום, אבל שמעתי היום את הדיסק והקשבתי יותר לעומק למילים של השיר, והגעתי למסקנה שזהו שיר אנטי-דתי לנצרות אז מי היה "ג'ון המגלה"? יוחנן...ובעצם הכוונה בשיר לספר בברית החדשה The book of revelation, שבו מסופר על חזון יוחנן... לצערי, לא יצא לי להתעמק בחזון, אבל יהיה מעניין לקרוא ולהבין למה מרטין כל כך כועס עליו...

הגר26

New member
זה אכן יוחנן הזה

שכתב את הספר. מרטין למעשה התבסס בכתיבה של השיר על שיר גוספל עממי שנקרא ככה, שנכתב בשנת 1930 בערך ע"י מישהו בשם Blind Willie Johnson (ברור כ"כ שהוא רד-נק דרומי...
). אלו המילים של השיר המקורי:
Who's that a-writin'? John the Revelator !Who's that a-writin'? John the Revelator !Who's that a-writin'? John the Revelator Hey, the book of the seven seals !What's John a-writin'? About the revelation Hey, book of the seven seals Well, I who or who would I be, thousands cried of holy Found the fountain, son of our bible God Daughter of Zion, Judah the lion He redeemeth and he bought us with blood John the Revelator, great advocator Gets'em on the battle of Zion Lord, tellin' the story, risin' in glory "Cried, "Lord, don't you love Well, Moses to Moses, watchin' the flock Saw the bush, well, he had to stop "God told Moses, "Pull off your shoes I let the flock go, well, you I choose​
ואכן יהיה נחמד לדעת מה החזון. מה שכן, נראה לי שגילינו לאיזה זרם בנצרות מרטין לא משתייך

aviGODFATHER

New member
לדעתי זה השיר הכי חלש באלבום...

בגלל זה לא ממש התעמקתי במילים (אבל דווקא כן הורדתי לפני כמה שבועות את השיר John The Revelator שעליו מרטין ביסס את השיר)

למעלה