joe satriani

bralon1

Member
joe satriani

האם הוא מנגן גם ג'אז? אני יודע שהוא ניגן עם פאט מרטינו ביצירה ellipsis.

cyber2200

New member
סאטריאני

אחד הגיטריסטים הגדולים של כל הזמנים. מנגן כל סגנון ממטאל עד ספרדי. בין היתר לימד את סטיב וואי שגם מוגדר כאחד הוירטואוזים ואת ג'יסון ניוסטד (מטאליקה, לא נחשב כאחד הטובים שגם ניגן ג'אז במקור).

locnar

New member
כל סגנון ממטאל עד ספרדי - חוץ מג'אז

לא תוכל למצוא הקלטת ג'אז אחת של האמן הזה, גם אם תנסה הרבה מאד... הוא גיטריסט פורץ דרך, בכל מה שקשור בסאונד הוא לדעתי גאון (המציא בתחילת שנות ה80 את ה"ספייס-אייג' גיטאר סאונד"), והטכניקה שלו היא גם יחודית מאוד - הוא היה הראשון שביסס את כל הטכניקה שלו על טכניקות של כינור יותר מאשר גיטרה... האמר-פולאוף, טאפינג שמשלב גליסנדו, ובאופן כללי המון מכל מה שקשור בלגאטו עם הדגשות... מלבד סטיב ואי שהוזכר הוא לימד גם הרבה הרבה אחרים, כמו סלאש (מסכן... תנחומיי...) ושות'. אני תמיד טענתי שהוא מתבזבז בסגנונות האוננות הגיטריסטית המגלומנית כי הוא באמת מוכשר, ואם היה נכנס לג'אז-פיוז'ן הוא היה יכול לעשות את זה גדול לדעתי ולהביא זווית אישית מעניינת. יש לי במחשב כל מיני קטעים מקלטות לימוד שלו, וראיונות איתו, וצר לי לומר, שהידע התיאורתי שלו הוא ברמה של תלמיד שנה א' בבי"ס למוזיקה. הוא דווקא אומר שהוא מאוד אוהב ג'אז (הזכיר אפילו את קולטריין) ומנסה להשתמש במה שהוא קורא "סולמות ג'אז", אבל הוא עושה את זה בהקשר סגנוני אחר.

bralon1

Member
כמו הולדסוורת' שמנסה לנגן בגיטרה

בסגנון של סקסופון (לא כל כך נשמע טוב מה שכתבתי
).

bralon1

Member
אולי תשלח לו אימייל שהוא צריך לנסות

גם קצת ג'אז
אני ד"א חושב שהוא מאוד טוב, חבל שהוא לא מנגן גם ג'אז.

locnar

New member
כנראה שזה נגד הטבע שלו...

ואולי זה מה שיפה בו... :) למרות שבתכלס אתה צודק, הוא ממש טוב, ויש לו אופי יחודי ואפילו כמעט מסר, אבל הוא מתבזבז בסגנונות שהוא כבר מיצה עד תום בשנות ה80, וגם אז לא הכל היה מציאה גדולה.

למעלה