JFK1

דים-סאן

New member
JFK1 ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

שלום לך... יצא לי לעיין בתגובות שלך.. כל העניין הזה של חלומות והפירוש שלהם נורא מסקרן אותי, ודי מוזר לי כל העניין שלדוגמא אם אחד ההורים מתים בחלום שזה דבר רע כמובן אז זה מעיד על שמחה שקרבה ובאה או שאם החולם נרצח בחלומו זה מעיד על אריכות ימים. אשמח אם תאיר את עיניי מדוע זה כך או תפנה אותי לקישורים בנושא. תודה רבה!

JFK1

New member
תשובה לדים סאן

שלום לך קיבלתי את שאלתך בנוגע להות פתרון החלומות על ידי. כפי שהידגשתי לא פעם פיתרון החלומות נעשה אך ורק עלפי התורה וספרי המקובלים. בנוגע לשאלתך ענין החלומות הינו מרכיב מרכזי במבוא לחוכמת הקבלה עלפי התורה. הידגשתי עלפי התורה שכן לצערנו קמים היום חדשות לבקרים מכונים וקורסים המתימרים לייצג את חוכמת הקבלה שבפועל אין להם יד ורגל בתחום גבוה זה. כבר בתלמוד הירושלמי שנכתב לפני 2000 שנה מאריכה הגמרא "בפרק הרואה" במסכת ברכות על משמעות החלום ומביאה עשרות פיענוכים לחלומות עלפי התורה. חכמי הקבלה הרמב"ם והרמב"ן גם התיחסו בספריהם לענין החלומות עלפי התורה. המסר העולה מכל הספרים שאכן בחלומות גלומים לעיתים מסרים שמימים שבאמצעות התורה ניתן לפענח את כוונותיהם לתועלת האדם. חדשות לבקרים אנו עדים להוצאתם של ספרי פיתרון חלומות ואם נשים לב כל מחבר נותן פיתרון אחר לחלום. לא כך הדבר בענין פיתרון הקבלי. לדוגמא ידוע כי האדם בהיותו חי בגוף חומרי הוא כבול במוגבלות חומרית שמונעת ממנו להתקרב למעלות רוחניות הנדרשות להשלמת תיקונו בעולם. מוטיה המת בחלום מציין את השיחרור מאותם כבלי גוף ומעיד בהכרח על אריכות ימים והצלחה בפרט בכל הנוגע לתכלית. בספרי הקבלה יש הבחנה בין מת שהינו אב או אם ומת אחר ולא כאן המקום לפרט ולהרחיב. כל סיפרי הקבלה נותנים את אותו פיתרון לאותו חלום גם כשלעיתים קיים פער של מאות שנים בין מחבר למחבר. אני מקווה שסיעתי לך מעט להבין על קצה המזלג את הענין בברכה J.F.K נ.ב כידוע חל איסור לעסוק בקבלה ובזוהר הקדוש למי שלא שנה ולמד בתלמוד ועמל בתורה ועל כן לא אוכל להציג את "הקישורים" ומה עוד שמרבית החומר בארמית

על חלומות ופירושים נוחים.....

היי דים-סאן, וברוכה הבאה לפורום! הפירושים לחלומות הם לא שחור או לבן, יש הרבה אפורים בדרך. החולם הוא הפותר הטוב ביותר של חלומותיו, מכיוון שחלומותיו מתבססים על עולמו הפנימי של החולם, על כל סמליו וריגשותיו. עולמנו הפנימי מופלא, ומוחנו בעל יכולות פנטסטיות. עד כדי כך, שאין אנו מאמינים שאנחנו היוצרים, ואנחנו מחפשים תשובות הקשורות בכוחות עליוניים. ובכל זאת, אני מאמין, שהכוח כולו טמון בנו. הנטייה הטבעית שלנו היא להסתכל יותר החוצה ופחות פנימה. כמו כן, אנו נוטים לחפש פיתרונות קסם לבעיות סבוכות. וכמובן, תמיד נעדיף לשמוע דברים טובים במקום להסתכל למציאות בעיניים. אין פתרון אחד שיכול להתיישב נכון על תמונת חלום זהה אצל מספר חולמים. פירוש החלום תלוי בעושר עולמו הפנימי של החולם ובסמליו. כמו כן בשאר התסריט העוטף את הסיטואציה בחלום. מוות של אחד מההורים או מוות בכלל יכול להתפרש בהרבה פירושים מגוונים. למשל: מוות של רגש ישן ולידה של אחר במקומו,כלפי ההורה, או פחד מלהישאר לבד בלי תמיכה או עזרה. כעס על הורה כזה או אחר, יכול גם להוביל לרגשות שיצטיירו בחלום כמוות של אותו הורה וכן הלאה. לבוא ולקשר כל מוות של הורה בחלום לשימחה, זה מאוד נוח אבל לא מציאותי. יש הרבה גורמים מסביב שחשוב להתייחס אליהם. אותו הדין לגבי חלום על מות החולם. חלום כזה יכול לרמז על פחד מהתמודדות עם המציאות, או פחד מאיבוד גשמיות או חפצים גשמים. כמו כן זה יכול לרמז על פחד מכישלון, פחד מהתחלה חדשה, או רמז להתחלה חדשה, וכן הלאה, וכן הלאה. כל חולם הוא עולם ומלואו, לכן גם חשוב מאוד, כשכותבים חלום, לתת כמה שיותר פרטים מהחלום וכן פרטים מהמציאות שקשורים בחלום. כל רגש המיוחס לדמות כזו או אחרת, אסוטיאציה, או תחושה של החולם מהווים משקל, המכריע בפירוש החלום. לכן במקרים רבים פירוש החלומות בפורום זה לא מצליח תמיד לפגוע או לדייק. בשביל להגיע לפירוש המדוייק ביותר, יש לשמוע את החולם מספר על חלומו, לשמוע את קולו ואת התייחסותו הרגשית לכל פרט ופרט. כמו כן לשאול אותו שאלות מנחות בזמן אמת. חלומות פז, רואה בכוכבים.

למעלה