Jethro Tull

bentzi55

New member
Jethro Tull

שלום! רציתי לדעת מה אתם חושבים על הלקה Jethro Tull? אני חושב שהיא להקת הפרוג הכי טובה, מכייון שיש לה את המזויקה הכי מגוונת! יש לי חמישה תקליטים מקוריים שלה (אולי אפילו יותר מחמישה..) ועוד כמה דיסקים.. כשאני אומר תקליטים זה הדבר העגול הגדול. אני מכיר את הלהקה בגלל אבא שלי שהיה מעריץ גדול מאוד שלה. עד היום אני רואה אותו מקשיב לדיסקים שהוא קנה שלה ושר יחד איתם! יש לי בבית עוד תקליטים מקוריים של PINK FLOYD, LED ZEPPELIN ועוד להקות מכובדות וגדולות... עוד כמה זמן אני ישים פה תמונה של התקליטים :) אני חושב למסגר את העטיפה של אקווהלונג או עבה כמו לבנה ולתלות בחדר, מה דעתכם? :) סתם רציתי שתדעו, שי

zamibc

New member
גת'רו

אכן להקה טובה אך לא הלהקה הגדולה ביותר והמוזיקה שלהם היא לבטח לא המורכבת או המגוונת ביותר. רוב הזמן גת'רו בכלל לא היו פרוג, רק 3 אלבומים שלהם הם ממש פרוגיים (mitg,taab,app), וגם מתוכם רק אחד אני אוהב. איך הם קיבלו מעמד של ענקי פרוג אני לא יודע אבל לזכותם יאמר שהם ייצרו את אחד מאלבומי הפרוג הטובים והמשפיעים בכל הזמנים (שהוא גם האלבום האהוב עלי ביותר), הלא הוא thick as a brick (או בקיצור taab). אגב,גם "אקוהלונג" ו"סטנד אפ" הם אלבומים נהדרים אבל הם לא פרוג. לסיכום גת'רו הם ללא ספק להקה טובה אך הם לא הטובים ביותר (למרות שלדעתי הם להקת רוק לא להקת פרוג אבל זה ויכוח מיותר ולא חשוב).

zamibc

New member
למרות טון הכתיבה

יש לציין כי אני ממש אוהב את הלהקה, רק רציתי להגיד הם לא ממש פרוג.

boten d

New member
אין ספק להקה גדולה

ואין ספק גם שיש להקות טובות יותר (או לפחות פרוגיות יותר). יש לי בלב סימפטיה עמוקה אליהם (בזכותם בערך התחלתי לשמוע פרוג, ובזכות איאן אנדרסון התחלתי לנגן בחליל). ושאלה קטנה.. תקליט זה באמת הדבר העגול הגדול!?

ronicohenroni

New member
ג'טרו טאל

הם באמת להקה נהדרת. אני אישית אוהב את רוב החומר שלהם, לפחות את מה שאני מכיר, למרות שאני מסכים אם אלו שמתחתי, שלא כל מה שהם עשו הוא פרוג.

giloni

New member
תמסור ד"ש לאבא

אני מניח שהוא איש כלבבי. אבא שלי למשל, העדיף את מרלן דיטריך, אבל כל אחד והאבא שלו. אצלי זו הלהקה השנייה בטבלה, אבל תאמין לי שהטבלה מאד גדולה והעובדה שהם במקום השני יכולה להעיד על כך. ואם כבר למסגר עטיפה, למה שלא תלך על זה?? יקי

B a z a

New member
אני לא כ"כ אוהב את גת'רו

איאן אנדרסון הוא איש גדול ומוזיקאי גדול, הוא חלילן פשוט מדהים, גיטריסט לא רע בכלל, יש לו קול מאוד יפה וברור, הליריקס שלו ברמה גבוהה מאוד, הוא מאוד מרשים בהופעות החיות, ויש לו עוד תכונות טובות, אבל אם להגיד את האמת, המוזיקה שלו (איאן אנדרסון = גת'רו טאל) לא עושה לי את זה. אקואלאנג לא רע בכלל, אבל אני לא כ"כ אוהב את מה שאמורה להיות אחת מיצירות המופת הגדולות של הפרוג "עבה כלבנה". יש שם 10 דקות טובות מאוד בהתחלה, אבל אני די משתעמם ממה שקורה בהמשך, ואני לא אוהב את כל הרעיון של ה"בדיחה" באלבום הזה. יש לי גם את מה שנחשב לאחד האלבומים היותר טובים בתחום ה"יותר פולקי - פחות מתקדם" שלהם, "Songs from the wood", וחוץ מ-2 שירים, אני ממש לא מסוגל להקשיב לאלבום הזה. חוץ מזה, אנדרסון הוא כ"כ דומיננטי שאני לא רואה את טאל כלהקה אלא כפרויקט סולו של אנדרסון, למרות שהיו לו בלהקה נגנים לא רעים בכלל. אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע את 3 האלבומים הראשונים של הלהקה, שלפי מה שאני מבין נוטים יותר לכיוון הבלוז. דבר אחר - שמעתי עוד כמה פעמים את "Ghosts", ואני נשאר איתן בדעתי. נכון שזה לא "פופ מסריח", אני מתנצל על האמירה, לשום אלבום לא מגיע להגיד דבר כזה, אבל זה עדיין אלבום יותר פופי, ואני פשוט לא אוהב אותו. גם האלבום הקודם, "גיבור וגיבורה", הוא יותר פופי ופחות פולקי, ונעלם המלוטרון המלכותי של בלו וויור (הוא כבר לא היה בלהקה בתקופה הזאת, לא?) אבל שיר הנושא הוא פשוט ענק, זה מה שמציל את האלבום לדעתי.

giloni

New member
לא נורא

יש מספיק דברים נהדרים לאהוב גם בלי אלה. מעבר לכך שאני אישית מאד מעריך אנשים שמקשיבים ורק אחר-כך מחליטים, ואתה נמנה עליהם. יקי

joshua25

New member
להקה מאוד פוריה

כל כך הרבה אלבומי אולפן, שזה מדהים... כמה כבר יש להם ? משהו כמו עשרים ? ועוד לחשוב שהם עשו זאת תוך כדי חילופי הרכב תכופים... אחרי שנחשפתי ל-Aqualong , קניתי אוסף , אבל,ולצערי, זה לא עשה לי את זה... בכל אופן, למסגר עטיפת אלבום ולתלות בחדר זה אחלה רעיון ! אולי תלך על ציור יותר פוזיטיבי מ-Aqualong...כן, broadsword נראה טוב... רק אל תסחף ותעשה גם קעקוע, אה ? (;

bentzi55

New member
אז ככה...

חשבתי למסגר את הקיבוצניק שעומד בקידמה של העטיפה זה נראה לי יההיה נורא נחמד השאלה אם אבא מסכים למסגר את הערך החשוב שלו כל כך בדקתי היטב בתקליטים להלן פירוט תקליטים של ג'טרו טאל סטאנד אפ טו אולד פור רוקנרול טו יאנג טו דאי אקווה לונג עבה כלבנה גלריה מיסתורית (?) האלבום הלבן (שכיום קרוי the very best והוסיפו לו שירים) עליתי עכישו למעלה למחשב, ואני כמעט בטוח ששכחתי אחד וכמובן שהוא אהב אותם כשהוא היהצעיר - אין אלבומים ממש חדשים שלהם חוץ מהאלבום הלבן) וכן זה מה שקורה כשכתובים את השמות של האלבומים בערית כי אין כוח לאנגליץ :) כמו שאמרתי בקורב תמונה מגניב ביותר :) כן אני יודע שחפרתי, שי

zamibc

New member
מתרגם גדול אתה לא../images/Emo46.gif

זה ממש לא עקרוני אבל למען הדיוק נתחיל בthick as a brick: למילה thick באנגלית יש 2 משמעויות, המשמעות הרגילה (עבה) והמשמעות הסלנגית (טיפש/אטום/אידיוט). בהקשר של המלה בשיר המשמעות שלה היא טיפש :)and your wise men dont know how it feels to be thick as a brick.) לכן התרגום הנכון הוא: טיפש כלבנה (או כל דרך אחרת בעלת אותה משמעות) באשר ך: minstrel in the gallery מינסטרל זה לא מיסתורית ובכל מקררה המינסטרל נמצא בתוך הגלריה ולא מתאר את אופיה. עכשיו מה זה מינסטרל? מינסטרל זה נגן או מוזיקאי נודד מתקופת ימי הביניים.

alissre

New member
בלי להכיר את הרקע המאוד מתורבת

מכיוון שלא הכרתי את הרקע המאוד מתורבת ואנגלי של הלהקה היה נדמה לי באנרכיסטים אמריקאים שנמנסים להחיות את המורשת של חבורות הנוודים-שודדים שהיו מסתובבת באמריקה לפני 100-200 שנה, שלא בחלו ברצח ובשאר עבירות. יש משהו אפל פרימיטיבי ו"קרוב לאדמה" בפילוסופיה המוסיקלית תיאטרלית שלהם וכל זה מצתרף לא רק לרצון אלא גם ליכולת הלחנה גבוהה ומורכבות אינסטרומנטלית שמהווה את הדרך לממש את כל זה. כדאי לשים לב שהלהקה הזו הצליחה מאוד מבחינה מסחרית בניגוד להרבה להקות פרוג, וזה מוכיח שהם לא רק מיוחדים אלא גם קומוניקטיביים. אישית אני מכיר לעומק שלושה דיסקים שלהם שאותם חרשתי: Aqualung (1971) Living In The Past (1972) Thick as a Brick (1972) שלושתם מעולים

giloni

New member
ההצלחה של ג'ת'רו טאל ועוד כמה הערות

ההצלחה שלהם נבעה, לדעתי, דווקא מכיוון שהם לא נתפסו כלהקת "פרוג". הם עשו מוסיקה סימפונית ברוח התקופה - מוסיקה שבאה לידי ביטוי בעיקר ב Thick as a brick (שהתרגום העברי הטוב ביותר שאני יכול לתת לו זה "סתום כבלאטה") ו A Passion Play. בכל שאר באלבומים גת'רו טאל נצמדו לשני מקורות ההזנה העקריים שלהם: פולק בארוקי ורית'ם אנד בלוז. מכיוון שהם בין הלהקות הבודדות שהצליחו לשלב את שני הסגנונות האלה לתת סגנון ייחודי משלהם, שמתובל ביכולת הלחנה מעוררת השתאות ותזמור פנטסטי יחד עם יכולת בימתית מרהיבה של אנדרסון, הם זכו להצלחה גדולה מאד. המוסיקה שלהם, גם אם היא מורכבת, היא מורכבת מחומרים משובחים. יקי

alissre

New member
אנשי פרוג בסופו של דבר מספחים

לפרוג כל מה שטוב. טוב בסופו של דבר גם פרוג הוא סוג של התפשרות בין אמנות למסחריות, זה לא צריך להיות כ"כ נורא וגם מוצרט לא בדיוק עשה מה שהוא רצה, הכל היה מוזמן כולל הדברים ההכי גדולים. זה מה שקצת מרגיז אותי בכל אוונגרדיות היתר שפושה בתחומי פרוג מסויימים, כי אני לא מאמין שמוסיקה היא ממש רצינית אם אין לה קהל ממשי ובד"כ מוסיקה טובה אפילו אם היא מורכבת בסוף מגיעה לקהל של אנשים שאינם מידי משונים אם היא משווקת נכון.

למעלה