Jethro Tull

SmellyOne

New member
Jethro Tull

נחשבים פרוגרסיב רוק? אגב, יש המלצות על שירים שלהם? "גיליתי", אותם לא מזמן ואהבתי במיוחד 4 שירים: Cheap Day return Aqualung Locomotive Breath Hymn 43

SmellyOne

New member
טוב,

אחרי עיון קצרצר בפורום ברור לי שהם בהחלט נחשבים רוק מתקדם. סליחה על הבורות

the band member

New member
לא הייתי אומר בורות, תלוי...

יש ל-JT ארבעה תקופות עיקריות: בלוז (68-70) שהגיע לשיא בגרותו באלבום BENEFIT, תקופת הפרוג (71-77/76) הקצרה אך המשמעותית ביותר בתולדות הלהקה לדעתי, בקשר לאלבום הכי בשל בתקופה, זה שנוי במחלוקת. לדעתי האלבום הכי בוגר של התקופה הוא A Passion Play, אני אמנם מעדיף את Thick As a Brick ואת Songs From The Wood, אבל פשן פלי הרבה יותר תורכב ומתוחכם משאר האלבומים. לאחר מכן באה תקופה הפולק (77-79) שמתוכה שני שליש הם פרוג פולק, ולטעמי האלבום הבשל ביותר של התקופה (ובכלל) הוא Songs From The Wood. התקופה האחרונה נמשכת עד היום בווריאציות שונות היא הניו ווייב (80.....), ובקשר לאלבום הכי בוגר אני לא בטוח מכיוון שאת רוב התקופה אינני מכיר, אך ממה שאני כן האלבום הבשל ביותר הוא Broadsword And The Beast, אלבום לא רע בכלל. לסיכום: לצערי כיום JT לא יוצרת רוק מתקדם (אולי פה ושם), אבל מזוהה בקרב מאזיני הפרוג כאחת מלהקות הפרוג החשובות והמשמעותיות ביותר (אם כי יצרה פרוג לזמן קצר יחסית). מקווה שעזרתי, לילה טוב וחג שמח, יונתן.

jethro1

New member
יש כמה נפלאים

הנה הרשימה שלי: beggar's farm bourree we used to know nothing to say witch's promise locomotive breath ladies skating away on the thin ice of the new day baker street muse ועוד ועוד. האמת, רוב החומר בין 68 ל 78 הוא נפלא. פשוט צריך לקנות את האלבומים ולהתמכר. התמכרות נעימה. הה

zambush

New member
אם כבר Bourée ../images/Emo73.gif

לפני כמה זמן היה כאן מישהו ששאל על פשר משמעות המילה. ובכן, מלבד מה שכתוב באתר הזה, Bourée זה גם שיכור בצרפתית. מעניין לדעת

למעלה