Jethro Tull שולתים!

zambush

New member
Jethro Tull שולתים!

ועכשיו ברצינות. מי יודע מדוע ולמה יש ב-Aqualung (משנת 1971) קטעים חדשים יותר, כולל ראיון עם איאן אנדרסון משנת 1996? אני לא בטוח שהקטעים האלה היו במקור.

L i z a r d

New member
לי זה מפריע כל הדברים האלו ברימסטרס

אני אוהב לקבל את הדיסק בדיוק כמו שהיה התקליט.

amirbtv

New member
האוזן לא מרמה...

למה לקבל את הדיסק בדיוק כמו שהיה בתקליט ? כשאתה יכול פשוט פשוט לשמוע את התקליט עצמו.... אני, כל פעם מזדעזע מחדש מהסאונד הנוראי והמלאכותי של הרימאסטרים לעומת התקליטים המקוריים , שיש להם סאונד הרבה יותר אותנתי , ובגלל שהכל עובר לאוזן באופן אנאלוגי , אתה לא מפספס שום צליל. אי אפשר לספור מוסיקה! (זה מה שהדיגיטל "מנסה" לעשות, שתבינו , אני מדבר מתוך נסיון של 12 שנה עם דיסקים, הם פשוט איכזבו אותי...) מצד שני , אם נסתכל על העניין באופן קצת יותר אובייקטיבי, האומן מגיש את המוסיקה מחדש בכך שהוא עושה REMASTER , כל הערוצים המוקלטים עוברים סינון ועריכה דיגיטלית , לעיתים גם הורדה או הוספה של קטעים מערוצים (ר"ע FRANK ZAPPA - WE´RE ONLY IN IT FOR THE MONEY על גבי דיסק!) האומן כנראה רוצה שכך תשמע יצירתו כיום , ואם זו בחירתו של האומן , אני מברך על כך . אבל למען האמת, רוב הרימאסטרים שנעשים היום בחברות התקליטים הגדולות, הם ביוזמתן ולא תמיד הם מערבים את האומן עצמו בהחלטות כיצד האלבום יווצר מחדש. כך שבמקרים האלה , עדיף לשמוע את האלבום המקורי על תקליט , או לפחות הקלטה שהיא לא רימאסטר .

amirbtv

New member
אך.... הרימאסטרים האלה....

למה לקבל את הדיסק בדיוק כמו שהיה בתקליט ? כשאתה יכול פשוט פשוט לשמוע את התקליט עצמו.... אני, כל פעם מזדעזע מחדש מהסאונד הנוראי והמלאכותי של הרימאסטרים לעומת התקליטים המקוריים , שיש להם סאונד הרבה יותר אותנתי , ובגלל שהכל עובר לאוזן באופן אנאלוגי , אתה לא מפספס שום צליל. אי אפשר לספור מוסיקה! (זה מה שהדיגיטל "מנסה" לעשות, שתבינו , אני מדבר מתוך נסיון של 12 שנה עם דיסקים, הם פשוט איכזבו אותי...) מצד שני , אם נסתכל על העניין באופן קצת יותר אובייקטיבי, האומן מגיש את המוסיקה מחדש בכך שהוא עושה REMASTER , כל הערוצים המוקלטים עוברים סינון ועריכה דיגיטלית , לעיתים גם הורדה או הוספה של קטעים מערוצים (ר"ע FRANK ZAPPA - WE´RE ONLY IN IT FOR THE MONEY על גבי דיסק!) האומן כנראה רוצה שכך תשמע יצירתו כיום , ואם זו בחירתו של האומן , אני מברך על כך . אבל למען האמת, רוב הרימאסטרים שנעשים היום בחברות התקליטים הגדולות, הם ביוזמתן ולא תמיד הם מערבים את האומן עצמו בהחלטות כיצד האלבום יווצר מחדש. כך שבמקרים האלה , עדיף לשמוע את האלבום המקורי על תקליט , או לפחות הקלטה שהיא לא רימאסטר

the band member

New member
אכן שולתים../images/Emo8.gif

בשנת 1996, 25 שנים ל-JETHRO TULL, הוציאו JETHRO TULL מחדש את AQUALUNG ב-REMASTER, הכולל ראיון עם אנדרסון ו- BONUS TRACKS מהאלבומים הקודמים כמו STAND UP,ו-QUAD VERSION של WIND UP (אין לי מושג מה זה אומר). בנוסף יש את LICK YOUR FINGERS CLEAN, גרסה פרועה ומלאת הומור לשיר מ-WAR CHILD, שבמקור נקרא TWO FINGERS (אני לא בטוח לגמרי, תקנו אותי אם אני טועה). זה פחות או יותר מה שאני יודע. מקווה שאתה נהנה מאוצר זה. יונתן

seafox

New member
שולתים או לא שולתים אתם עדיין טעיתם

במשהו אחד...שולתים=שולטים :)

the band member

New member
אנחנו יודעים זאת, יוני...

זו בדיחה על מישהו בפורום שכתב "קינג קרימזון שולתים"... לעגו עליו הרבה זמן...

seafox

New member
אם ככה יוני :) סבבה.

פשוט לא ידעתי...אני יחסית חדש כאן...אבל בכל זאת לא יפה לצחוק על אנשים...תראו מי שמדבר...חחחח

LadyG

New member
אני מחזיקה את התקליט המקורי

(תוצרת חוץ) שאתם הצעירים בטח לא יודעים את ההבדל בינו ובין הדפסה ישראלית ובודאי שאין בו את כל מה שאתה מתאר.

CosmikDebris

New member
הייתי הקיץ בהופעה שלו

היה... גדול!!!!! הקול שלו קצת השתנה (לרעה אבל לא יותר מדי), אבל הוא עדיין שולט - הוא עשה טיפה יותר מדי קטעים "כבדים" ולא סגנון ג´טרו - אבל חוץ מזה השירים היו מעולים. ל אנקור קיבלנו את LOCOMOTIVE אחחחח

סיקסטיז

New member
זה דווקא נחמד

לקבל שירי בונוס בתוך הדיסק , לעיתים קרובות זה די מוסיף לאיכות הכללית של הדיסק.... :)

zambush

New member
עוד משהו

יש את קטעי הבונוסים האלה גם בכל שלושת הדיסקים של להקת "כוורת", דיסקים שאני שומר באדיקות עוד מכיתה ו´ (1996), ובטח בעוד אין-ספור דיסקים אחרים. לדעתי הקטעים הנוספים שמוספים לאלבום זה או אחר, בהתבוננות על מכלול אלבומים עם קטעים נוספים, ולאחר שמיעה מקיפה של האלבום הנ"ל, מגוונים ומעשירים את תוכנו של האלבום, ואין בזה משהו שלילי למעשה. ספציפית ב-aqualung הקטעים הנוספים מאוד נחמדים, לא יומרניים ולא מקלקלים את ה"טעם של פעם", הרי הקטעים הנוספים (חוץ מהראיון ועוד קטע אחר) הם בעצמם מלפני כ-30 שנה.

למעלה