jentle giant

the band member

New member
jentle giant

(אני לא בטוח שכך כותבים) אני כל הזמן שומע עליהם, בעיקר מפה. מישהו מוכן לספר לי מעט עליהם (סגנון וכ´ד) ולהמליץ על אלבום? תודה מראש

cut2

New member
Gentle Giant!

לדעתי השם של הלהקה הזו מרמז על התוכן שלה: המוזיקה די *עדינה* במרקם שלה (לא תמיד, אבל פעמים רבות. יש להם המון יציאות מחוספסות ו´אלימות´), אבל עם זאת הקומפוזציה היא מדהימה ו*ענקית* - הלחנה מושקעת מאין כמוה. עיבודים מוקפדים, כלים קלאסיים, תזמור מדהים, פיתוחים מופלאים, צליל נפלא, מלודיות מרגשות, כל הסופרלטבים האלה (ויש עוד המון) מתאימים לג´איינט´ס. הסגנון שלהם די קשה להגדרה, למרות שהם עונים להגדרה של רוק סימפוני, בתנאי שמורידים ממנו את *כל* הפומפוזיות (כלומר, זה ממש ממש לא דומה ליס וג´נסיס). מוזיקה יפה, חכמה, כיפית, ומרגשת, ובגובה העיניים. אלבומים מומלצים להתחלה? בשביל אריק זה FREE HAND ו OCTOPUS (לא?), בשבילי זה ACQUIRING THE TASTE. את שלושתם אפשר להזמין מהרשת. את אוקטופוס ו´אקווירינג דה טייסט´ אפשר למצוא לפעמים באוזן השלישית. (אני, אגב, התחלתי מTHREE FRIENDS, שהוא לא כל כך מייצג את GG, אבל אני נהנה ממנו מאוד, אז והיום). אם אתה רוצה להוריד משהו מכל אלבום הייתי הולך על אלה: ACQUIRING THE TASTE - THE ROOM ,THE STREET ,THE HOUSE OCTOPUS - KNOTS (הייתי חייב...) FREE HAND - ON REFLECTION תהנה המון
בהצלחה!

Gentle Giant

או "ענק עדין" לחובבי התרגומים שביניינו. לספר על הלהקה זה עניין מרתק, אבל מייגע. כנס לאתר mitkadem.co.il וקרא שם את סיפורה המלא של הלהקה. רק אומר בקצרה שמדובר בהרכב שבעיני רבים הוא מודל קלאסי לביטוי "רוק מתקדם". במלים אחרות, יש כאן ביטוי לכל הסוגות המוזיקאליות שהשפיעו על הרוק של שנות השבעים, ובמינונים כמעט שווים. תמצא כאן מוסיקת בארוק, פולק בירטי של ראשית המאה, ג´אז מלוא החופן, מוסיקה קלאסית מסוגים שונים, רוקנרול רית´ם אנד בלוזי ועוד כמה מטעמים. כל חברי הלהקה, שבבסיסה שלושה אחים יהודיים לבית שולמן, מנגנים במקצועיות ורגישות רבה על מגוון רחב של כלים, אקוסטיים ואלקטרוניים, ושרים בהרמוניה קולית שלא היתה מביישת אף מקהלת כנסייה בכירה בותיקאן. כאן אני מפסיק לכתוב עליהם, כי אני מרגיש שנסחפתי - קרא אצל ברייטמן באתר ובטח תשמע גם מאריק שמבטא את אהבתו ללהקה הזו הרבה יותר טוב ממני. מבחינת האלבומים המומלצים, גם זה מאד קשה. הייתי אומר שפרט לשני האלבומים האחרונים שלהם The Missing pice ו Civilian שבולטת בהם הדאיכה של הלהקה ואבדן הדרך שלה, כל שאר האלבומים מומלצים בחום, פחות או יותר באותה מידה. לכל אחד מאוהבי הלהקה (וקשה למצוא כאלה שמכירים ולא אוהבים), יש אלבום או שניים מועדפים, מטעמים של דגשים מוסיקאליים שונים. אני לא אלאה אותך ואמליץ על אלבום שאיתו כדאי להתחיל: Free Hand. אני לא סבור שהוא הטוב ביותר אבל הוא הנוח ביותר להאזנה ראשונית (וגם כאן, יקח לך כמה האזנות כדי להכנס), למרות שהוא לא פחות רב שכבתי ומגוון מהאחרים. Gentle Giant היתה להקה שריתקה את חובבי המוסיקה המתקדמת בהופעות החיות המאלפות שלה. יש DVD אבל לפני זה הייתי ממליץ על אלבום ההופעה החיה הרשמי, Playing the fool - the Official live שיצא בשנת 1977, ואחרי שמתרגלים אליו אי אפשר להפסיק (זה בין האלבומים הבודדים שנשאר אצלי במכונית ולא חוזר הביתה בסוף כל יום להחלפה לקראת היום הבא). מקווה שעזרתי קצת, ובטח אריק יעזור יותר. יקי

Gentle Giant Gentle Giant

ושוב, Gentle Giant אני לא מסכים עם cut2 באשר לקיטלוגם תחת ´רוק מתקדם סימפוני´. הם לא נגעו במלוטרון אחרי 1972, והסאונד שלהם הרבה יותר "קטן" וחד לעומת הסאונד הרחב, החם והשמנמן של הרוק המתקדם הסימפוני. מה שכן, ג´נטל ג´ייאנט עשו משהו שאף אחד אחר לא עשה, וזה להכניס לרוק פוליפוניה אמיתית - הם נפתרו כליל מהומופוניה (למי שלא בטוח במושגים - הם כמעט שלא כתבו מוסיקה שיש בה -אקורדים ומלודיה- אלא הרכיבו תבניות משתנות שמורכבות ממנגינות עצמאיות שמנוגנות יחד ומשלימות אחת את השניה, ומתוחמות במסגרת הרמונית מסוימת). לצערי הרב, אף להקה לא עשתה את זה באמת חוץ מהם (ואני מדבר על לסחוב קריירה, לא שיר פה וחצי שיר שם). מומלץ בחום. אני גם התחלתי מ-Three Friends. הוא אלבום מאוד מיוחד ולא בהכרח נקשר לשאר האלבומים שלהם, אך הוא אלבום נפלא להתחיל איתו. יפהפה, מושלם, חדשני, מקורי, מרגש ומאתגר.

the band member

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

תודה על העזרה של כולכם! אני חושב שאני אקנה אלבום שלהם. אני אנסה לחפש את THREE FRIENDS אבל אני לא בטוח שיהיה אותו באילת... ראיתי בדיסק קלאב שני אלבומים: האחד הוא הופעה חייה ובעטיפה רואים את הנגנים מנגנים על כנורות ועוד. באלבום השני היה ענק על העטיפה (אני חושב שהאלבום כפול). האם האלבומים שווים? שוב תודה!

שניהם מצויינים

האלבום בהופעה יכול להיות Playing the Fool ועליו כתבתי קודם, או אלבום הופעה שיצא השנה ונקרא: Experience זוהי הוצאה חדשה של האלבום King Biscuit flower hour שיצא ב 1998 ויש בו הקלטה של הופעה חיה מ 1975 את ההוצאה החדשה אני לא מכיר, אבל אני משוכנע שהיא לא פחות טובה מהמקור(נראה לי שזה האלבום שראית). השני הוא כנראה אחד משני האוספים שיצאו בסוף שנות התשעים Totally out of the woods או out of the fire שמכילים הקלטות של ה BBC ומטעמים אחרים. שניהם אלבומים כפולים נפלאים ומומלצים. תהנה יקי

ram liran

New member
אם אני לא טועה...

האלבום שראית הוא הוצאה חדשה של הופעה מעניינת מאוד של הג´יינטס ברומא, 1974. Ram-bo

דיסקלאב

במקום הזה מצאתי, די מזמן, את האלבום Moving Waves של פוקוס (1972) על דיסק, חדש. די נדיר, אפשר לומר, וזה הוכיח לי שהמקום הזה יכול להגיע רחוק. אז לך תדע...

למעלה