Gentle Giant
או "ענק עדין" לחובבי התרגומים שביניינו. לספר על הלהקה זה עניין מרתק, אבל מייגע. כנס לאתר mitkadem.co.il וקרא שם את סיפורה המלא של הלהקה. רק אומר בקצרה שמדובר בהרכב שבעיני רבים הוא מודל קלאסי לביטוי "רוק מתקדם". במלים אחרות, יש כאן ביטוי לכל הסוגות המוזיקאליות שהשפיעו על הרוק של שנות השבעים, ובמינונים כמעט שווים. תמצא כאן מוסיקת בארוק, פולק בירטי של ראשית המאה, ג´אז מלוא החופן, מוסיקה קלאסית מסוגים שונים, רוקנרול רית´ם אנד בלוזי ועוד כמה מטעמים. כל חברי הלהקה, שבבסיסה שלושה אחים יהודיים לבית שולמן, מנגנים במקצועיות ורגישות רבה על מגוון רחב של כלים, אקוסטיים ואלקטרוניים, ושרים בהרמוניה קולית שלא היתה מביישת אף מקהלת כנסייה בכירה בותיקאן. כאן אני מפסיק לכתוב עליהם, כי אני מרגיש שנסחפתי - קרא אצל ברייטמן באתר ובטח תשמע גם מאריק שמבטא את אהבתו ללהקה הזו הרבה יותר טוב ממני. מבחינת האלבומים המומלצים, גם זה מאד קשה. הייתי אומר שפרט לשני האלבומים האחרונים שלהם The Missing pice ו Civilian שבולטת בהם הדאיכה של הלהקה ואבדן הדרך שלה, כל שאר האלבומים מומלצים בחום, פחות או יותר באותה מידה. לכל אחד מאוהבי הלהקה (וקשה למצוא כאלה שמכירים ולא אוהבים), יש אלבום או שניים מועדפים, מטעמים של דגשים מוסיקאליים שונים. אני לא אלאה אותך ואמליץ על אלבום שאיתו כדאי להתחיל: Free Hand. אני לא סבור שהוא הטוב ביותר אבל הוא הנוח ביותר להאזנה ראשונית (וגם כאן, יקח לך כמה האזנות כדי להכנס), למרות שהוא לא פחות רב שכבתי ומגוון מהאחרים. Gentle Giant היתה להקה שריתקה את חובבי המוסיקה המתקדמת בהופעות החיות המאלפות שלה. יש DVD אבל לפני זה הייתי ממליץ על אלבום ההופעה החיה הרשמי, Playing the fool - the Official live שיצא בשנת 1977, ואחרי שמתרגלים אליו אי אפשר להפסיק (זה בין האלבומים הבודדים שנשאר אצלי במכונית ולא חוזר הביתה בסוף כל יום להחלפה לקראת היום הבא). מקווה שעזרתי קצת, ובטח אריק יעזור יותר. יקי