jazzphoto - דיגיטלית או slr?

• פותח הנושא begk
  • פורסם בתאריך

begk

New member
jazzphoto - דיגיטלית או slr?

א. אני מצטער על ההפרעה בפורום הקודם. ב. אחרי המון הסתובבות פה גיליתי את כתבת 3 החלקים שלך לצלם המתחיל - רעיון מצויין! חשבתי שאולי תוכלי להעלות את זה בתור קישור כבר בעמוד הראשי של הפורם וככה לחסוך לחברים חדשים ובעיקר לעצמך את הצורך לדוש בחומר . אגב - אולי גם " שאלות ותשובות נפוצות" יוכלו להקל עלייך. ג.ואחרי הפתיח - או.קיי ת קראתי והבנתי כמעט את רוב החומר אז אני אשתדל להיות ממוקד . אני מתחיל אבל נלהב. יש לי אפשרות לקנות בזמן הקרוב בארה"ב( מבחינת התקציב זה אומר 400-500 $ ). ואני מחפש מצלמה שתשרת אותי בקרוב לטיול באזורים מדהימים (מונגוליה...) ותעביר תמונות מעבר לרמת הפילם פוקט הפשוטות ולאחר מכן שתמשיך לשרת אותי לכמה שנים (לפחות 5-6)אז... ממה שהבנתי יש את הריפלקס החובבניות (eos300?) החצי-מקצועיות (eos30 ?) ובדיגיטליות בעצם רק את הדמויות ריפלקס (Fujifilm FinePix S5000 ?) אכן כך? אני אשמח לדעת מה ההמלצה שלך בכל קטגורייה ואולי גם מה ההמלצה הכללית שלך{כולל מה בנוסף כדאי למתחיל שיוצא לכזה טיול לקנות (סוג עדשה וכוי".) }. דבר אחרון - כל הכבוד לך על ההשקעה.

ארחיב בהמשך-יש לי רעיונות -אבל יש

לי בעיית זמן כרגע,וכבר לוחצים אותי פה ל'קיר'
אז אם תוכל להמתין בסבלנות - ארשום מפורט. גם אבדוק בהמשך - מה מהקישורים לא מספיק בולט - כי הכוונה שכן יהיו. תודה.

כמה תשובות -העצה הנכונה לאדם המתאים

זה מה שמאמינה בו- אתחיל בכיוון אחד - ואם לא מתאים - תשאל בהמשך: הבנתי משאלתך שאין לך נסיון בצילום - וצילמת עד כה במצלמות פשוטות אוטומטיות,מסגנון ה'כוון וצלם' - אבל רוצה 'לעלות מדרגה'. אם לכך התכוונת - אז בחירה במצלמת רפלקס מהרמה הבסיסית תספק לדעתי :השם אולי 'בסיסי' - אבל יש הבדל עצום לעומת קומפקטית פילם אוטומטית: * עינית גדולה ובהירה לעומת המזערית שצריך לחפש בקומפקטית * כפתורי בחירה גדולים וברורים - לעומת הזערוריים בקומפקטית. * זוית צילום נרחבת יותר - עדשות הזום ,כמעט כולן של היום - מתחילות מ28 מ"מ. יש גם יותר,אם רוצים,אך על זה,בהמשך,בתשובה אחרת. בקומפקטיות - כמעט בכולן - הזוית מתחילה מ38-35 מ"מ.די מוגבל. * הזום -גם האוטומטי - שקט יותר ומהיר יותר. * זמן תגובה - וצילום מרגע הלחיצה - מהיר הרבה יותר * הפרמטרים נראים ברור בפאנל החיצוני וגם בעינית ,כולל נקודת הפוקוס - 'גן עדן' יחסית לקומפקטית. * פוקוס ידני - דבר שאין בכלל בקומפקטיות. * נעילת חשיפה ופיצוי חשיפה - אין בכלל בקומפקטיות. * ברוב הדגמים ניתן להשתמש בסוללות אצבע,אפילו נטענות-בעזרת התקן מתאים,שרוכשים בנוסף (גריפ) * יש מיגוון תוכניות צילום - מאוטומטית לגמרי - בה המצלמה 'מחליטה' לגבי ה כ ל -דרך חצי אוטומטיות - בהן הצלם קובע חלק מהנתונים והמצלמה משלימה אותם,ועד תוכנית ידנית מלאה - בה הצלם קובע בעצמו הכל. * ניתן להוסיף פלאש חיצוני - המון יתרונות,על פני הפנימי - בטח קראת באחד מסיכומי המעודכנים
בקיצור - נוחות הצלם אחרת וטובה יותר - ומכאן שהאפשרויות והיכולות שלו לצלם במצבים שונים מתרבות,במיוחד לעומת קומפקטית. וכעת לעדשה - בלי קשר למצלמה - כי ברפלקס אפשר לצרף כל עדשה שרוצים לכל דגם שרוצים - כמובן,מאותו היצרן,או המיועדות לצירוף יחד - לא סתם כך. מה שקובע את איכות התמונה - לאחר הצלם - זוהי העדשה:יש פשוטות וגרועות,בדרך כלל,גם זולות,יש ממוצעות-המספקות את צרכי הצלם החובב המזדמן,ויש כמובן מקצועיות - שלהן ייעוד אחר - והיתרונות שלהן מנוצלים בידי 'יודעי דבר מרובי נסיון וידע' או 'בעלי מקצוע' - גם מחירן ומשקלן כזה. מה שטוב ברפלקס - שגוף המצלמה הוא הבסיס-עליו מלבישים איזו עדשה שרוצים -תלוי בנושא הצילום.רוב העדשות נעות בטווח שבין 28-300 .מה שמעבר - שייך למתמקצעים או לנושאים מיוחדים. לטיול - רצוי להיסחב עם כמה שפחות ציוד,כדי שיהיה נוח,לעומת זאת,שיאפשר קבלת תוצאות טובות.ובמיוחד 'מתחיל מתלהב'- כפי שהגדרת. הצעתי,אם כן: מצלמת רפלקס בסיסית,ממליצה על אחד מדגמי הקנון,ניקון או מינולטה - יש טבלות בקישורים מהלוחות.מציעה להציץ שם. עדשת זום:לטיולים ה28-200 של טמרון,לדעתי מציעה את התמורה הטובה ביותר עבור המחיר,עם כל הפשרות שבה,ועדיין תספק מעל ומעבר צלם מתחיל,ואפילו יותר מכך.גירסת הXR כמובן,זו האחרונה והכי מוצלחת.הקודמות לא כל כך. גם לסיגמה עדשה דומה,זולה בהרבה - גם במבנה שלה.אישית לא אוהבת אותה.גם הביקורות לא ממש אוהבות. אם אתה בוחר במצלמת קנון - אז עדשת קנון ה28-135 תספק את האיכות הכי טובה,והיא כוללת גם מייצב תמונה-טוב לצילום במצבים בהם התאורה נמוכה.אלא שכאן התקציב יעלה - יקרה מהטמרון ב150$ (וזו החריגה מתקציבך של 500 $). לטווח הארוך לדעתי זו השקעה משתלמת יותר מהטמרון. מבחינת נוחות - הטמרון נוחה יותר ומתאימה גם מבחינת משקל ונוחות אחיזה לדגם הבסיסי (קנון 300 או 300v ). את עדשת הטמרון ניתן להשיג בגירסאות המתאימות גם לניקון או מינולטה, אם תחפוץ באחת מהן. כל אחד מדגמי המצלמות האלו נותן תוצאות אמינות וזהות מבחינת האיכות.כמובן תלוי בעדשה וב'איך תצלם'. אביזר חובה לדעתי - חצובה.אפשר גם קומפקטית,ראה שרשור אחר כאן,טובה לערב,כאשר רוצים לצלם נוף מהמם,או אפילו את עצמך על רקע הנוף - למזכרת (הרי לא את כל הצילומים אנחנו מצלמים לנשיונל ג'יאוגרפיק) . מספיק הטיימר שבמצלמה. ל'כשתגדל' - ותרצה - אפשר תמיד להוסיף שלט רחוק ואביזרים נוספים כמו פלאש חיצוני,עדשות נוספות וכן הלאה. אני בשיטת ה'צעד-צעד' ולגלות את העולם הנפלא הזה של הצילום והסיפוק שבהשגת צילומים טובים. ועצה אחרונה - לפני הטיול - לקחת פסק זמן - ולאחר שקראת את כל ספרי הטיול - לקרוא ספר טוב על צילום ויסודות הצילום.ממליצה על 'מדריך שטח לצילום - של,איך לא, הנשיונל ג'יאוגרפיק.קטן,חמוד ולא יקר. בהצלחה!

begk

New member
jazzphoto - אין לי מילים...

סחטיין! – בתרחיש הכי אופטימי שלי לא ציפיתי לכזו תשובה מושקעת – תודה! אם תרשי לי אמשיך להציק…. 1.אם הבנתי נכון את השיעור האחרון אז את בעצם ממליצה לי על מצלמות הפילם ריפלקס ה"חובבניות" קרי - minolta dainex5 , canon eos 300, nikon f75 ? אם כך על איזו את ממליצה (אני חשבתי על המינולטה)? האם העדשות של החברות עצמן טובות מספיק ? אם אני לא מצליח להשיג עדשת 28-200 האם כדאי לי ללכת על הקיטים המוצעים המשלבים עדשות 28-80 עם 70-210 / 75-300 ? מה עם הניקון 80 והקנון 30 , הפער במחיר לא יצדיק את עצמו אצלי? 2.בקשר לדיגיטליות דמויות slr – האם הן לא אפשרות ? האם לא עדיף (בכזה סוג של טיול בו אי אפשר לפתח את הפילם ומאקסימום לחזור לצילומים נוספים) לדעת בזמן אמת איך יצאו התמונות ? ובמקום להיסחב עם הפילים להיסתובב עם כרטיס ? והשאלה הגדולה היא האם התמונות כאן יצאו טוב כמו בפילם ריפלקס? אפשר לגרד עוד 100$ אם זה מה שיעשה את ההבדל הרציני . נכנסתי לאחד האתרים שהכוונת אליהם ומצאתי כמה מצלמות כאלו שחשבתי שכדאי לתת עליהן את הדעת , אשמח לדעת מה דעתך עליהן ואם הן בכלל רלוונטיות (תווך המחירים נע בין 400 ל600 $: minolta diamge 7 fujifilm finepix s 5000z fujifilm finepix 3800 olympus c-2100 uz nikon coolpix 5400 3.תודה רבה רבה רבה.

idohal

New member
בטווח המחירים הזה דמוי רפלקס אם

תקנה בחו"ל כדאי את האולימפוס C750. המינולטה 7 מיושנת ובעייתית והמינולטה 7I יקרה יותר. הפוג'י 5000 עדיין לא יצאה לשווקים והאולימפוס שציינת היא דגם ישן מאוד וכדאי לחשוב על ה - C5050. אם ללכת פוג'י עכשווית רק על ה 602. באשר לניקון ה - 5400 בוודאי אופציה מכובדת עם זום נחמד X4 28-105. לעניות דעתי המומלצת ביותר בין המצלמות הללו. נכון שלא תצטרך להסתובב עם סרטים אבל גם כרטיס זיכרון לא יספיק יהיה גדול ככל שיהיה (אינך מתכוון להשקיע $1500 בכרטיס 4 ג"ב?). לכן קח בחשבון הוצאה נוספת של כ- $200 על ארנק דיגיטלי וכתבנו על כך ביומיים האחרונים רבות אז חיפוש קטן בדפים לא יזיק לעניין.

דמויות רפלקס - לטיול - בוודאי שאפשר

רק לקחת בחשבון: גוף מצלמה טוב ואיכותי, סטים של סוללות ספייר ומטען נפרד מהמצלמה,אם אפשר, כמה כרטיסי זכרון מרובי נפח + ארנק אלקטרוני מצלמת פילם קטנה ופשוטה - כגיבוי וניתן,לפי מה שמוסרים מטיילים רבים ברחבי הגלובוס - בעיקר האמריקני - לצרוב בכל פינה ובכל 'קיוסק' תמונות לדיסק-דסידירום וכן הלאה. אח"כ - מדפיסים מה שרוצים. הבעיה - התקציב יחרוג ב ה ר ב ה ממה שהקצבת - כי בדיגיטלית - משקיעים מראש את כל\רוב הסכום - וזה מתקזז רק לאחר זמן שימוש ארוך במצלמה. בפילם - משלמים פחות - ואח"כ מוסיפים להשקעה את עלות הסרטים-פיתוח - הדפסה-אם רוצים (כי ניתן להזמין גם סריקות דיסקים) - לדעתי יוצא אותו הדבר - ובאיכות לא פחות - אפילו יותר - בגלל כמה מיגבלות של הדיגיטליות. כמובן - הביטחון שמעניקה החוויה הדיגיטלית גם היא שווה את ערכה - ולא מזלזלת בכלל - לנסיונות הצילומיים שלי - משתמשת אך ורק בדיגיטלית - ומסרבת בתוקף לפרנס את בעלי המינילאבים
וכמובן - שאינה עמידה בפני מים-לחות ובטח שלא מכות - כמובן שהרבה פחות ממצלמת פילם גם לא הייתי בוחרת באף דגם שציינת למעלה.אבל זה כבר טעם אישי שלי.

begk

New member
בקשר לדיגיטליות...

אני מתנצל מראש על הבורות , עניין אותי לדעת כמה דברים : 1.אפשר להישתמש בכרטיס 164mb שניקנה למצלמת פוג'י קומפקטית עם כל מצלמה? 2.יש הבדל מהותי בצילומי נוף בין 28מ"מ ל35/38 מ"מ (ובמילים אחרות אם נוף הוא היעד העיקרי האם שווה להתפשר או שזה מה שיעשה את השוני הגדול?)? 3.מה תהליך פריקת תמונות ל"ארנק דיגיטלי " או למחשב ? אני שואל כי יש מצב שאני אקנה מכשיר mp3 שבעיקרו מיועד למוזיקה אך יכול לאחסן גם מסמכים ותמונות ואני רוצה לדעת מה ה"מסביב " שצריך כדי לרוקן את הכרטיס במצלמה {וככה אולי להחליף את הארנק הדיגיטלי (במכשיר כזה יש 30 gb )}? 4.מה צריכת הבטריות במלצמות דיגטליות (במבחינת תמונות ) ומה היחס להפעלת הצג (בגדול אני לא מצפה לתשובות מדוייקות רק כדי שיהיה לי סדר גודל)? חוצמזה רציתי לדעת אם אני אמור להמשיך לשאול את מה שיש לי פה או שזה כבר מפריע ואני צריך לעבור למסר אישי או משהו בסגנון שוב תודה רבה

3A3

New member
כמה פיקסלים לקנות

משקיעים במצלמה של 4-5 מליון פיקסלים אולם לא מצלמים ברזולוציה הכי גבוהה כלומר משתמשים במצלמה יקרה כאילו היא רק 2-3 מליון פיקסלים, חבל על הכסף קנו מראש מצלמה של 2 מליון כמו פוג'י 2800 יופי של זום X6 אופטי. וצלמו במקסימום איכות, ניתן להדפיס תמונות איכותיות בגול 15X20 ותחסכו הרבה כסף

לא מסכימה - קונים מצלמה עם 3-4

מגהפיקסלים,מצלמים ברזולוציה הגבוהה או זו שלפניה- זה תמיד טוב יותר ומכיל יותר פרטים מתמונה שצולמה מראש במצלמת 2 מגה. אין מה לעשות:פיקסלים הם נתונים ,ויותר פיקסלים בתמונה = יותר נתונים ותמונה יותר מפורטת, יש נושאים שלא רואים ויש שצורם בעין. מצלמת 2 מגה פיקסל מוגדרת היום כמצלמה למתחילים (מחליפה את מצלמות ה 1 מגהפיקסל-שכבר לא כל כך פופולאריות) והיא בדרך כלל אוטומטית לחלוטין.נדיר למצוא היום מצלמה כזו עם מיגוון שליטות ידניות -זו היתה הקולפיקס 950 הוותיקה - דגם בן 4 לפחות! היום כבר יש לו מחליפים אחדים - וכולם יותר מ 2 מגהפיקסל. ממצלמת ה 2 מגה הזו הדפסתי גם גודל 4A ,אבל הם נראים 'שטוחים' לעומת אחרות ,ממצלמות 4-5 מגה. לתמונות קטנות - עד 10*15 ,צודק.

למעלה