Java - udp client

FiRePOweR

New member
Java - udp client

שלום לכולם. אני כותב אפלקציה קטנה של משחק tictactoe מול שרת כך ששני clients יוכלו להתחבר עליו , עד עכשיו עבדתי עם TCP ואני רוצה לעבור ל UDP לכל תהליך התחברות ושליחת הודעות. השאלה היא - אני פותח UDP socket שולח הודעה ואז מחכה עם receive להודעה בחזרה השאלה היא בגלל ש UDP זה connectionless לא בטוח שהודעה תגיע אז אני צריך מעין timer שיחכה זמן מסוים וישלח את ההודעה עוד פעם , כמובן שאני אשנה בשרת כדי לזהות בקשות שונות . ??? . עוד שאלה קטנה אני שולח ב datagram את הפרטים על port+ipAddress של מחשב שלישי , יש דרך לעשות parse במחרוזת בצורה יפה כי קבעתי שזה יראה כך 1.1.1.1#7777 ?? בתודה מראש.

tenen

New member
אם אתה חייב לוודא שהנתון הגיע

אז למה בכלל לעבור לUDP? בדרך כלל משתמשים ב UDP למקרים שבהם אין צורך לוודא הגעת המידע כגון סרט שעדיף שתפספס פריים אחד מאשר שהסרט יקפוץ כל הזמן...

FiRePOweR

New member
אני צריך רק לשלוח שני packets

רק שני packets אחד לכל כיוון . אני בונה מעין שרת שבסה"כ מקבל הודעה מapplet ושולח בחזרה כתובת IP ו PORT , והוא אמור לעבוד תחת הרבה לחץ ( בפוטנציה) כך שלא צריך לפתוח session מול כל אחד . וגם זה לפרויקט לימודים שאני אבחן עליו אז עדיף להראות שאני יודע קצת :) .

Zack DA

New member
../images/Emo41.gif תשובות

1. בנוגע ל- timer, קרא ב- API על datagramPacket ו- DatagramSocket (קונסטרקטורים). אתה כבר תמצא. 2. בנוגע ל- parse, קרא על stringTokenizer.

למעלה